Wednesday, 24 June 2015

1st Kad Hari Bapa Dari Pa'e

AssaLamualaikum
Oleh kerana aku ada abadikan kad Hari Ibu pertama dari si abang Pa'e diblog picisan ini maka Kad Hari Bapa pertama juga aku abadikan. Takut En Kuling jeles. Haha! Walaupun dia jauh tapi bila aku send gambar Kad Hari Bapa yang Pa'e buat dia suka. Terharu katanya.
Semangat abang Pa'e tunjuk. 
Siap cakap "ini hasil kreativiti abang Pa'e, Ibu".
Yang ini saja aku edit dan bagi En Kuling dengan ucapan :"Happy Fathers Day en Yusof. Disebalik ketegasanmu dlm mendidik terselit kebaikan yg tersembunyi. Terima kasih kerana berkorban, menjaga, melindungi kami sebaik mungkin.. Jadi baba yg baik buat Pa'e".
Dia cakap "thank you and I Love". Haha! Jiwang lah pula:)

Selamat Hari Bapa buat semua bapa-bapa di dunia. Pengorbanan kalian takkan bisa terbalas.
WasSaLam

34 comments:

  1. pandai pae ;p
    selamat berpuasa buat akak sekeluarga

    ReplyDelete
  2. kreatif Pa'e ....lawa kad nya.

    ReplyDelete
  3. comeynyer abg paé punye kad :) kreatif...goodboy...

    ReplyDelete
  4. Kreatif abg pa'e
    semoga atie sekeluarga dapat bersama kembali mcm dulu

    ReplyDelete
  5. Mmg Pa'e ni kreatif... Tulisan tangan dia pun cantik...
    Tapi tapi dan tapi, ucapan mama Pa'e pun jiwang habis..
    Tu yang papa Pa'e pun sama-sama kejiwangan...
    But both of you soooo sweet!

    ReplyDelete
  6. Seronokkan bila ada anak. Saat-saat macam nilah yang kita tunggu. Anak saya yang sulung tu pun selalu sangat hantar 'kad layang' pada saya dan bila membacanya, memang rasa terharu sangat.

    Pandai Pa'e. Mestilah buat makpak terharu kalau macam ni tau!

    Tapi yang inikan, ayahnya rasa terharu sebab Pa'e ke atau sebab kata-kata ucapan si mak Pa'e nih.....

    ReplyDelete
  7. salam ramadhan mak pa'e tuu, semoga ibadah diberkati sentiasa , aminn ;p

    ReplyDelete
  8. pandainya paei..en kuling tentu happy dgn kad kirima anak isterinya.

    ReplyDelete
  9. Pa'e dah besar..pandai dia buat kad..mesti tersentuh hati babanya..
    Romantik jugak en Kuling kan..hehe..:)

    ReplyDelete
  10. Dah pandai Pa'e
    kreatif pulak tu..
    semua tu moment yg tak akan dilupakan buat selama-lamanya kan atie :)

    ReplyDelete
  11. alsiah pun balik je dari sekolah ari tu terus hulur kad kat abah die .... sweet kan moment ni kan

    ReplyDelete
  12. Bagusnya Pa'e ni.. Kreatif dan inovatif.. :)

    ReplyDelete
  13. Ohh... dah makin cerdik Pa'e ye Yati.
    Cantik kad dia buat tu..

    ReplyDelete
  14. wahh..kad bentuk love..kreatif..kad buat sendiri lagi tinggi sentimental value..mmg terharu si penerimanya..

    ReplyDelete
  15. Chantiknya...mesti ayah dia terharu kalau dpat ni

    ReplyDelete
  16. ayah mana yang tak terharu bila anak buat kad ucapan khas untuk dia. terbaik la Paee :)

    ReplyDelete
  17. soooo suwiiiitt pa'e.. mau tak terharu ayah dia.. :)

    ReplyDelete
  18. Teringat anak anak Okje masa tadika dulu. Kalau ada sambutan cenggini mesti depa bawak balik kad. Sekarang ni dah tak delah. Pae dah boleh menulis dan membaca yer Atie....
    Mau baba tak terharu, tengok kad dpd anak kesayangan dia.

    ReplyDelete
  19. comel kad pae buat..ayahnya tentu suka..pandai pae cakap guna ayat kreativiti lagi.hehe

    ReplyDelete
  20. tidur dgn senyumlah ayah pai'e tu ... hehehee

    ReplyDelete
  21. Syokla ya..ayah dan ibu semua dapat kad tahun ni.. untung ya ada anak ni.. meleret senyum bila dapat kad tulisan anak sendiri

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..