Friday, 5 June 2015

Burger @ Buns Burgembira

Salam Jumaat semua
Cerit tentang makan. Asyik jalan-jalan cari makan sahaja bila En Kuling balik sini. Confirm berat badan bertambah lagi. Haha! Ini cerita tentang Burger. Beli masa makan malam di Restoran Kak Tini, Perdana Square. Kami sibuk makan nasi, yang budak Tumpis sorang tu biasalah ajak makan nak nangis kita dibuanya. Akhirnya order kan dia burger. Kebetulan ada gerai burger disebelah restoran ni. Nama gerai pun agak unik. Buns Burgembira.
Selera dia makan. Burger Daging RM3.50. 
Lepas satu minta lagi satu. Tapau bawa balik rumah. 
Ikutkan jak lah sebab kalau tak habis ada Ibu dan Baba tolong habiskan. Haha!
Bye. Jumpa lagi.

25 comments:

  1. beza betul harga burger disemenanjung
    .kat tempat yan baru rm2.50

    ReplyDelete
  2. Sedapnyer....
    mula la tekak nie..hihi

    ReplyDelete
  3. Best pulak nama gerai burger tu.
    Sedap la dpt mkn burger. Anak akak umur 5 tahun jugak. Tapi cerewet makan..huhu

    ReplyDelete
  4. Sedap plak tgk burger tu ☺

    ReplyDelete
  5. habis makan burger tu ye..cam tinggi je burger tu

    ReplyDelete
  6. salam kak atie... nampak sedapnya... awat beza sgt harga.. sedap ye?? kat subang ni rm2.90 kalu add on 1 slice cheese rm3.90 :)... eija peminat burger juga hehehe

    ReplyDelete
  7. tgk jak dah tau sedap . tu sbb tumpis nak lagi ...

    ReplyDelete
  8. akakkk.. kita datang ni.. hihi.. terliur pulak tgk burger tu.. akak tolong poskan pliss..

    akak camne kat sana? cikna doakan semua baik2 je..

    ReplyDelete
  9. Atie.....sementara kuling ada dekat kena layan makan hihi....alah tak gemuk manalah, jangan risau....

    ReplyDelete
  10. Alamak.... meleleh lak air liur ni tengok burger.... maklum la org pose ni tengok apa pun terliur.... hehehe

    ReplyDelete
  11. Atie......bila dengar berita gempa bumi, teringat geng alamaya yg duk Sabah..... awak ok?

    ReplyDelete
  12. Salam hujung minggu :)
    About the gempa bumi,Tempat Atie macam mana?

    ReplyDelete
  13. wah... burgembira ja bila makan burger tu (^______^)

    ReplyDelete
  14. So, lepas makan burger tu, bergembira tak? :)

    ReplyDelete
  15. gembira tak lepas makan burger ni? Hahahaha comel sangat namanya. Eh burger is Jelita's favourite, satu cheeseburger size besar tu da sorang boleh habiskan.

    ReplyDelete
  16. nampak sedap beger tu. mesti gembira makan dia hihihihi

    uwais pun kalau ktorg mkn beger mesti oder beger kosong tanpa sos dengan mayonis dkt dia

    ReplyDelete
  17. bagus sekali dinamakan burger bergembira..
    gembira saja budak tumpis tu makan..hee

    ReplyDelete
  18. kreatif nama kedai.
    menarik org nak dtg...

    ReplyDelete
  19. dah lama tak makan burger, tgk burgur ni terus terliur... hihihi...gebu jer rotinya.
    http://www.sheilainspire.com/2015/06/june-mini-giveaway-by-shyue-kim.html

    ReplyDelete
  20. Assalam atie,
    burgembira la time makan yer he3

    ReplyDelete
  21. Best namanya. Kalau dah terbiasa dengan burger di fastfood restaurant, memang sesekali pekena burger macam ni rasa best aje. Samalah kita, kalau anak-anak tak habis, memang makpaklah tukang perabihkan!

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..