Friday, 10 June 2016

Rumusan Fisiologi Puasa

Salam Ramadhan ke- 5 1437H.
Terjumpa info di Facebook ni. Perkongsian bersama:
Selain pahala berganda, banyak kelebihan berpuasa di bulan Ramadhan hingga akhir. 
Cuba lihat fasa ke 5 terutama ayat-ayat terakhir. Haha! Jumpa lagi.

18 comments:

  1. Allah dah aturkan yg terbaik buat kita.. org yg tahu hikmah puasa ni akan puasa dgn baik walaupun org tak islam..

    ReplyDelete
  2. byk kelebihan.. ALLAH atur yg terbaik..

    ReplyDelete
  3. ALLAH TAHU APA YG TERBAIK UTK HAMBA-HAMBANYA...N KITA BERIMAN DGN-NYA.

    ReplyDelete
  4. Banyak yang khasiat yang tersirat dan tersurat di sebalik puasa ni kan Atie.. Tq for the info

    ReplyDelete
  5. Kakak tersenyum bila baca fasa dah raya tu Atie
    Kena controllah nampak gaya kalau tak nak lemak dtg berkumpul semula.

    ReplyDelete
  6. Normal tu fasa terakhir..

    Sehari sebelum raya : 10kg turun
    2 Hari selepas raya : 15 kg naik..

    Nangis T_T

    ReplyDelete
  7. kak..fasa yang last tu..amboi..senyum PC dibuatnya..hehe..rasa PC lah itulah persediaan yang mesti dilakukan betul-betul...

    ReplyDelete
  8. fasa ke 5 paling tragis... lelemak berkumpul...huhuuu

    ReplyDelete
  9. Fasa 5 tu yg kena kuat atie..
    Kena kawal nafsu dari sekarang hahahah

    ReplyDelete
  10. paling seram fasa5 tuh... fasa 1 sampai 4 layan je... tp fasa 5
    mmg tak sanggup nk hadap hahahhaha

    ReplyDelete
  11. Betul lah tu atie...kalau dah raya memang sukar kawal nafsu,apatah lagi rumah terbuka sana sini,turunnya 2 kilo ,naiknya berkilo2 kelak.

    ReplyDelete
  12. Saya pulakkan fasa 1 okey aje. Masuk fasa 2 dah mula rasa letih dan cepat penat. Pelik sungguh pulak terbalik kekdahnya.

    Tapi, bab fasa terakhir tu memang giggle-giggle saya baca. Benar semuanya. Nasib baik jugalah tempat saya bekerja ni tak kiralah nak raya ke apa, gaji tetap jatuh pada 25hb setiap bulan. Tiada cepat mahu pun lambat!

    ReplyDelete
  13. Fasa ke 5 tu pasti akan dirasai oleh semua ... hahaha

    ReplyDelete
  14. mula2 baca memang cosentrate atie
    mmg banyak kelebihan berpuasa ni
    yg fasa 5 kena awas tu ssilap2 semua terbabasss hahaa

    ReplyDelete
  15. Pastinya ada hikmah...
    Best sekalai fasa last sekali tu

    ReplyDelete
  16. Mmg bagus berpuasa ni ye Atie.....tp tulah cuma kalau luar bulan Ramadhan ni kurang mampu tahan nafsu tengok org makan haha....

    ReplyDelete
  17. semua yg Allah turunkan tu ada hikmahnya kan. btw nice info kak :) saye save gambar ni ye buat rujukan.

    ReplyDelete
  18. fasa yang last tu hahaha...tambah berat badan dengan cara paling ganas, memang pun makan je apa yang didepan mata

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..