Monday, 26 August 2013

::Shopping Baju Raya Pa'e...

AssaLamualaikum
Sambungan entry edisi raya yang belum habis-habis. Setiba diKajang pada 06/08/2013 hari tu kami bermalam di rumah Kak Long. Rumah kakak hubby yang sulung. Esok harinya baru kami plan cari baju-baju raya untuk sibujang Pa'e tu. Erm! Ingat nak gi KL tapi telefon member di KL semuanya menasihatkan agar jangan masuk KL masa ni sebab jem yang melampau. Terpaksalah terima hakikat shopping di area Kajang sahaja.
Pagi hingga tengah hari sempat lah shopping di Jusco & The Mines. Itu pun penat tak terkata, dengan Pa'e nya yang tak boleh dipegang. Nak jalan sendiri, orang plak ramai. Huhu! Bujang tu je lah yang dapat baju baru, Ibu & Babah hanya beli sandal. Petang Sabtu tu berbuka di Kajang, malam tu bertolak balik ke Kg Jus, Selandar Melaka.
WasSaLam^_^

20 comments:

  1. amboi pa'e jeles cik nor...shopping sakan..:)

    ReplyDelete
  2. Raya d semenanjung ya.. dpt bygkan Shopping dgn anak :)

    ReplyDelete
  3. uii bah Pa'e shuping ka..budakkn aTie..sm mcm anak2 sy..nda bah mau dipegang tgnya kalo jalan huhu..
    yg angkat jari tu nda mau diambil pic ka tu aTie..:D

    ReplyDelete
  4. Atie....kalau kat Kajang tu dah dekat beno dengan rumah OKje ...nape tak berSMS? Boleh kita berjumpa kat mana mana...

    ReplyDelete
  5. wahhhh sampai ke semenanjung cari lagi baju raya yer...

    ReplyDelete
  6. MMg kalau kat KL time nak raya, elok jgn celah2 tie..sesak giler ..sib baik pa'e dpt carik baju rayer yer..siap nak jln sendiri tuh..hehe

    ReplyDelete
  7. Kakak dah maklum benar Atie. Biasa kalau shopping memang anak punya dibuat dulu. Last bila dah letih sendiri punya dah tak kisah dah...

    ReplyDelete
  8. Betul tu.mmg keprluan anak2 diutamakan dulu

    ReplyDelete
  9. akak memang beli keperluan anak2 kalua boleh sebelum puasa.. kalau dah terlampau last minute lagiler akak tak beli.. memang jem merata2...

    ReplyDelete
  10. Selagi nda abis raya atiey, wajib n3 raya kan...hehe

    ReplyDelete
  11. dapat jugak shopping baju pa'e ye.. seronok tak beraya kat melaka?

    ReplyDelete
  12. Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. wahhh..beraya sakan yaaa..hehehehe..

    ReplyDelete
  14. bila dah ada anak, mmg keperluan anak-anak la no 1... ummi ayah, pakai yg recycle pun xpe :)

    ReplyDelete
  15. wah, bestnya g shoping kan.. :)

    ReplyDelete
  16. Ni dekat The Mines kan..dulu selalu pergi sini..Rumah kakak Ipar kat kajang kat mana Atie?dekat dengan rumah mak aida..Paie is so hensem lah..mesti excited shopping baju raya kan..

    ReplyDelete
  17. Haa dah pandai shopping tak nak pegang tangan ngan ibu. Tension kan bila budak ni suka nak jalan sendiri kat celah orang ramai. I selalu risau si JJ suka sangat lari ke escalator.

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..