Saturday, 11 June 2016

Letih lah! :)

Salam Sabtu - 6 Ramadhan 1437H. 
Hari ini mungkin aktiviti ukur jalan. Walaupun tengah puasa, aktiviti shopping terpaksa diteruskan. Sebab En Kuling nak balik ke Sibu dah besok (Ahad). So, kena cari baju raya siap-siap. Kang dia balik dekat-dekat raya dah tak sempat. Paling penting baju si bujang sorang tu abang Pa'e. Kena lah beli sepasang dua. Mudah-mudahan jumpalah hari ini. Hehe. 
Confirm letih! tapi jangan sampai jadi seperti si Meow di atas. Hahaha! Meow pun puasa tau!
Selamat berhujung minggu. Jumpa lagi! :)

17 comments:

  1. Selamat bershopping atie..
    Akak pun tgh tunggu jakel buka ni..
    Nak beli baju melayu nabil dan abahnya..
    Pastu balik..
    Takut letih..
    Nanti terjelir lidah letih mcm meow tu 😂😁

    ReplyDelete
  2. Sekejap je beli utk 3 sekeluarga tu atie,kalau akak ni 7 org ...tak larat nk menyoping ,dah tu anak2 bujang yg besar cerewet part2 baju ni.

    ReplyDelete
  3. Hihihi kelakar tengok muka kucing tu tidur.
    Saya dah selesaikan aktiviti membeli baju raya last week sebelum raya.

    ReplyDelete
  4. Amin..moga pencarian berhasil ya kak...

    ReplyDelete
  5. Meow.. meow meow meow...
    *ckp dgn meow*

    ReplyDelete
  6. Letih sgt gayanye tu.. hehe..
    Ukur jalan mmg penat..
    Semoga dpt la baju raya nye ye..
    Kami belum lg..

    ReplyDelete
  7. HEH..HEH..PANJANG LIDAH TERJELIR KELETIHAN TU

    ReplyDelete
  8. singgah + follow

    https://belogs.blogspot.my/2016/06/assalamualaikum-dari-jmbelog.html

    ReplyDelete
  9. saya, bila dah tua-tua gini takada rasa nak berbaju raya baru. pakai hat lama je lah...

    ReplyDelete
  10. salam hujung minggu atie ..
    moga jumpa pakaian di kenani ..
    tema apa pakaian raya ni??

    ReplyDelete
  11. saya dah settle baju raya utk diri sendiri dan anak2 sebelum puasa lagi. buat persiapan awal sebab last year saya shopping time raya dgn anak2...memang rasa nak marah je sebab anak2 terlalu nakal.perit tekak...
    so tahun ni nak dekat raya nanti baru nak beli baju melayu suami..

    ReplyDelete
  12. Dah dapat apa yang dikehendaki? Jangan-jangan ibunya yang terlebih membeli untuk diri sendiri. Biasalah tu perempuan. Hahaha!

    Saya malas nak keluar bulan puasa ni, Atie. Duduk rumah aje. Tidur baring, tidur baring. Agak petang sikit baru memasak untuk berbuka!

    ReplyDelete
  13. Meow tu mati ke letih tu Atie ? Lain macam jer lidahnya hihi....
    So dah settlelah ek bab baju ni?

    ReplyDelete
  14. Theme kaler ape thn ni atie.. ye
    A..dlm klgkapan raya ni..apa2 msti kt akn lbhkan utk ank kt kan

    ReplyDelete
  15. letih sangat nampaknya cik meoww tu.

    dah dapat ke baju rayanya tu? sedondon ke? hehehe

    ReplyDelete
  16. kasila kucen tu makan..sian tengok dier lapar

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..