21 Jul 2017

Berdekatan semula...

Assalamualaikum. Masa Ramadhan hari tu, memang betul-betul menggembirakan sebab En Kuling dapat transfer balik ke Lahad Datu. Mau tak gembira, dah 2 tahun 4 bulan berjauhan antara Sabah & Sarawak. Selalu menghitung hari, doa tak pernah putus. Membesarkan anak seorang diri dalam tempoh itu memang sangat-sangat mencabar. Macam-macam dugaan! Kagum sangat dengan ibu-ibu yang sedemikian. 
Allah Maha Mendengar dan sebaik-baik perancang. Banyak hikmah tersembunyi. Bukan saja dapat transfer balik kesini, yang paling best dapat juga kerja sekali di tempat yang sama. Pulang balik kerja bersama. Hehe! jimat. Abang Pae pun sukalah! siap cakap bolehlah selalu pegi Pizza. Haha! (itu yang difikirnya. Budak-budak) Alhamdulillah, alhamdulillah.
**Masa dapat surat transfer tu, En Kuling siap prank lagi. Katanya dapat transfer ke Kota Kinabalu ja. Tetap jauh! Aku memang dah start sedih balik. Hihi. Bila balik cuti raya tu, baru dia tunjuk surat sebenarnya dapat pindah sini. 

15 comments:

  1. Alhamdulillah..tahniah atie rezeki ramadhan dari Allah tu dapat kembali berdekatan dengan en.suami, ye lah kan hidup berjauhan ni mencabarkan, akak yang kadang2 je suami pergi out station pun terasa lelah menguruskan anak2 seorang diri. inikan pula bertahun-tahun kan.

    seronoklah abg pa'e tu ya boleh selalu makan pizza hehe

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..Allah Maha Mendengar...siap ada prank lg..hihi..

    ReplyDelete
  3. SYUKUR ALHAMDULILLAH BERDEKATAN LBH BHGIA ERAT MESRA KAN ATIE

    ReplyDelete
  4. Seronoknya dpt berdekatan semula. Mmg susah Kan kalau keseorgn

    ReplyDelete
  5. Happynya! Syiok lah dapat pergi dan balik kerja bersama :)

    ReplyDelete
  6. Tumpang happy atie, mcm terasa2 je betapa gembira, leganya bila akhirnya dpt tinggal sebumbung semula, hadiah paling best dpt pegi dan balik kerja bersama, itulah hadiah kesabaran tu

    ReplyDelete
  7. Syukur.....alhamdulillah..PC faham perasaan itu kerana PC telah merasainya kak...subhanAllah..Pae sihat kak...moga terus dilimpahi kasih syg Allah.

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah.. semoga terus dipermudahkan urusan ^^

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah akak! happy tgk akak happy. :)

    dah lama tk dgr khabar akak. ingat saya lagi ke? hehe

    ReplyDelete
  10. Syukur. Mudah2han tak ada lagi dugaan.

    ReplyDelete
  11. Finally...dah tak de rindu dendam dah pas ni...hihi

    ReplyDelete
  12. Syukur alhamdulillah. Boleh rancang banyak aktiviti bersama keluarga nanti.

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah Atie... kesabaran membuahkan hasil yg 'lumayan'. Saya tumpang gembira.

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah kak, baru dua tahun berpisah pon dh rindu kann., nikan pulak kalo 188 tahun suami gi outstation,. hehe2

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..