Friday, 11 December 2015

Isi Masa Lapang dengan Tupperware Brands

Salam Jumaat semua
Sibuk akhir-akhir ini sebenarnya dok busy dengan barangan Tupperware Brands. Hehe! Dah terjatuh cinta gamaknya. Sekaligus boleh dapat side income. Member Geng Karas yang ajak join. Suka-suka, daripada tak buat apa. Bosan jugak kadang kat rumah. Minggu lepas kami buat ala-ala road show, buka booth untuk pendaftaran ahli. Alhamdulillah ramai juga yang mendaftar.
Booth kami minggu lepas berhadapan Econ Save, Lahad Datu
antara barangan untuk kempen bulan ini
Menarik untuk dimiliki. Eco bottle paling mendapat sambutan
Paling lucu si abang Pae dok tanya, "Ibu sudah berhenti kerja kah?" 'Ibu, kerja jual Tupperware kah?".. hahaha. Siap kempen kat anak-anak jiran "Ibu abang Pae jual Tupperware tau!". Adoi lah anak. Haha. Kadang bawa juga dia ke booth, cuma tu lah risau sebab dia asyik berlari kesana kemari. Takut terleka. Last-last tinggal kat rumah. Doakan moga usaha dan hobi baru ini dapat berjalan dengan lancar. Jumpa lagi kawan-kawan.

*Weekend ini besok & lusa booth kami akan buka pula di tingkat bawah Darvel Bay, Lahad Datu. Jemput datang! :P

34 comments:

  1. Bagus tu Atie..
    Skrg ni kena juga ada side income..
    Skrg tupperware dah colourfull..
    Cantik2.. akak pun peminat tupperware.. tahan lama..
    Semoga usaha atie dan kekawan beroleh kejayaan..

    ReplyDelete
  2. Atie,
    rajinnyaaa...Linda ni takat jadi ahli ja..hhahahaa.beli brg untuk sendiri saja

    ReplyDelete
  3. SA pun beli utk barang sendiri je..suka bottle Eco tu..comel..

    ReplyDelete
  4. minat jugak brg tupperware ni tp belum lg nk buat koleksi.

    ReplyDelete
  5. good luck..suka brand tupperware, tahan sungguh..

    ReplyDelete
  6. WAH DH MULA BERNIAGA ATIE BAGUS TU...TERUSKAN USHA PASTI JAYA.

    ReplyDelete
  7. Saya pun suka Tupperware. Sekarang produknya macam2 design, macam2 colour yg cantik :)

    ReplyDelete
  8. Sebut pasal tupperware ni, kalau ada kawan2 membeli.. mesti terasa nk join beli jugak.. hihi..
    semoga berjaya bisnes tupperware.. buat je asal blh jd side income.. :)

    ReplyDelete
  9. Salam singgah sini atie...Diana pun minta barangan tupperware ni...sekarang ada dah kumpul sikit²...

    ReplyDelete
  10. Tak pernah beli lagi... Orang hadiah kan ade lah.. .

    ReplyDelete
  11. Barang tupperware memang berkualiti. Berbaloi memilikinya :)

    ReplyDelete
  12. Betul boleh jana pndapatan atie..

    ReplyDelete
  13. good luck sis, tupperware mmg terbaik

    ReplyDelete
  14. Suka pakai tupperware ni. Tak pernah beli tapi semuanya dapat dari pemberian orang..hehe

    ReplyDelete
  15. salam hujung minggu atie ..
    moga suksess dalam bidang yg di cebori ..
    jgn lupa kwn2 plak bila income dah tebal nanti yer !!!
    hihi

    ReplyDelete
  16. Suka dengan brand tupperware ni sebab kualitinya

    ReplyDelete
  17. bagus tu Atie..memgisi masa terluang dgn perkara ber faedah..muga sukses.

    ReplyDelete
  18. bestnya kalau ada koleksi tupperware.
    Moga suksess Atie

    ReplyDelete
  19. Dulu ingat tupperware nie perkataan omputih untuk bekas makanan .

    ReplyDelete
  20. jangan jadi macam ibu_suri, sampai ketua macam ni masih makan guna pinggan plastik. koleksi pingan mangkuk dan gelas tersimpan dalam stor.

    harga mahal, sayang nak guna konon...

    prinsip saya ialah beli dan guna. jadi, saya curi-curi guna pinggan mahal yang dia beli dulu...

    ReplyDelete
  21. good luck.

    memang best pakai tupperware.

    alah membeli menang memakai.

    ReplyDelete
  22. bagusnye...kalau sy susah sikit sbb Adam kecik lg..huhu

    ReplyDelete
  23. akak pun pengumpul tupperware heheheh... yg mcm mangkuk tingakt tu baru ek... lawo

    ReplyDelete
  24. pandai abang pae promosi dekat kawan2

    ReplyDelete
  25. Wahh.. bagusnya. Ada hobi baru menjual pun menarik juga tu. Bagus Abg pae jadi tukang promote. =D

    ReplyDelete
  26. yui xpnh lg ada koleksi tupperwatre..huhuhu

    ReplyDelete
  27. wahhh dah ada hobi baru..kalo rajin berbaloi ni atie..

    ReplyDelete
  28. Wah gud..hobi yg boleh mendatangkan hasil.

    ReplyDelete
  29. Wah,bagus,bagus,bagus.hobi yang membawa RM.tupperware ni memang ok.botol air IbuNoey pun brand tupperware.warna kiut-kiut tu yang tak tahan kalau tengok katalog.

    ReplyDelete
  30. inshaAllah atie..teruskan usaha, rezeki ada dimana2, moga terus berjaya dengan usaha yang dilakukan..wah abang pae' tolong promote untuk ibu tu, baguslah...akak pun suka juga tupperware tapi beli sikit2 lah

    ReplyDelete
  31. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  32. Patutlah bizi rupanya ada booth tupperware....
    Camne bisnes hari ni Atie?

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..