Thursday, 23 June 2011

..SePetang Di LD..

Salam...........
Lama tak berCerita...ehhehe...ermm cerita ttg baru2 ni.. adalah kami jalan2 pegi Servay...saja jak hilangkan boring..sekaligus bawa c hero jalan2...hehehe....ermm....sebenarnya ndak ada yg menarik sgt pun jalan2 pigi Servay ni...barang2 pun ada yg mahal ada yg murah...Cuma tiada choice mo jalan ke mana klu di LD ni..so, balik2 ke Servay lah...ahhaha...itu lah tempat shopping paling OK di sini...huhuhu...Pa'e pn teruja sgt tgk barang2 dlm Servay tu...klu boleh semua mo diambil...semua mau masuk troli..ahahha...mcm Ibu & Baba dia ni byk sgt duit..ahhahha..Pa'e..Pa'e....



Pa'e menunggu utk di suapkan..

menu Ibu...

cepat lah suap Baba...

Ibu yg sempat enterprem..ahahha..



1 Malaysia..hehehe
Pa'e tgh blurr..
baba tgh ambik gambar..Pa'e sibuk tgk cicak..

hehehe..
sebelum pegi Servay tu sempat lah singgah makan di KFC..request from hubby yg mau sgt makan Chicken Chop tu...huhuu...padahal bkn sedap sgt pn..ahahha.....Pa'e pn sdh pandai sebut "C' klu lalu depan kedai merah tu..ahhaha...dia boleh sebut hujung 'C' jak..tak pandai lg sebut full word KFC..so, sebut 'C' jak lah..ahahaha...
Wassalam..............

Thursday, 16 June 2011

--Gila2 di OPis....

Assalamualaikum..
cEriTa hari ni pasal office..hehehe..Baru2 ni Opis kami ada buat meeting 5S, Minggu IT seKaligus sesi bergambar Utk bunting IT...jd mcm2 lah gaYa kami....nah!!! gila bergamBar lg semUa..hahahahha..tambahan plak ada 2@3 org staff kami yg ada kamera canggih manggih ni...apalagi...bergamBar sakan Lah....di bawah ni beberapa keping pic kami yg skema dan juga yg gila2..:)
Ni lah kami..SC HLDU
Our Team..

teknik lah konon by Bob.

lompat2 kunun..

sesi penerangan baju koprat by Pn Ayu..

gila2...ibu  c pa'e..

ahhaha...muka pasport..
hahahahhaha.....beGitu lah ceriTa nya...seKian
WassaLam..........
SenYum & Ketawa- pengubaT duka :)...

Wednesday, 15 June 2011

--Kisah Hati--

errrmmm............KisaH HatiKu..ntah lah apa Yg di Rasa..hehehe..saja2 jak tu buat Tajuk gemPak....taPi??????? mmg besT kan klu hidup tiaDa maSalah......haPpy, geMbira...tiada aPa yg mo di fikirkan.....bila tiada MasaLah langsung HiDup tak mencaBar plak kan..ehhehe.....seTiap maSalah yg Dtg InsyaAllah akan Ada jalan penYelesaian nya....beTul tak??? Dan Allah tidaK akan menguJi hamba nya diluar kemampuan nya...So, jgn lah muDah mengeluh bila ada Masalah..Allah tidak suKa hambanya yg suka mengeluh...teringat lg kata2 seorg Teman dulu...Setiap Masalah yg Berlaku pasti ada Hikmah sebaliknya...semoga kita menjaDi org2 yg SaBAr dlm menghadapi sebarang UJIAN dari-Nya..amin.......




Marilah kita Hidup dgn GEMBIRA..........:)

Tuesday, 14 June 2011

..CeriteRa Pa'e..

Assalam.........

