Saturday, 30 May 2015

Cara Menanam Bunga yang Unik

AssaLamualaikum
Salam hujung minggu!
Tiada alasan untuk tidak menanam bunga atau apa sahaja yang kita mahu. 
Menanam menggunakan bahan-bahan terbuang yang kita tidak jangka :
Siapa ada kasut getah lama kat rumah tu boleh lah guna:)
Pasu yang pecah dua pun still boleh guna:)
Kat kasut pun boleh ya. 
Bolehlah tengok mana-mana kasut yang tak digunakan tu. Mana tahu petang-petang weekend ni ada yang nak bercucuk tanam. Bolehlah mulakan. Hehe!
Kesimpulannya, dari kita sahaja. Sama ada rajin atau tak?  :)
WasSaLam^_^

16 comments:

  1. Kreatifnya..
    Tak pernah terfikir kasut pun boleh jadi alat perhiasan yg cantik macam tu..

    ReplyDelete
  2. ha ha kreatif sungguh :)
    aida yg dlm pasu kat depan tu pun terbiar.
    tak sempat la, atie...

    ReplyDelete
  3. Bahan terbuang memang unik. Fiza pun suka google jugak kegunaan bahan terbuang ni. Hehe...

    ReplyDelete
  4. memang cantik..tapi kalau nak buat senditi tak terbuat kut..hihihi

    ReplyDelete
  5. KALAU RAJIN KREATIF SEMUA MENJADI....

    ReplyDelete
  6. Atie..cantik kan..
    Kalau acik rasanya memang tak tanam la atie..acik tak berseni hi hi

    ReplyDelete
  7. Kreatif sungguh! Memang sesuailah guna balik barang-barang tu, sekurang-kurangnya tak terbuang macam tu aje kan.=)

    ReplyDelete
  8. Sangat menarik, jimat, dan kreatif ^_^

    ReplyDelete
  9. idea yang sangat kreatif ni, kena tunggu rumah sendiri dululah kalau nak cuba buat macam ni

    ReplyDelete
  10. kalau jenis otak kreatif,macam-macam pun bole..ehehe..

    ReplyDelete
  11. Sungguhlah kreatif. Saya ni bukan sahaja tak kreatif, tangan pun keraslah bab-bab menanam pokok ni. Dah macam witch pulak. Tunjuk tumbuhan apa aje, terkulai layulah jawabnya. Memang bukan tangan hijau katanya...

    ReplyDelete
  12. Assalam atie,
    unik3
    tapi iols ni pemalaih bab nak cocok2 tanam ni he3

    ReplyDelete
  13. kira nak tanam dalam botol terpakai tu. buat lubang pastu tanam. takyah beli poli beg tu hihihihi jimatttt :p

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..