Saturday, 17 December 2011

Tuesday, 23 August 2011

--MOOD Raya--

Hai kawan2............
Lama nya tak update  blog ni kan..ntah lah...ndak ada mooD PlaK...hehehe...Raya dah DeKat...mcm mana persiapaN kawan2???? Kami buat persiapan ala kadAr jak..beli sedikit Kuih, nak buat sendiri klu sempat...ehehehe...Baju Raya jak dh ready..Baju Pa'e lah paling Meriah..siap ada baju Melayu Maroon, (tema kami Maroon lah konon!)..Kopia skali, 3 pasang baju kemeja & jeans...Tak sabAR nk tgk dia PaKai....mesti COMEL kan...ermm..anak menJadi keuTamaan dlm semua Hal...kan kawan2??????? Ibu sempat lah tempah 2 pasang Baju kurung..hehehe..Baba plak sepasang baju Melayu Maroon and sepasang Kemeja je........Nak beli lg, Baba kata tak payah....huhuhu...jimat duit....:)
ermmm...TAK SABAR menunggu 1 SYAWAL....moga2 syawal kali ni memberi seriBU keGembiraan bUAT kita semua..........aminnnnnnn..............jumpa lagi.................

Thursday, 23 June 2011

..SePetang Di LD..

Salam...........
Lama tak berCerita...ehhehe...ermm cerita ttg baru2 ni.. adalah kami jalan2 pegi Servay...saja jak hilangkan boring..sekaligus bawa c hero jalan2...hehehe....ermm....sebenarnya ndak ada yg menarik sgt pun jalan2 pigi Servay ni...barang2 pun ada yg mahal ada yg murah...Cuma tiada choice mo jalan ke mana klu di LD ni..so, balik2 ke Servay lah...ahhaha...itu lah tempat shopping paling OK di sini...huhuhu...Pa'e pn teruja sgt tgk barang2 dlm Servay tu...klu boleh semua mo diambil...semua mau masuk troli..ahahha...mcm Ibu & Baba dia ni byk sgt duit..ahhahha..Pa'e..Pa'e....



Pa'e menunggu utk di suapkan..

menu Ibu...

cepat lah suap Baba...

Ibu yg sempat enterprem..ahahha..



1 Malaysia..hehehe
Pa'e tgh blurr..
baba tgh ambik gambar..Pa'e sibuk tgk cicak..

hehehe..
sebelum pegi Servay tu sempat lah singgah makan di KFC..request from hubby yg mau sgt makan Chicken Chop tu...huhuu...padahal bkn sedap sgt pn..ahahha.....Pa'e pn sdh pandai sebut "C' klu lalu depan kedai merah tu..ahhaha...dia boleh sebut hujung 'C' jak..tak pandai lg sebut full word KFC..so, sebut 'C' jak lah..ahahaha...
Wassalam..............

Thursday, 16 June 2011

--Gila2 di OPis....

Assalamualaikum..
cEriTa hari ni pasal office..hehehe..Baru2 ni Opis kami ada buat meeting 5S, Minggu IT seKaligus sesi bergambar Utk bunting IT...jd mcm2 lah gaYa kami....nah!!! gila bergamBar lg semUa..hahahahha..tambahan plak ada 2@3 org staff kami yg ada kamera canggih manggih ni...apalagi...bergamBar sakan Lah....di bawah ni beberapa keping pic kami yg skema dan juga yg gila2..:)
Ni lah kami..SC HLDU
Our Team..

teknik lah konon by Bob.

lompat2 kunun..

sesi penerangan baju koprat by Pn Ayu..

gila2...ibu  c pa'e..

ahhaha...muka pasport..
hahahahhaha.....beGitu lah ceriTa nya...seKian
WassaLam..........
SenYum & Ketawa- pengubaT duka :)...

Wednesday, 15 June 2011

--Kisah Hati--

errrmmm............KisaH HatiKu..ntah lah apa Yg di Rasa..hehehe..saja2 jak tu buat Tajuk gemPak....taPi??????? mmg besT kan klu hidup tiaDa maSalah......haPpy, geMbira...tiada aPa yg mo di fikirkan.....bila tiada MasaLah langsung HiDup tak mencaBar plak kan..ehhehe.....seTiap maSalah yg Dtg InsyaAllah akan Ada jalan penYelesaian nya....beTul tak??? Dan Allah tidaK akan menguJi hamba nya diluar kemampuan nya...So, jgn lah muDah mengeluh bila ada Masalah..Allah tidak suKa hambanya yg suka mengeluh...teringat lg kata2 seorg Teman dulu...Setiap Masalah yg Berlaku pasti ada Hikmah sebaliknya...semoga kita menjaDi org2 yg SaBAr dlm menghadapi sebarang UJIAN dari-Nya..amin.......




Marilah kita Hidup dgn GEMBIRA..........:)

Tuesday, 14 June 2011

..CeriteRa Pa'e..

Assalam.........

