Friday, 12 October 2012

Kami & ViTamin :)


Assalamualaikum...

Hi semua.......
Klu lihat tajuk diatas mesti dah boleh agak apa yg tengah terlintas di minda ku pada masa ini..hehe
ermm....Vitamin??? entah dari mana keinginan utk makan vitamin ni begitu berkobar2 baru2 ini...hahaha... Kesedaran tu timbul bila mengenangkan umur yg dah tua kot...haha...tua kah?? isk..isk...baru 32 thn pun...:p..
tak lah tua sgt kan....haha..perasan!
Puas juga lah mencari dan terus mencari gerangan Vitamin apakah yg bakal ditelan (ayat tu bah!)...haha...
Lastly TQ Google coz bagi banyak input tentang vitamin & supplement ni..... Dan akhir nya setelah difikir masak2, ditolak, campur bahagi dapat lah result yg diinginkan...:)
Tgk khasiat, kebaikan dan kemampuan...akhirnya "terbeli" lah 2 jenis Vitamin ini;
My new supplement :)
Hah! ni pula utk dalaman..hehe :p
membuat anda cergas sentiasa :)
Beli vitamin ni bukan nya apa.. kerana berasa diri ini kurang makan sayur...hahaha...(memang jarang pun makan sayur!) makan buah pun seseKali ja... itu yg ganti dengan supplement ni... harap2 dapat lah membekal kan keperluan Vitamin C & Vitamin D dalam badan... Menurut testimoni2 yg telah kubaca , Vitamin drpd jenama SHAKLEE ni terutana Vita-E & Vita-C ni memang bagus untuk kulit... so, diharap dapat lah memperbaiki kulit muka yg memang kusam ini...haha....kesian bah, kulit muka mmg bermasalah...huhu..:(
Makan Maajun Anggun Bistari @ MAB plak utk memlihara dalaman....hehe...utk wanita2 di luar sana mesti fahamkan?? hehhehe....kena jaga, terutama bila dah ada cahaya mata ni....:)
ALhamdulillah bila makan jak MAB ni memang tak rasa penat a.k.a lesu...selalu nya bila balik dr opis mmg dah tak bermaya...huhu...selalu sgt penat! skrg tidak lagi...hehe....

Sebenar nya my  son Pa'e pun ada makan vitamin tau...hah! ni dia kegemaran Pa'e ;
Pa'e punya kegemaran...:)
Selalunya Pa'e akan minta disuapkan bila nampak jak botol ni.... "Ibu, Pa'e mau makan mimin" hehe...dia pun dah faham sekali sehari je boleh makan ya...utk umur Pa'e dos nya 1 sudu besar / 15ml sehari.... klu dulu mesti dia mintak berulang-kali dlm sehari..tapi skrg Pa'e dah paham bila diterangkan dia hanya boleh makan ikut sukatan budak-budak mcm dia....good boy! (dah paham bahasa ) :)
Bila makan  Scott's Emulsion ni selera makan dia pun bertambah...syukur lah coz kadang2 datang juga pe'el dia tak mau makan...jenuh nak pujuk  suruh makan....kdg2 sampai menangis bila sebut jak 'nasi'...adakah patut?? huhu....
InsyaAllah dalam masa terdekat mau cari Vitamin utk Baba plak.. Maklum perokok..adus!
Dah tak tau nak nasihat apa lagi kt dia supaya jgn merokok! ermm....
So, kawan2 klu nak tau lebih lanjut tentang kebaikan Vit-E & Vita-C ni boleh lah search kt GooGLE ya.. Banyak sgt info...click sahaja.....:p
Owner nya mesra dgn panggilan Yong..) TQ.

WassALam...... ^_^ mamapaewithlove                   

(mata msh lg segar @ 12:54am.. :(

5 comments:

  1. salam atie...
    tq sbb sudi follow saly..

    saly pun singgah n follow sini..salam kenal..orang sabah ye.. nanti saly add fbook atie ye(pn chiqnaa)..

    betul tu,kita org pmpuan ni,lg2 ada anak kena makan juga vitamin n ubat2 tau..hehe..jaga dalaman.. anak2 pun saly bg makan scoot.. elok juga..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Saly.. tq sudi follow.. FB pun dah accept:)
      ha'ah..atie org Sabah..tapi pernah lame kt Semenanjung study & kerja..la ni dh balik Sabah (Lahad Datu). Pernah juga sampai kt Terengganu :)
      Tu lah..anak sy suka sgt scoot tu.. harap2 boleh memberi kebaikan utk anak2 kita...amin! :)

      Delete
  2. slm sis.. already follow.. jgn lupe folow blog saye juga... sis makn maajun tue ok tak?.. saya baru try... tp tuelah peod tak dtg lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ follow sis ayu(boleh kot panggil ayu kan :)..
      akak baru juga cuba MAB tu.. Alhamdulillah kesan nya nampak OK lah buat msa ni..coz dah tak selalu lesu & senang sgt bangun pagi... ermmm ayu kena tunggu period hari ke-3 lah br boleh makan.. akak pun mcm tu :)

      Delete
    2. mungkin juga st BF bby.. tue yg lewat... nurse ckp lau bby BF mmg lmbt... tp ayu still mkn je MAB nie... sbb takut tersangkut lagi... hehehe...

      Delete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..