Petang semua
Dok minum petang ni, secawan Mineral Coffe dan biskut bunga. Inti jem nenas. Tak tahu nama biskut. Dah lupa! Hehe! Cuma yang ingat biskut ni dah lama. Dari zaman kecil-kecil lagi dah ada. Beli di pasaraya 130gram RM3.24. Makan sorang je. Si abang Irshad memang tak pandang. Siap tanya "apa tu Ibu"? Dia sibuk celup Oreo dengan susu. Anak-anak sekarang makanan dulu mana kenal dah.
Kalau tanya burger, sosej, nudget, bun, pizza semua kenal. Haha.
Jumpa lagi..
ada lagi biskut ni- dulu kecik2 selalu beli biskut ni..main timbang2 beli :) hihihi
ReplyDeleteMKN BISKUT GINI CELUP TEH R KOPI SEDAP NI...
ReplyDeletefiza pun suka mkn biskut ni. sedap....
ReplyDeleteKakak pun baru makan tadi ,bila singgah rumah kawan arwah mak kakak dihidangkan nya sebalang kecil biskut ni ...betul lah atie budak2 tak pandang pun biskut ni seperti makcik tu kata.
ReplyDeleteEhhh biskut ni memang lejen! Dulu saya selalu jumpa kat pasar malam..hehee..ada lagi yer sekarang ni? Tapi betul laa bebudak sekarang mana nak layan biskut-biskut camni kan..
ReplyDeletebiskut legend ni kak.. bskut zaman kanak2.. jem nenas.. sdp2..
ReplyDeletehehe..lama tak nmpk biskut ni..sedap gak..:)
ReplyDeletedulu masa kecik2 tak suka langsung biskut ni tp dh besar ni mmg menjadi kegemaran. selalu beli.
ReplyDeleteSekarang dah timbul business jual biskut dulu2.. bertin-tin dan pelbagai jenis jual. Beli dalam berapa gram dah dapat rasa. Biskut tu sedap sebab ada jem nenas layan dengan air kopi..... walah
ReplyDeleteyan dah tak boleh makan biskut ni..trauma.
ReplyDeletecoz bila jem nya masuk dekat gigi..sakit gilos..
sedapnya biskut tu ... eh sampai hati diorang tak pandang biskut kita kecil-kecil dulu hehe :p
ReplyDeleteIni biskut Ori-Ooo. Makan celup kopi di musim hujan.
ReplyDeleteMmg sedap biskut ni Atie....dulu rasanya tak berbentuk bunga cenggini, bentuk bulat biasa jer....Inti dia jem nenaskan Atie....
ReplyDeleteSama jer Atie...anak kita esok sukamakan sosej, cucu kita pulak tak kenal dah sosej masa tu hihi.... Apa agaknya makanan depa esok ...
tetap sedap buat sendiri..lagi selamat
ReplyDelete