Tuesday, 26 August 2014

"Ibu Punya P.Ramle"..katanya..

AssaLamualaikum
Dok santai-santai dengan si Tumpis tu. Tiba-tiba dia ambil songkok, pakai senget dan kata 
" Ibu, tengoklah P.Ramlee Ibu ni". Haha! ada-ada jak Pa'e ni bah. Lucu!
Kadang selalu buat Ibu ketawa, 
tapi tak kurang juga buat Ibu jadi singa. Haha!
Tengok tu muka tak boleh blah! haha. 
Suka cemik muka, tak kira masa.

Tapi tulah, sekarang start lagi meragam pagi. Tak bagi ibu pergi kerja. 
Marah dia. Ibu yang stress. Huhu!
Status FB pagi ini: 
"Kenapa Ibu kena Kerja?? Kenapa?? Ibu tak payahlah kerja, abg Pa'e janji tak minta beli mainan lagi. Susu pun takmo minum dah, abg Pa'e kan dah besar"... 
(tiap pagi sarapan ayat2 ini..sedih ooo! )
WasSALam^_^

12 comments:

  1. sedihnya baca statement tu..ish...ish..

    ReplyDelete
  2. kalo mampu memang boleh benti dah atie..

    ReplyDelete
  3. Riuh rendah dengan anak2 macam tu la kan ( macam aku dah ada anak jer hehehehe :P )

    ReplyDelete
  4. Haha.. Mcm2 aje dia nih.. Pnjg akal nih..

    ReplyDelete
  5. Hahaha p.ramlee tumpis moden tu Atie.. sweet jer tgok pic pae mencebik tu ;)

    ReplyDelete
  6. hahaa lucu pa'e p.ramlee.....pandai.....
    sian pa'e,nk wat camne ibu kije cari rezeki tau... sedih plak baca ayat pa'e tu..

    ReplyDelete
  7. aloooooo ayat tu yang meruntun jiwa tiap pagi kan kak huuu. uwais skang tak reti cakap lagi. tapi dia punya peluk tu memang takmo lepas kita hukhukhuk

    ReplyDelete
  8. adoiyai Pa'e pandai pulak dia melemahkan jantung ibu dgn pujuk rayu dia tu....manalah ibu tak sayu....kalau boleh time tu jugak nak berhenti kerja hehe

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..