Monday, 1 June 2015

Jemputan Kenduri Sana Sini

AssaLamualaikum
Sabah Sarawak masih bercuti hari ini. Sabah sempena Harvest Festival. Sarawak pula sempena Hari Gawai kan. So, mood blogging pun turut bercuti. Haha! Kami pun masih di rumah nenek Pae. Sibuk ukur jalan sementara en Kuling bercuti ni. Ahad nanti en Kuling kena balik ke Sibu dah. Huhu! Semalam menghadiri jemputan kenduri khawin bekas student praktikal di unit kami. Kebetulan bertemu jodoh dengan orang Tawau. Team office mate turun dari Lahad Datu. Lepas tu bergegas ke jemputan kenduri akikah pangkat anak buah pula. Sampai ke malam kenyang makan kenduri sahaja. Hehe. Musim sekolah dah tiba, sana sini musim kenduri kan?. Salam sayang dari Bumi Tawau. Jumpa lagi. 
*Nanti baru aku balas jejak korang ya*.

19 comments:

  1. Biasalah Atie cuti tu musim org kawen dan org makan angin
    Ambil peluang samalah... bila lagi kan.

    ReplyDelete
  2. Kenyang perut ye atie..
    Dah cuti sekolah ni.. Happy holiday lah..
    Best tu en kuling lama bercuti atie :)

    ReplyDelete
  3. Bestnya cuti...kita kerja hari ni..huhu :(
    Kesian jugak kat budak2 sebab mama dia tak dapat bercuti minggu pertama cuti sekolah ni.
    Selamat bergembira Atie..

    ReplyDelete
  4. samalah kita..tiap2 mggu asyik mkn kat tmpat knduri..:)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum,

    salam atie telah di terima daripada opismate yang baru balik dari Lahad Datu. Kalau le tak di tukar plan hari akhir dah tentu dapat jumpa bertentang mata. Bestnya

    ReplyDelete
  6. Rindunya nak makan lauk kenduri...

    ReplyDelete
  7. masa kenduri ni lah dpt berjumpa kwn dan sudara mara ...

    ReplyDelete
  8. mmg musim sbb lps ni nak pose dh..hihi

    ReplyDelete
  9. cuti sekolah macam ni memang banyak kenduri lah kan...kita pun suka gantung periuk kuali la hehehe

    ReplyDelete
  10. musim makan kenduri selalu musim cuti sekolah jer atie...

    ReplyDelete
  11. :-)) yan buat kenduri pun cuti sekolah...

    ReplyDelete
  12. singgah sini..

    erm,cuti sekolah memang orang buat kenduri2 jak la jawabnya..jalan pun ndak jammed.hihi..

    ReplyDelete
  13. kalau namanya cuti..semua aktiviti rutin pon nak dicutikan...haha...sama la kita!



    Singgah blogwalking...:)
    Nak tingkatkan metabolisme badan tak?jemput baca artikel ni:
    http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/05/cinch-tea-bantu-anda-kurus.html

    ReplyDelete
  14. Jangan tak tahu saya pun ambil cuti juga sempena hari Gawai semalam. Hahaha... Dah kat Semenanjung ni takda public holiday, kita cutikan ajelah diri sendiri dengan memohon annual leave gitu ~_^

    Kenyang makan nasi kenduri sana-sini. Berani naik atas penimbang tak lepas ni?

    ReplyDelete
  15. Assalam atie,
    sakan berkenduri kendara yer uols :)

    ReplyDelete
  16. musim gantung periuk hihihihihihi

    ReplyDelete
  17. mana bleh berpisah antara cuti skola & kenduri kendara, kan...
    tu la time nak organize and sanak sedara bleh balik & jumpa :)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..