2.6.16

View Of Kundasang, Sabah

AssaLamualaikum.
Sebahagian daripada gambar yang aku snap masa cuti-cuti bulan April 2016 yang lalu. Keindahan bumi Kundasang, Sabah. Aman, damai, sejuk & saujana mata memandang.
Ambil dari Facebook. Replika sayur Kobis ditengah-tengah jalan.
Ini aku ambil dari atas Kundasang Memorial Park. View dari atas.
Perumahan dilereng bukit, Kundasang. Sejuk !
Saujana mata memandang:)
Kundasang ni, ala-ala Cameron Highland kalau diSemenanjung. Sejuk! pergi sekali pasti nak pergi lagi. Melihat keindahan alam semulajadi. Lain-lain tempat dan gambar untuk tempat yang kami lawati, di lain entry ya! (kalau tak lupa lah). Haha! 
Jumpa lagi semua..

25 comments:

  1. Akak ada pergi sekali Kundasang ni Atie..
    Lama dah rasanya tahun 2003..
    Memang macam Cameron Highland di Pahang tu..
    Sakan borong sayuran..
    Tempatnya pun cantik dan sejuk :)

    ReplyDelete
  2. Pernah sampai kat KK je...kundasang belum berkesempatan lagi..
    insyaÁllah coming soon..

    ReplyDelete
  3. ada plan nak ke kundasang, insyaAllah coming soon..
    huhuuu

    ReplyDelete
  4. Cantiknyaa.. suka tengok :)

    ReplyDelete
  5. Selamat pagi atie...
    Canteknya sejuk mata memandang keindahan persekitaran.

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum kak..betapa indah dan nyamanya bila kita tinggal atau pergi bersiar-siar ditempat yang dikelilingi kehijauan alam semulajadi...sangat indah dan mempersona..

    ReplyDelete
  7. bestnya.... tentu seronok kalau dpt pi sana...

    bila lah ada rezeki nk terbang sampai sana tuh

    ReplyDelete
  8. Cameron Highland sekarang dah tak sejuk dek pembangunan yg rakus Atie
    Tapi kalau hujan adalah juga rasa sejuknya..

    ReplyDelete
  9. sejuk mata memandang..

    ReplyDelete
  10. Saya tak pernah sampai ke Kundasang ni, banyak kali baca dalam blog...mmg cantik, dan saya yakin ianya jauh lebih nyaman & sejuk dari Cameron Highlands...

    Ni 1st time saya tengok cerita Kundasang ada letak gambar replika kobis..hahaha

    ReplyDelete
  11. Destinasi wajib setiap tahun .. :)

    ReplyDelete
  12. dulu saya pergi takde lagi kobis tu..huhu..kundasang mmg best~

    ReplyDelete
  13. Teringin nak pergi Atie..ramai sangat jawan2 dan sedara mara yang dah sampai sana kata best

    ReplyDelete
  14. bestnyaaaa...memang nak pegi ke sana...

    ReplyDelete
  15. Suami saya 'merengek' nak ajak pergi Sabah tau. Last HD ke sana tak silap tahun 2012/2013 kot. Katanya Sabah best. Nantilah tengok macamana gayanya nak pergi sana. Takkan nak cuti hujung minggu ajekan, mestilah nak jalan-jalan paling kurang seminggu ^_^

    ReplyDelete
  16. Pernah pegi sabah sekali ja.. tempatnya cantik Atie, udara bersih itu penting.. elok untuk anak-anak yang masih membesar, untung Pae.

    ReplyDelete
  17. Cantik view kat kundasang nie.. sejuk je mata memandang

    ReplyDelete
  18. fae dan kwn2 plan nak pi kundasang Sabah bulan 12 ne..

    ReplyDelete
  19. teringin nak pergi kundasang

    ReplyDelete
  20. Dah pergi sekali ke kundasang.. rasa nak je pergi lagi, tapi tak tahulah bila plak.. best..

    ReplyDelete
  21. nampak sangat nyaman suasana tu, bilalah agaknya dapat sampai kesana

    ReplyDelete
  22. bestnyalahklu dapat buat umah kat situ ... verangan jap ... hehehee

    ReplyDelete
  23. memang best cuaca di Kundasang ni kan..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..