Tuesday, 27 August 2013

::Cerita 1 Syawal Di Kg Jus...

AssaLamualaikum
Baru ada keinginan untuk update cerita Raya 2013. Kami sekeluarga berhari raya di Kg Jus, Selandar Melaka. Di rumah ibu  mertuaku. 1st time Pa'e beraya disebelah keluarga suami. Punya lah dia excited. Maklum pertama kali juga dia berjumpa sepupu-sepupu dia yang ramai. Siap ada agenda mandi sungai segala. Kejar ayam itik lagi. Haha!
Tak banyak gambar raya yang sempat diabadikan. Masing-masing sibuk, riuh rendah dengan family masing-masing. Maklum hubby ada 10 orang adik beradik, menantu, cucu lebih 30 orang. Ada cicit lagi. Penuh rumah dengan pelbagai karenah. Memang meriah, penat tapi amat seronok! InsyaAllah ada rezeki kami akan balik lagi beraya di Kg Jus. 
WasSaLam^_^

21 comments:

  1. seronoknya abg pa'e balik kg babah boleh mandi sungai segala yer..lps nie mesti abg pa'e nak balik raya kg jus tiap2 thn nie..:)

    ReplyDelete
  2. meriah meriah meriah.... baru lah best berhari raya kan...

    ReplyDelete
  3. Dapat rasa kemeriahan tu atiey sebab mak aku ada 11 orang adik beradik. hehe Memang riuh rendah kalau semuanya berkumpul.

    ReplyDelete
  4. ramai tahun ni tema baju raya kain plain je kan.mggu ni baru kesempatan nak balik klang coz raya ritu akak balik raya umah mertua di Kedah je.

    ReplyDelete
  5. kalau da ramai2 mcm ni, wpon penat tp seronok mengatasi kan...

    ReplyDelete
  6. haah..bestnyer ada keluarga besar..mesti meriah kannn..hehe..seronoklah pa'e yer jumpa sepupu2 dia =)

    ReplyDelete
  7. mesti Pa'e suka sangat2...dpt lak mandi sungai..kejar ayam...pengalaman tu...ada tak ayam yg mati kena pijak? hehehehe...dapat bygkan betapa meriahnya...

    ReplyDelete
  8. ramainya...sure meriah sangat2

    ReplyDelete
  9. tq pic pun dah terasa kemeriahannyer tu !~ hehehe

    ReplyDelete
  10. si Pa'e jugalah yg ensem aTie..cumil dia berbaju melayu..:)

    ReplyDelete
  11. thn dpn beraya di melaka lg ke atie..nanti leh jmpe..

    ReplyDelete
  12. Wahh cerianya raya..meriah sangat..kaler oren tu menyerlah..cantik!!hihihi

    ReplyDelete
  13. Atie....nmpknya family Atie sedondon dengan MIL....olen...

    ReplyDelete
  14. cucu saja dah lebih 30? konfem meriah sangat ni. seronok pa'e ada kawan ramai..

    ReplyDelete
  15. meriahnya...!!! ^_^ ooo encik hubby atie org melaka ya...!? baru tau... :D

    ReplyDelete
  16. Seronoknyer raya uols. Dapat la Pae kenal saudara mara yang lain kali ni.

    ReplyDelete
  17. ramai tu rakyat..adik beradik abah pae dah 10 orng.g meriah riuh rendah la..tema oren..nice colour..sy suka!

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..