Monday, 5 August 2013

:: Baju Raya Keluarga En Yusof 2013...

AssaLamualaikum
Korang dah siap baju raya? Kami tema tahun ni deep orange nak coklat-coklat sikit. Aku pun confius bila tengok warna ni. Apa-apa je lah labu. Haha! janji ada baju. Selalunya raya-raya ni kita lebih utamakan anak kan?. Samalah dengan aku, Pa'e je lah yang ada baju raya lebih. Ibu & Babah dia ni sepasang dua pun cukup lah. Janji bertukar baju baru setahun sekali:)
 Kasut ala-ala budak remaja. Haha! beli tapak rata je, tak selesa pakai tumit tinggi. Babah pun sama, kekadang tak paham dengan cita rasa dia. Raya beli sandal, suruh beli kasut tak mau. Tak kan nak paksa plak kan? hehe. Untuk abg Pa'e kasut dan baju-baju kasualnya tak beli lagi. Hanya baju melayu yg sempat tempah dan 2 pasang kemeja. InsyaAllah mencuri waktu untuk shopping di Kajang atau KL esok carikan baju sepasang dua sebelum balik kampung Melaka.

*curi waktu update, sebelum flight 3.40pm ni*
WasSaLam^_^

24 comments:

  1. la atie org semenanjung ker?hehe

    ReplyDelete
  2. amboi....sedondon... cantik kaler baju.

    ReplyDelete
  3. Atie, dah alang2 beraya kat Semenanjung ni, jalan keliling lah, singgah Kuala Rompin ye.. tak kisah lah warna apa2 pun atie janji baru.. sekali sekala kan.. hehehe

    ReplyDelete
  4. Hari ini dah berbuka di Semenanjung Atie.
    Banyak bawa bekal balik ke?

    ReplyDelete
  5. nmpk baju tu mcm pink pun ada... selamat beraya di semenanjung ye.

    ReplyDelete
  6. Lama ke cuti kat Melaka Atie? semoga selamat pergi dan balilk ya.. Amin

    ReplyDelete
  7. **selamat hari raye aidilfitri...mohon ampun maaf zahir dan batin...moga2 kite mendapat keberkatan di syawal yg mulia .....

    hati2 pulang ke kg yeak...

    ReplyDelete
  8. cantik bila bergaya sedondonkan...selamat hari raya atie!

    ReplyDelete
  9. salam atie..
    sedondon gitu yer...cantek kaler tuh..tak sabar tgk abg pa'e pakai baju melayu...
    selamat bertolak blk semenanjugng yer...semoga meriahlah nanti kat sana.
    selamat raya tuk atie sefamily md yusof maaf zahir batin atie yerr

    ReplyDelete
  10. wah.. bergaya sakan... kami x biasa2 aje... lebih kan anak je.. tapi ada gak la bju raya sepsg..

    ReplyDelete
  11. tgk macam warna pink je baju tu..hehe..apa2 pn salam lebaran kak atie! :)

    ReplyDelete
  12. Cantik warna baju tu Atie... lembut jer
    Atie balik Melaka di mana, akak pun balik kg en. suami di kg chohong jasin Melaka...

    ReplyDelete
  13. slm singgah & ucap selamat hari raya maaf zahir & batin yer !

    ReplyDelete
  14. bestnya...selamat beraya di melaka ye atie..saya beraya di perak..selamat hari raya..maaf kalau ada terkasar bahasa komen..

    ReplyDelete
  15. shopping hujung-hujung ni murah sikit harga..hehehe

    ReplyDelete
  16. cantik la kasut tu..kite pn beli flat shoes je..senang nk kejar anak..huhu

    ReplyDelete
  17. Baju tu macam warna ungu cerah pun ada kak.. em, mana2 la labu,, janji ada baju raya :)

    ReplyDelete
  18. Selamat bercuti Atiey....
    cantik kaler baju tu...macam pink pun ada juga...

    Selamat hari raya buat Atiey sekelurga...Maaf Zahir & Batin...^^

    ReplyDelete
  19. salam atie ..
    selamat balik ke semenanjung ..
    bershoping sakan la disini ..
    he..he..
    selamat hari raya utk atie sekeluarga ..

    ReplyDelete
  20. Tahun ni kami tak sedondon. Hubby nak pakai bj melayu kaler coklat. Puan bini kena la ikut kaler coklat gak. Nasib baik ada baju kaler coklat. Baju melayu anak bujang pulak kaler ungu. Si anak dare x tau dia nak pakai kaler apa. Ada taste dia sendiri

    ReplyDelete
  21. tahun nie ingt nk pakai bju nikah ritu je. tapi suami je yg pkai bju yg sama. kira tempah baju dress kaler yg sama. xmuat dah nak pakai bju kurung tue hihi

    ReplyDelete
  22. Awak berada di Kajang Atie waktu tu? Nape tak cakap ngan Okje? Kalau tidak boleh kita jumpa!

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..