Hiiii......lama sdh menulis...rasa malas itu dtg..ehehhhe...ni pn saja2 mO CeriTa psl my Son lah..sapa lg klu Bukan Buah Hati kami...Pa'e.....makin LuCu baH....SeMalam Bah ni...Baba dia tgh Sibuk tumbuk bawang di Dapur....Dia pun  menYibuk JuGa...mo juga Ikut2.......ahhahaha....tgk Lah pic2 Nya di Bawah Ni...ketAwa jak tgk...klu tengok2 dua Tiga haRi ni Pa'e Makin aktiF..suKa tiru apa Yg kami Buat....Pa'e pandaI sdh ikUt araHan...Mcm suruH buang sampah & pampers Dlm tong Sampah..saLam tangan ibu mo pigi Kerja pun dh pandai....Alhamdulillah..nampak Nya Pa'e mmg faham sdh arahan2 Yg Mudah...syuKur lah.....Dlm Masa terdeKat ingat Mo ajar Pa'e kenal abjad & melukis klu boleh..slow2 lah kan........:)
tgk lah bah gaya pa'e tu...ehhehe

bersungguh2 Pa'e tumbuk bawang..:)

Buat muka-masa di rumah nenek nya...

Penat sdh ni bu..bila mo jalan ni???
OK lah..jumpa Lagi...
Wassalam dr Ibu Pa'e...........:)

Friday, 10 June 2011

Wednesday, 8 June 2011

..Panduan berguna..


Assalamualaikum...

Buat IBu2, mama, ummie, mummy..
link di bawah banyak memberi panduan pada kita seBaGai ibu Bapa..
semoGa kita dapat memberikan Yg terBaik pada anak2-Kita semUa..banyak artikel2 yg menarik boleh di kongsikan...selamaT memBaca.......


http://anakkusayang.com/


Cute Kan???.. :)
WassaLam.........

Friday, 3 June 2011

..OffIce Hour@ CaFe IT..

Assalamualaikum..
ni lah opis kamek..

staff SC..
hiii....mood meng UPDATE sdh dtg..ehhehehe...sekarang ni kerja Office Hour..8am-5pm...huhuu..setelah sekian lama baru lah dpt kerja normal mcm org lain..ehhehe...kesian kan....apaPn syuKur Lah..sekuRang2 nya ndak lah kerja mcm dulu 12jam..shift..sengsara juga..apalagi bila kerja shifT malam..Tuhan jak yg tahu..tinggal anak & suami..kesian bah..klu anak sakit lagi lah.."RiSau" geng...huhuhu....mo cerita lg ni..DATANG LAH BERAMAI2...ke UNIT IT, HLDU..sempena CAFE IT..so, anak2 datang lah beramai2 main game dgn Caj yg sgt2 muRah...ehhehe...mariii..mariii......lg pun cuTi seKolah kan...so Apalagi....:)..
WassaLam.....

Wednesday, 1 June 2011

..CeRiTa CuTi HarVest FesTival..

SaLam semua...

hallluuuu....lama ndak update KaN..huhu..baru bAliK cuti2..ehhehe..buKan Jauh pn..just BaLik kg HalaMan..TAWAU..bumi peladang..tempat kelahiRan...
lama bah tak balik..tu yg seroNok...samBil2 bawa Pa'e jumpa neneknya yg terCinta a.k.a my mum lah & adIk2 kU..huhu...SemPat lah juga jalan2 carI makan..pigi Giant, Eastern Plaza (ada SALE:p).......beli baju raya PA'E..hehehe..dia ada sdh baJu raya, ibu & baba dia ni belum ada apa2 lg..NaluRi ibu kan..kepentingan Anak di UtamaKan..:)....
aunTie Beth...

Gaya heRo ku..

adoiii Ibu makin Chubby..hohoho

jeLingan mengancam..ahhaha

my Sis yg bergayak..hehehe

ndak mau pkai topi bah Baba..:(
ni lah sebahagian pic2 Pa'e di Tawau...gembira sakan dia di Rumah neneknya..suka coz ramai org..:)..aPa pun mmg menyeRonok kan bila seseKali berkumpul dgn Family..seSuatu yg iNdah bila di kenang...Tawau with Luv......

WaSSaLam...