Monday, 23 May 2016

Semangat Skipping..

AssaLamualaikum.
Pagi-pagi blur. Haha! nasib mood nak membebel diblog tu tetap ada. Cerita tentang Skipping lah. Semangat konon. Haha. Dah lama member office suggest buat skipping ni. Sebab nak keluar jogging disekitar taman perumahan tu ada sedikit malu. Orang perhati lah. Hehe! So, start Jumat petang bermula lah aktiviti skipping ku. Si abang Pae jadi peneman setia memerhati.
Macam inilah aku punya. Dah lama beli, baru tergerak nak buat. 
Harapnya semangat berkekalan:)
Rupanya ada teknik juga. Kat atas salah satunya (banyak lagi teknik kalau tengok kat google). Aku main lompat jak beberapa hari ni. Semalam buat dekat 50 kali lompatan juga lah. Selang-seli. Lepas buat memang peluh meleleh-leleh. Ringan badan terasa. Segar! Abang Pae siap tegur " bestnya Ibu. Nak buat juga tapi abang Pae kecil lagi", katanya. Harap semangatku berskipping ni berterusan lah hendaknya. Sayang nak tinggal kalau dah mula.
Jumpa lagi...

21 comments:

  1. KIPIDAP Atie..
    DONGIBAB..
    DUITDEBES..
    :D

    ReplyDelete
  2. Semoga berterusan semangatnye tu.. ok jgk kan skipping, xyah keluar rumah.. hehe.. da lama x skipping, xtau larat x nak melompat.. hehe..

    ReplyDelete
  3. Teruskan atie...semoga lebih sehat kelak.
    Kalau macam akak ni dah tak boleh nak skipping2 lagi...mau tercabut lutut yg dah longgar ni :-)

    ReplyDelete
  4. salam atie.....rindu..rindu... huhuhu ila pun dah sebulam lebih kut x berblog..busyyyyyy memanjang..rindu nk berblog semula...nie dah ok sikit boleh lahhh melawat kawan2...update belum sempat..huwaaaa... semoga atie sekeluarga sihat yer...

    ReplyDelete
  5. SKIPPING BAIK2 DH PENAT RENTI...

    ReplyDelete
  6. Kak teruskan...Pa'e sokong dan teman ibu tau... :)

    ReplyDelete
  7. #kipidap tapi boleh tahan penatnya tu

    ReplyDelete
  8. Tengok skipping rope Atie buat kakak teringat rumah kakak pun ada tapi entah ke mana dah tersorok. Dlm setor agaknya. Skipping memang baik tau Atie.

    ReplyDelete
  9. gambatte kak!!
    Lama aina tak skipping.. takpe la buat plank je dkt rmh.. hihihi =D

    ReplyDelete
  10. Dulu2 selalu juga skipping dgn Aisyah... Rasa release jer stress bila dapat skipping... Tapi dah lama tak buat... Skipping ni mmg peberet sy!

    ReplyDelete
  11. ni skiping2 ni nak kurus ler ni? ah jeles sbb skrg tgh mengembang lg.. nk start dgn squat je dulu..

    ReplyDelete
  12. ok pasni yui lak nak smbung skipping..huhu

    ReplyDelete
  13. MD nak tergerak hati nak skipping juga ni...hihi

    ReplyDelete
  14. Skipping ko atie..chaiyokkk!!.. SB mpun tali, tali rafia banyak tok..hehehee!!.. nak melompat pon dah sekian tercungap2 ni.

    ReplyDelete
  15. Semoga skipping berterusan. Jangan hangat-hangat tahi ayam kekeke.

    ReplyDelete
  16. Bagus tu atie, badan ringan bole, kalau berat mesti sekali je boleh haha . Thanks drop by, tak sempat update lagi..

    ReplyDelete
  17. Baru hari tu berkira2 nak beli tali skipping ni atiey... hehe

    ReplyDelete
  18. Kipidap! Dongibab!

    Jangan skip skipping pulak ya ~_^

    Hmmmm... bila kali terakhir saya guna tali skipping ni ya! Rasa-rasanya yang ada di rumah tu pun usianya dah melebihi usia anak bujang sulung saya tau!

    ReplyDelete
  19. Ada jugak skipping kat tumah ni Atie tp selalu lupa nak skipping ....nak start esoklah...ececeh hihi

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..