Thursday, 22 August 2013

::Catatan Perjalanan Tawau-LCCT..

AssaLamualaikum
Banyak cerita sepanjang raya kali ini. Bermula dari perjalanan Tawau-LCCT pada 6/08/2013 lepas. Ya Allah dugaan sungguh! apapun semua sudah berlalu dan raya pun kami sambut dengan gembira. Hehe! bermula masa nak pergi airport Tawau. Kereta tiba-tiba tak boleh start. Last sekali minta tolong dengan kawan babah hantar ke airport. Itu pun hati dah risau, takut terlewat check in. Alhamdulillah dapat juga naik flight dan selamat tiba di LCCT jam 6.20pm seterusnya berbuka puasa disana.
Gaya dalam Flight
LCCT- Menunggu diambil
Pengalaman abg Pa'e naik belon memang excited. Mulut tak henti-henti bercakap dan bertanya. 1jam awal, memang good boy duduk sendiri dan pakai seat bealt. Masuk jam kedua mula lah dia buat gaya. Datang ke tempat duduk ibu lah, babah lah dan masa nak landing pun tak mau pakai seat belt. Huhu! Mencabar sungguh bila bawa anak naik flight ni. Apa pun yang penting abg Pa'e happy. Siap cakap " boleh tak abg Pa'e nak naik kapal terbang colour lain bila balik Sabah nanti". Haha! (sebab Air Asia colour merah, so ada hati nak tukar naik colour kapal terbang lain). Kihkih!
WasSaLam^_^

17 comments:

  1. wah..pa`e first time naik kpl terbang ke atie..m3h x pernah naik lg..takut...

    ReplyDelete
  2. terbaekkk la pa'e nak naik kapal terbang warna lain ekekekeee... naik yg biru-merah pulak la sayang...

    ReplyDelete
  3. steady jer abg pa'e naik belon..:)

    ReplyDelete
  4. nak tukar kaler? cemana tu? hehehe..

    ReplyDelete
  5. hahaha...bijak la pa'e ni..nak kaler apa tu?

    ReplyDelete
  6. Bermakna Pa'e alert dgn flight apa yg dia naik masa itu Atie.
    Dah tentu boleh aje sebab rumah atok jauh dgn rumah Pa'e tiap tahun akan naik pastinya.. tukar-tukarlah..

    ReplyDelete
  7. Wah naik belon ye Pa'e balik raya rumah nenek di semenanjung ye :D

    Bestkan naik kapal terbang kan Pa'e :D

    ReplyDelete
  8. gud boy.. pandai dia bwk diri.. len kali suruh ibu bwk cat siap2 dari umah yer.. hihi

    ReplyDelete
  9. sALAM atie..
    tak boleh komen banyak2 nie..singgah kejap jer bc citer ari nie sambil pegang arissa releks2..arissa demam kena cucuk pg td..takleh letak asyik nangis..

    ReplyDelete
  10. Dugaan Atie,....
    Wah seronok yeh Pa'e naik belon....anak OKje TLBD padah teringin nak naik belon Atie

    ReplyDelete
  11. bijaklah budak2 ni hehehe dah biasa kot !

    ReplyDelete
  12. selamat hari raya Atie...
    mmg nampak muka Pa'e sgt happy dapat naik belon... Oooo, tak naik belon warna merah yer Pa'e?

    ReplyDelete
  13. amboi, demand plk c pae mo naek kapal terbang kaler laen.. hahaha..

    ReplyDelete
  14. pandai pae demand kapal terbang warna lain..nk belon yg beso sikit ekk?hehe

    ReplyDelete
  15. asyemen Pa'e..mau dia naik kapal terbang kaler lain hehe..

    ReplyDelete
  16. seronok dia ye dapat naik kapal terbang..hehe
    nak naik kapal terbang kaler apa pula lepas ni?? hehe

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..