9.10.19

Kursus di Hotel Ibis Styles, Kota Kinabalu Part 1

Assalamualaikum.
Cerita terbelakang lagi. Cerita terperam lama. Haha! Cerita kami berkursus di Hotel Ibis Styles, Inanam Kota Kinabalu. Pergi sekali dengan Project Manager dan seorang lagi rakan office. 3 hari 2 malam, sekali lah jalan-jalan di Kota Kinabalu. Dua dalam satu. Maklum jarang ke sana. Dari Lahad Datu ke Kota Kinabalu naik flight MAS Wing dalam 45 minit sampai. 1st time check in di hotel ni, kagum juga dengan interior dan design hotel.
Ini gambar dari Google

Lukisan penyambut tetamu
 
Sekeping pic tuan tanah
Bersama Project Manager & office mate
 
suasana cafe
 
Sebarang kursus @ event akan dipaparkan disini
 
Sudut Komputer untuk cari sebarang maklumat
suasana Cafe 
 
yang macam paip tu Lampu tau :)
 
Lampu di kepala katil. Unik!
View dari rooftop
View dari rooftop 
 
View dari rooftop 
Hari pertama kami just rileks dan sesi suai kenal serba sedikit. Esoknya baru kursus bermula. Sempatlah ronda-ronda kawasan sekitar. Jalan-jalan cari makan. Malamnya ke Bandaraya Kota Kinabalu. Naik Grab. Senang. Sambung next entry ya.
Thanks for reading!

18 comments:

  1. cantik hotel unik pulak lampu bentuk batang paip gitu :)

    ReplyDelete
  2. cantik hotelnya...first time tengok lampu mcm tu..kreatif..

    ReplyDelete
  3. cantiknya hotel tu atie, dia punya dalaman pun cun sangat lah

    ReplyDelete
  4. Dulu saya pernah duduk Labuan jadi selalu singgah KK

    ReplyDelete
  5. Paling best kalau pergi kursus dapat tidur hotel yang mahal. Hihi

    ReplyDelete
  6. As Salam Atie. Lama dah saya tak singgah sini.
    Cantiknya gambar

    ReplyDelete
  7. Unik Dan kreatif hotel ni..
    Selamat berkursus atie..

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum, moga sentiasa diberikan kesihatan yang baik
    selamat berkursus ye.. kalau g kursus ni 'makan time' je yang paling best hehehe

    ReplyDelete
  9. WOW SERONOK BERKURSUS N MENGINAP DI TEMPAT SELESA

    ReplyDelete
  10. cantik hotel ni..view dari rooftop menarik.lukisan pun ohsem!

    ReplyDelete
  11. Syioknya berkursus sambil makan angin

    ReplyDelete
  12. Huntungla kursus kat hotel

    ReplyDelete
  13. Bila baca tentang Inanam saya teringat dengan Kinarut..pinggir bandar Kota Kinabalu..

    nak pergi nanti ke sana

    ReplyDelete
  14. macam menarik je hotel ni. tak pernah lagi sampai kk.

    ReplyDelete
  15. Ibis antara rangkaian hotel yang bagus.
    kalo di luar negara memang mahai mahai belaka Ibis..

    ReplyDelete
  16. Industrial design, kan? Ada yg rupa mcm blm siap, tu yg buat nmpk unik betul.

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..