23.10.19

Trip Yogyakarta - Kalibiru

Assalamualaikum. Sambungan entry Yogyakarta. Kami ke Kalibiru plak. Kalibiru ni lebih terkenal dengan pemandangan alam yang menenangkan. Jauh juga dari bandar Jogja. Jojga ni dari satu tempat ke tempat yang lain memang jauh-jauh. Sempat tidur dalam kereta. So, kena bertabah duduk dalam kereta lama. Kami memang sewa driver sepanjang kami di sana. Senang nak kemana-mana. Jimat masa, tenaga. Semua mereka uruskan, just sedia duit entrance fee, makan dan shopping.
 
Di Kalibiru ni lebih pada aktiviti photo shoot . 
View memang cantik sangat. Kreatif depa buat tempa-tempat macam ni.
 
Model tak bertauliah. Haha!
 
Ketar lutut hanya Allah yang tahu. Degil sangat, nak juga cuba!
 
Meniti lah jambatan gantung tu sampai ke hujung. 
Siap ada photographer yang ambilkan gambar.Bayar ja kat depa. 
 
Ni semua jurugambar yang suruh buat gaya. Haha! 
dah tua tak reti dah nak posing.
 
Pencapaian boleh buat macam ni. Sebab sejenis gayat juga. Haha! 
Gambar senyum, dalam hati nangis. Takuttt. Hahaha
 
Team @ familyYogyakarta. Baru kenal, tapi mudah mesra.
Puas hati dapat ke Kalibiru. Pemandangan cantik, masih kekal dengan kehijauan. Walaupun kena menapak juga naik bukit nak sampai atas ni. Kaki kena kuat. Haha! Untuk mencuba semua aktiviti, kena kentalkan hati dan kena ada sedikit keberanian. Tambahan plak bila dah sedikit berusia, macam aku. Haha! Banyak tempat yang boleh kita pilih untuk photo shoot, kena pandai pilih yang mana satu kita nak. Rugi plak bila tak merasa salah satu kan? Sesekali. Bila lagi.
Untuk harga tiket-tiket bagi tujuan photoshoot, boleh tengok di harga-tiket-kalibiru.

Address: Jl. Kalibiru - Clapar, Kalibiru, Jatimulyo, Girimulyo, Kabupaten Kulon Progo, Daerah Istimewa Yogyakarta 55653, Indonesia .

Thanks for reading.

22 comments:

  1. Ya Allah, view memang cantik sangat lah. dah nampak macam kat US ja padahal kat Indo ^_^

    ReplyDelete
  2. Subhanallah, cantiknya..biru2...terbaik! dapat posing mcm tu...huhu..

    ReplyDelete
  3. Cantiknya view...pandai diorang maintain supaya sentiasa terjaga alam semulajadi,kan...

    ReplyDelete
  4. wah..bestnya atie..cantik view..:)

    ReplyDelete
  5. Kalau SA kat situ pun SA gagahkan diri jugak cuba semua tu...dah bayarkan..bukan selalu pi...hehehehe

    ReplyDelete
  6. Wah beraninya! Memang cantik pemandangan. Subhanallah. Gambar pertama tu memang win. Tak gayat ke?

    ReplyDelete
  7. viewnya memang cantik sangat, cuma gayat la sikit nengok huhuhu

    ReplyDelete
  8. cantiknyaaaa . Rindu pulak nak pergi bandung . Bandung pun ada tempat boleh bergambar macam nie . Selamat bercuti :)

    ReplyDelete
  9. Canteknya bak lukisan.Terror juga Atie ya walaupun gayat...pengalaman tu yg mahal.

    ReplyDelete
  10. cantik kan view

    ReplyDelete
  11. wah dah ada yg tali tu ..

    ReplyDelete
  12. cantiknya tempat dia, memang puas hati kalau dapat ambil gambar kat sini..hehe

    salam singgah :) https://sweetepalhijau.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. SUBHANALLAH CANTIKNYA PANORAMA KALI BIRU...BERANI ATIE BERGAYA SELFI GITU

    ReplyDelete
  14. Cantiknya. Gambar bergayut tu dah macam photoshop. Haha. Tahniah berjaya melawan ketakutan

    ReplyDelete
  15. Subhanaallah cantiknya pemandangan di sana Atie :)

    ReplyDelete
  16. cantiknya view kat sini. tapi macam ketaq lutut gak lah tinggi tinggi ni

    ReplyDelete
  17. masa p bandung ada juga pi tmpt2 buat aktiviti mcm ni..syok

    ReplyDelete
  18. subhanAllah...cantik sgt view!

    ReplyDelete
  19. Alamak! Dh pergi yogj tp x pergi sini..cantik betul view..nampaknya kena repeat yogja ni 😬

    ReplyDelete
  20. Jauh berjalan, luas pemandangan... cantiknya tempat tu...

    ReplyDelete
  21. alamakkkk gayat laaa tempat2 cemni tapi cantik gilaaaa view. pelantar tuuuu depa buat la besar sket cheq takoot tengok kicik2 ngt..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..