Sunday, 14 October 2012

.:BilA Pa'e di RumAh NeneK.:

AssAlamuaLikum...

Weekend ni aku & Pa'e balik Tawau... Bumi PeLadang...tempat aku dilahirkan & dibesaRkan...:)
Dah lama sebenar nya tak baLik..since AidilFitri lepaS...
Dah tak boleh nak balik selalu coz time cuTi tak sama dengan en hubby.. Baba kerja on Saturday..
Nak drive sendiri pun tak reti you...haha... bila lah nak boleh drive ni.... :(
Bertolak dari Lahad Datu Jumaat ptg
Itu pun tumpang kawan baik ku. CikGU HariSa...
sorry ciKgu coz terPaksa menunggu lama... hihi..


Pic dolu2... Cikgu Risa Pink colour..:)
dah lama tak jumpa Cikgu Asmah  :(
sAmpai Tawau.. Jumpa bonda a.k.a nenek P'a'e....
Pa'e mmg suka balik rumah Mak coz ada adik2 yang suka sakat dia.. tapi juga belikan benda2 yg dia mau...huhu... biasA... cucu sulung! so, manja nya lebih pada nenek & adik2... Tidur malam pun nak tido dgn nenek... terpaksa lah ibu tido sendiri... hehe...
Ermm... biasAlah  klu di rumah Mak, ada sahaja yang nak diMakan... jadi nya asyik makan jer.....
Jumaat malam tu... samPai rumah mak, tak mau makan nasi sebab rasa masih kenYang;
Tapi mencari juga Kudapan... hehe....
akHirnya makan;
1) Pisang Goreng dgn sambaL (itu pun beli di rumah jiran)...:)
2) Teh O panas...

Sabtu siang plak... mak masak pucuk ubi masak lemak + ikan goreng...simple tp memang favourite lah... apa lagi, makan dgn sungguh2...hehe... seSekali dapat makan masaKan mak, tu yg  selera lebih...
Org Kata, air tangan Mak/ibu2 di Dunia ni memang tiada tandingan kan?? Walau pun masakan yang simple tapi sentiasa dirindu...:)
Ibu yg amat diKasihi..a.k.a nenek Pa'e :)

Ahad siang td.. kena naik bas express ke Lahad Datu (Bas Ali Topan-nama unik sikit :) coz Cikgu Risa  dah balik dulu.....
Pa'e siap tanya "kenapa tak naik keta makcik Risa, Ibu"??...  kenapa naik bas?? hehe..
Pa'e...Pa'e..... senTiasa penuh dengan tanda tanya... soalan2 mu jg membuatkan ibu sentiasa belajar bersabar utk menjawab setiap pertanyaan... (anak tgh nak membesar kan.. mmg mcm tu)....
dlm bas, nasib baik tak meragam...:)

Sampai LD dah pukul 4:30pm.... Baba dh tunggu kt bus stand :)

WaSsALam... ^_^         (baba&Pa'e dh tido-aku msh menulis @ 10:00pm)


5 comments:

  1. memang suka anak2 pergi umah nenek.. anak2 saly pun sama sperti pa'e.. kalau pulang je,mmmg tk ingat kita ni dah,baik dgn nenek je..huhu
    seronok rasa bila sesekli pulang umah mak..betul kata atie tu, masakan ibu yg paling sedap di dunia tau..hehe

    ReplyDelete
  2. salam Atiey..

    Bestnye balik Tawau..ktorg ni tak tau lagi bilalah dapat balik Tawau lagi..husband susah nk dapat cuti...

    Masakan mak memang tiada tandingan...^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wssalam Wan (biasa plak panggil Wan msa zaman2 sekolah dulu) hehe..
      Memang seronok klu balik Tawau..
      Banyak sdh perubahan2 yg berlaku tak macam dulu :)
      Tawau tetap di hati bah! hehe :)

      Delete
  3. next time if sy ke sabah boleh la ke rumah awk kan.. huhuhu pm no hp boleh tak? utk simpanan sy. email sy aj_amersayang@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. hehehe...tumpang glemer la aku kan....

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..