Hiiii......lama sdh menulis...rasa malas itu dtg..ehehhhe...ni pn saja2 mO CeriTa psl my Son lah..sapa lg klu Bukan Buah Hati kami...Pa'e.....makin LuCu baH....SeMalam Bah ni...Baba dia tgh Sibuk tumbuk bawang di Dapur....Dia pun  menYibuk JuGa...mo juga Ikut2.......ahhahaha....tgk Lah pic2 Nya di Bawah Ni...ketAwa jak tgk...klu tengok2 dua Tiga haRi ni Pa'e Makin aktiF..suKa tiru apa Yg kami Buat....Pa'e pandaI sdh ikUt araHan...Mcm suruH buang sampah & pampers Dlm tong Sampah..saLam tangan ibu mo pigi Kerja pun dh pandai....Alhamdulillah..nampak Nya Pa'e mmg faham sdh arahan2 Yg Mudah...syuKur lah.....Dlm Masa terdeKat ingat Mo ajar Pa'e kenal abjad & melukis klu boleh..slow2 lah kan........:)
tgk lah bah gaya pa'e tu...ehhehe

bersungguh2 Pa'e tumbuk bawang..:)

Buat muka-masa di rumah nenek nya...

Penat sdh ni bu..bila mo jalan ni???
OK lah..jumpa Lagi...
Wassalam dr Ibu Pa'e...........:)

Friday, 10 June 2011

Wednesday, 8 June 2011

..Panduan berguna..


Assalamualaikum...

Buat IBu2, mama, ummie, mummy..
link di bawah banyak memberi panduan pada kita seBaGai ibu Bapa..
semoGa kita dapat memberikan Yg terBaik pada anak2-Kita semUa..banyak artikel2 yg menarik boleh di kongsikan...selamaT memBaca.......


http://anakkusayang.com/


Cute Kan???.. :)
WassaLam.........

Friday, 3 June 2011

..OffIce Hour@ CaFe IT..

Assalamualaikum..
ni lah opis kamek..

staff SC..
hiii....mood meng UPDATE sdh dtg..ehhehehe...sekarang ni kerja Office Hour..8am-5pm...huhuu..setelah sekian lama baru lah dpt kerja normal mcm org lain..ehhehe...kesian kan....apaPn syuKur Lah..sekuRang2 nya ndak lah kerja mcm dulu 12jam..shift..sengsara juga..apalagi bila kerja shifT malam..Tuhan jak yg tahu..tinggal anak & suami..kesian bah..klu anak sakit lagi lah.."RiSau" geng...huhuhu....mo cerita lg ni..DATANG LAH BERAMAI2...ke UNIT IT, HLDU..sempena CAFE IT..so, anak2 datang lah beramai2 main game dgn Caj yg sgt2 muRah...ehhehe...mariii..mariii......lg pun cuTi seKolah kan...so Apalagi....:)..
WassaLam.....

Wednesday, 1 June 2011

..CeRiTa CuTi HarVest FesTival..

SaLam semua...

hallluuuu....lama ndak update KaN..huhu..baru bAliK cuti2..ehhehe..buKan Jauh pn..just BaLik kg HalaMan..TAWAU..bumi peladang..tempat kelahiRan...
lama bah tak balik..tu yg seroNok...samBil2 bawa Pa'e jumpa neneknya yg terCinta a.k.a my mum lah & adIk2 kU..huhu...SemPat lah juga jalan2 carI makan..pigi Giant, Eastern Plaza (ada SALE:p).......beli baju raya PA'E..hehehe..dia ada sdh baJu raya, ibu & baba dia ni belum ada apa2 lg..NaluRi ibu kan..kepentingan Anak di UtamaKan..:)....
aunTie Beth...

Gaya heRo ku..

adoiii Ibu makin Chubby..hohoho

jeLingan mengancam..ahhaha

my Sis yg bergayak..hehehe

ndak mau pkai topi bah Baba..:(
ni lah sebahagian pic2 Pa'e di Tawau...gembira sakan dia di Rumah neneknya..suka coz ramai org..:)..aPa pun mmg menyeRonok kan bila seseKali berkumpul dgn Family..seSuatu yg iNdah bila di kenang...Tawau with Luv......

WaSSaLam...

Monday, 23 May 2011

..Malas@ Tiada Mood..

Haiiiii....
malas@ tiada mood tu sama jak bah kan...ahahhaha...adoiii...mcm mana tu ya..hari ni mood yg amat malas utk follow up isu dr user..isu yg balik2 jadi..huhuhuhu..tu yang malas...jadi utk ambil mood tulis lah dulu entry ni..hehehehe..ndak da cerita sbnr nya..psl Pa'e plak ALHAMDULILLAH..sihat sdh dia...aktif balik, ceria, makan pn byk sikit dr biasa..syukur....moga2 berat bdn dia bertambah..mau juga tgk Pa'e tembam sikit..ehhehe...kdg2 jeles juga tgk anak2 org lain tembam jak..cHubbY..hehhee..tapi ndak pa lah kan, kurus & kecil janji sihat wal-afiat..berSyuKur lah :)

Sunday, 22 May 2011

..Weekend @ oPis..

