21 Oct 2012

:: BBQ Time ::


AssALamualaikuM...
Sesekali buat BBQ memang seronok kan… J
Semalam aku dan jiran2 ada buat BBQ sekaligus sambutan Harijadi untuk anak-anak mereka.. bapa2 pun ada yang birthday... hehe..
Kalau nak tau, kami dikawasan kejiranan ni memang rajin buat majlis makan2 ni.. 
semuanya sporting untuk datang… selalu nya kami buat port luck… masing2 akan bawa makanan untuk dihidangkan sesama kami ataupun pakat2 kumpul duit then beli sayap ayam, paha, fish ball, hot dog & ikan. So, bila dikumpul-kumpul banyak lah hidangan yang disajikan…
Memang happening!…  J
Birthday kek
Happy Birthday :)
riuh..kecoh..:)
Makan sampai kenyang
Happy birthday adik2 & abg2.. :)
Biasalah bila berkumpul ramai2 ni ada saja yang di celoteh kan…ditambah dengan keriuhan anak-anak yang berkumpul… c kecil Pa’e pun suka… dia kalau bab berkumpul ramai2 ni memang dia suka.. ramai lah abg2 dia yang suka sakat, dukung dan sebagai nya..( merujuk pd anak jiran2)... hehe.
BBQ start dalam pukul 7:00pm dan berakhir dalam pukul 11:00pm lah juga…
Balik dari BBQ..  tido dah zZZZ
Walaupun tak seberapa tapi majlis2 macam ni dapat juga mengerat kan silaturrahim antara sesama dan memupuk semangat kejiranan
Ada situasi dikawasan bandar yang mana dengan jiran sebelah rumah pun tak kenal.. apatah lagi ber ramah mesra (tak semua lah, tapi memang ada)... ermm tak mau lah macam tu kan?? :)

WassALam ^_^

**picture tuanpunyablog & anak tiada (sibuk! :)

8 comments:

  1. Bestnye BBQ...meriah jer tu...
    Baguslah jiran² macam ni..semangat kejiranan..kalau tempat ktorg ni..jiran sebelah pun boleh tak kenal..buat hal masing² jer..kalau terserempak pun senyum² jer..

    ReplyDelete
  2. huhu sy ni jenis blk rumah terus ttp pint. jarang ada masa sembang ngan jiran + rumah blah kanan kosong. cuma sesekali tu sembang ngan makcik umah blah kiri

    ReplyDelete
  3. bestttnye bbq...hpy belated burfdayyyyyyyyyy ;))

    ReplyDelete
  4. best kan dpt jiran sporting.. jiran kami pun sporting jugak.. tp tak sempat lagi nk wat bbq... plan lame dah nak buat tp tulah.. mase amat mencemburui kami...

    ReplyDelete
  5. best nye dapat bbq, dah lame x buat bbq, lagi best kalau akak share resipi menu bbq :)

    ReplyDelete
  6. seronoknya berbbq ni..lama x buat dah..last buat kat umah adik awal thn kot..seronok buat ngan jiran2 kan..beruntung dpt jiran2 yg sporting ni..

    ReplyDelete
  7. Lily; dulu mula2 aku pun mcm tu..senyum2 jak..la ni dah ok :)
    Lynn : kdg2 kita nak privacy kan, tu yg tutup pintu...hehe
    Jna : TQ.
    Ayu : jiran kak mmg sporting, semua baik2 :)
    Farra : next time akak share resepi erk..hihi
    ieja : mmg seronok BBQ ni, happening... :)

    ReplyDelete
  8. Salam...
    Bestkan sesekali wat BBQ. kejiranan GD pun selalu gak. Kitorang ni dah 4 tahun duduk taman ni. kebetulan perumahan baru. jadi setiap kali raya memang wat makan2 selorong. pastu kekadang wat sarapan pagi sesama, atau pun yg selalu wat minum petang jer.. janji ada wat.
    BBQ ni selalunya x le sampai 1 lorong yg joint, melainkan time raya tu jelah kitorang gotong royong.
    Yang penting memang seronok. Lagi 1, kami masih lagi wat "baraan" apabila semua dah balik dr kg lepas raya. time tu lagi lah sampai pukul berapa pun x hingat.. harap2 apa yg kami semua praktikan akan berkekalan. Insyaallah..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..