23 May 2011

..Malas@ Tiada Mood..

Haiiiii....
malas@ tiada mood tu sama jak bah kan...ahahhaha...adoiii...mcm mana tu ya..hari ni mood yg amat malas utk follow up isu dr user..isu yg balik2 jadi..huhuhuhu..tu yang malas...jadi utk ambil mood tulis lah dulu entry ni..hehehehe..ndak da cerita sbnr nya..psl Pa'e plak ALHAMDULILLAH..sihat sdh dia...aktif balik, ceria, makan pn byk sikit dr biasa..syukur....moga2 berat bdn dia bertambah..mau juga tgk Pa'e tembam sikit..ehhehe...kdg2 jeles juga tgk anak2 org lain tembam jak..cHubbY..hehhee..tapi ndak pa lah kan, kurus & kecil janji sihat wal-afiat..berSyuKur lah :)

22 May 2011

..Weekend @ oPis..

Assalamualaikum...
muka pae sblm demam..
Weekend ni kerja lah plak...sabtu, ahad & isnin..pelik kan roster kami..mcm ndak normal (bilang c bob)..ahahha..saja2 mo cerita..baru2 ni Pa'e my hero tu sakit..muntah2 jak dia..isk..risau btl bah..Ibu nya ni plak yg fobia tgk dia muntah..kesian Bah! sampai kami bawa dia pegi emergency HLDU..check darah semua..nasib baik ndak ada apa2 juga..semua ok..just kurang air sikit.....erm...lepas dr check tu OK lah sikit, ndak sudah muntah2...tapiiiiii...byk ulser plak dlm mulut nya..kesian nya anak Ibu ni..mo makan susah, mo minum pn susah..sabar ya syg..itu semua ujian..ehehhe...moga Pa'e menjadi anak yg sabar menghadapi ujian (tetiba masuk unsur keagamaan skit)..hehehe...bila check gusi nya byk bah gigi susu nya mo tumbuh..mcm keluar semua..tu lah kali kan smpai demam2 segala...
tapi apa pn tetap juga risau bila anak sakit..huhuhu...ndak kira lah sakit apa..kan?? :(

WasSaLam....

16 May 2011

10 May 2011

--Geng Makan--

AssaLaM....
adoiiii....makan jak kerja bah klu time shift siang ni...nahhh apalagi ada geng c Diana Nana, c tomoi, aety, c cewek & mell...mcm mana lah mo kurus ni..tulunnnn lah kawan2 ku..boleh kah kita kurang kan makan....ahahhahha.....jgn lah balik2 mo makan bah..ahahhaha....klu tidak kompom kita semua akan mengembang Kan DiRi..wakakakka...tolongggg lah..........
time makan2 di Hotel D'Leon- berbuka puasa with team SC HLDU

Makan lagi...:)

dan Makan lagi..:)


Memang kami sentiasa ada majlis makan2... sambutan birthday kawan2 terutamanya...:)
Apa pun memang enjoy sesekali berkumpul beramai2......

WasSalam ^_^

...Walk around...

Assalam..................
Halluuuu semua..hari ni site SCHLD memperkenal kan satu sistem baru..ehehhe...
Walk around setiap pagi bagi mengenal pasti masalah2 dr user..ala..la...la..maka dgn itu setiap pagi seorg staff akan berjalan di setiap department utk berjumpa para user...dan utk 1st time aku lah yg kena pagi ni..ermm..penat juga..tapi oklah juga..kira senaman juga tu kan...ehhehe..maklum, tengah berazam utk menguruskan lg badan yg sdh lari size..ahahhahaha...utk kawan2 yg lain..chaiyok2..akan tiba giliran anda plak nti..hehehe...
Geng2 SC HLDU- majoriti kuat makan..ahahhaa
Pasal di rumah plak..aduiii sdh beberapa mlm Pa'e ndak tidur nyenyak..jd sang Ibu dan Baba pun tak dpt tidur nyenyak..tak tau kenapa..Pa'e terkejut2 dia dlm tidur..pastu terus nangis..risau nya..makan pun tak mau...nasib baik susu minum byk sikit...cepat2 sembuh Pa'e syg..nti kita jalan2 ya...:)

Pae tgh demam..serabai jak muka nya :(
WassALaM...

9 May 2011

--SELAMAT HARI IBU--

Assalamualaikum
Selamat Hari Ibu mak..
Terima kasih kerana telah membesarkan ku dgn penuh kasih sayang..yang tak ternilai harganya..
Hanya Allah yg dapat membalas nya..
Semoga mak di beri kesihatan yg berpanjangan agar aku boleh terus berbakti pada mu..sayangggg mak... luv u..ampun maaf di atas segala dosa..moga kita semua di berkati oleh-NYA....aminnn...



Pa'e anakku : moga awak menjadi anak yg soleh, berbakti pada org tua..Ibu sgt2 menyayangimu nak!..

WassaLam

7 May 2011

Bila anak sakit............

Erm...risau hati bila tgk anak sakit..apalagi klu kiter sbg mak dia terpaksa plak bekerja..hanya Tuhan yg tahu mcm mana perasaan kita kan..ermm..mcm kami ni bila kerja shift mlm lagi lah bertambah2 risau nya meninggalkan anak yg sedang sakit di rumah..apa boleh buat :(
Pa'e demam hari ni..tiba2 plak badan dia panas semalam..mayb sbb kuat sgt main di siang hari..tgh lasak..tak boleh nak kata apa...cepat sembuh ya anak ibu..sayanggg awak....bucuk ku!...

6 May 2011