Saturday, 21 May 2016

Entry berkurung di rumah...

Salam Sabtu.
Setiap weekend sekarang ni jarang dapat berjalan-jalan. Tak berapa yakin sangat lagi nak bawa si Abang Pa'e jalan berdua. Sesekali tu boleh lah. Dengan kesesakan, cuaca panas lagi. Memang tak sanggup nak hadap. Tunggu En Kuling balik sini, baru aktiviti ukur jalan dapat dilakukan. Buat masa ni baik lah duduk di rumah sahaja, bertapa main masak-masak dengan bujang sorang ni. Kalau mood rajin datang, segala yang nak dimakan akan dibuat. Request si abang Pa'e pun cuti-cuti nilah nak masak.
Selamat berhujung minggu semua! Ada yang keluar shopping baju raya?? hehe.
Jumpa lagi..

11 comments:

  1. Hehe...ok juga habiskan masa di rumah kak...berehat sambil sembang dgn Pa'e..layan selera Pa'e..

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://perducinta.blogspot.com/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html
      PC tag ya :)

      Delete
  2. 2~3 hari ni asyik mendung jer... nak keluar pun malas tapi terpaksa gak sebab bawa ibu_suri yang boring dok kat rumah...

    ReplyDelete
  3. Selamat berhujung minggu, Atie...
    Haha, nurul pun dah up entri pendek je... harap mood 'r' ni berterusan..😊

    ReplyDelete
  4. fae pulak every weekend mesti keluar jalan2. tapi baru minggu ne fae rehat di rmh je.

    ReplyDelete
  5. PAEI MESTI SUKA SESEKALI BERKURUNG DI RUMAH...SELALU JLN2 KELUAR JEMU JUGA..

    ReplyDelete
  6. Salam singgah sini Atie.....MD sibuk dengan org kawin....hihi

    ReplyDelete
  7. gini lah kalu ddk berjauhan ye atie...

    ReplyDelete
  8. Biasanya macam ni lah kami...dah penat berulang-alik waktu kerja, hari cuti santai habis di rumah tak ke mana-mana pun hehe.

    ReplyDelete
  9. Kata suami saya semalam, entah kat mana dibacanya kata tiket flight ke Semenanjung ni penuh memanjang sebab semua nak datang shopping persiapan raya. Dia kata surprise, surprise! Saya kata takda apa pun yang surprise. Kita-kita pun suka berasak-asak masa nak raya ni ^_^

    Weekend biasanya kami mengukur jalan. Kalau decide nak duduk rumah, barulah ada aktiviti masak- memasak boleh didetect di dapur rumah ^_^

    ReplyDelete
  10. Nampaknya jimatlah duit...bagus jugak sebenarnya tu En Kuling kerja jauh.

    Tak de maknanya nyopping Atie....mood belum sampailah

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..