Assalamualaikum...
muka pae sblm demam..
Weekend ni kerja lah plak...sabtu, ahad & isnin..pelik kan roster kami..mcm ndak normal (bilang c bob)..ahahha..saja2 mo cerita..baru2 ni Pa'e my hero tu sakit..muntah2 jak dia..isk..risau btl bah..Ibu nya ni plak yg fobia tgk dia muntah..kesian Bah! sampai kami bawa dia pegi emergency HLDU..check darah semua..nasib baik ndak ada apa2 juga..semua ok..just kurang air sikit.....erm...lepas dr check tu OK lah sikit, ndak sudah muntah2...tapiiiiii...byk ulser plak dlm mulut nya..kesian nya anak Ibu ni..mo makan susah, mo minum pn susah..sabar ya syg..itu semua ujian..ehehhe...moga Pa'e menjadi anak yg sabar menghadapi ujian (tetiba masuk unsur keagamaan skit)..hehehe...bila check gusi nya byk bah gigi susu nya mo tumbuh..mcm keluar semua..tu lah kali kan smpai demam2 segala...
tapi apa pn tetap juga risau bila anak sakit..huhuhu...ndak kira lah sakit apa..kan?? :(

WasSaLam....

Monday, 16 May 2011

Tuesday, 10 May 2011

--Geng Makan--

AssaLaM....
adoiiii....makan jak kerja bah klu time shift siang ni...nahhh apalagi ada geng c Diana Nana, c tomoi, aety, c cewek & mell...mcm mana lah mo kurus ni..tulunnnn lah kawan2 ku..boleh kah kita kurang kan makan....ahahhahha.....jgn lah balik2 mo makan bah..ahahhaha....klu tidak kompom kita semua akan mengembang Kan DiRi..wakakakka...tolongggg lah..........
time makan2 di Hotel D'Leon- berbuka puasa with team SC HLDU

Makan lagi...:)

dan Makan lagi..:)


Memang kami sentiasa ada majlis makan2... sambutan birthday kawan2 terutamanya...:)
Apa pun memang enjoy sesekali berkumpul beramai2......

WasSalam ^_^

...Walk around...

Assalam..................
Halluuuu semua..hari ni site SCHLD memperkenal kan satu sistem baru..ehehhe...
Walk around setiap pagi bagi mengenal pasti masalah2 dr user..ala..la...la..maka dgn itu setiap pagi seorg staff akan berjalan di setiap department utk berjumpa para user...dan utk 1st time aku lah yg kena pagi ni..ermm..penat juga..tapi oklah juga..kira senaman juga tu kan...ehhehe..maklum, tengah berazam utk menguruskan lg badan yg sdh lari size..ahahhahaha...utk kawan2 yg lain..chaiyok2..akan tiba giliran anda plak nti..hehehe...
Geng2 SC HLDU- majoriti kuat makan..ahahhaa
Pasal di rumah plak..aduiii sdh beberapa mlm Pa'e ndak tidur nyenyak..jd sang Ibu dan Baba pun tak dpt tidur nyenyak..tak tau kenapa..Pa'e terkejut2 dia dlm tidur..pastu terus nangis..risau nya..makan pun tak mau...nasib baik susu minum byk sikit...cepat2 sembuh Pa'e syg..nti kita jalan2 ya...:)

Pae tgh demam..serabai jak muka nya :(
WassALaM...

Monday, 9 May 2011

--SELAMAT HARI IBU--

Assalamualaikum
Selamat Hari Ibu mak..
Terima kasih kerana telah membesarkan ku dgn penuh kasih sayang..yang tak ternilai harganya..
Hanya Allah yg dapat membalas nya..
Semoga mak di beri kesihatan yg berpanjangan agar aku boleh terus berbakti pada mu..sayangggg mak... luv u..ampun maaf di atas segala dosa..moga kita semua di berkati oleh-NYA....aminnn...



Pa'e anakku : moga awak menjadi anak yg soleh, berbakti pada org tua..Ibu sgt2 menyayangimu nak!..

WassaLam

Saturday, 7 May 2011

Bila anak sakit............

Erm...risau hati bila tgk anak sakit..apalagi klu kiter sbg mak dia terpaksa plak bekerja..hanya Tuhan yg tahu mcm mana perasaan kita kan..ermm..mcm kami ni bila kerja shift mlm lagi lah bertambah2 risau nya meninggalkan anak yg sedang sakit di rumah..apa boleh buat :(
Pa'e demam hari ni..tiba2 plak badan dia panas semalam..mayb sbb kuat sgt main di siang hari..tgh lasak..tak boleh nak kata apa...cepat sembuh ya anak ibu..sayanggg awak....bucuk ku!...

Friday, 6 May 2011