Monday, 26 September 2016

Edisi Cendol

Assalamualaikum. Di area Tawau dan Lahad Datu buat masa ini memang terkenal dengan jualan cendol. Paling famous cendol durian. Bila tengok gambar memang tak tertahan nak cuba. Haha! bagi yang tak makan durian mungkin tak suka lah, tapi bagi aku yang 'hantu durian' ni memang ketagih. Weekend jalan-jalan, kita carilah cendol ni menghilangkan dahaga.
Cendol durian+ Cheese. Tak nak cheese pun boleh. Alternatif. 
Big Cup : RM8.50
 Ada 5 @ 6 ketul juga durian kat dalam tu. Letih nak menghabiskan:)

Yang ni plak Cendol Red Bean. Big Cup RM6

Memang puas hati lah sekali minum. Di area Lahad datu boleh dapatkan di :
Polar Ice, Taman Pertama Satu.
Pelbagai jenis cendol lagi yang mereka jual dengan harga dan kuantiti yang memuaskan.
Jumpa lagi.


14 comments:

  1. Cendol pekena time hari panas ..
    Memang sedap layan Atie..
    Banyaknya durian sampai 5-6 ulas ye..
    Puas minum dan berbaloi dengan harga..

    ReplyDelete
  2. pergghh sdpnya kak.. ok sgt hrga tu..siap ada cheese lg tu.

    ReplyDelete
  3. waaaaaaaaaaaaaa nengok isi dia bukan main banyak mmg berbaloi ngn harga...

    ReplyDelete
  4. Ada cendol durian cheese ya atie...tak pernah lagi jumpa di sini.
    Sedapnya minum cuaca panas2 ni.

    ReplyDelete
  5. sedapnya makan cendol durian atie...terliur pandang.

    ReplyDelete
  6. Atie ni mmg sampai hati tau...pagi pagi dah tunjuk cendol.....
    Kita pun hantu durian jugak. Kalau duriannya banyak Rm8 henggit pun tak de hallah ye Tie

    ReplyDelete
  7. Ohh... dah ada cendol cheese dah ye Atie
    Kakak tak pernah jumpa lagi tapi yg durian, pulut, jagung dan lain-lain tu adalah kakak rasa.

    ReplyDelete
  8. perghh..yg ada cheese tu tak tahan..oklah kan, ada 5, 6 ketul durian dgn harga RM8.50..

    ReplyDelete
  9. so far, cendol yang sedap pernah saya makan ialah di Arkid MARA, Bukit Mertajam...

    ReplyDelete
  10. Sedapnya cendol durian. Lapar tiba2 tengok pic cendol kat sini

    ReplyDelete
  11. Mmg puas hati mkn cendol cam gini..
    Skrg ni mcm2 ada dah

    ReplyDelete
  12. saya pun dok mencari juga cendol yang sedap katne. ramai kata kat shah alam tp jauh betul dari saya

    ReplyDelete
  13. cendol dengan cheese belum pernah try lagi..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..