Wednesday, 20 August 2014

Random Picture Pa'e - 14

AssaLamualaikum
Dah lama rasanya tak buat entry tentang Budak Tumpis ni. Sekarang Alhamdulillah dah 4 tahun 8 bulan. Makin aktif. Makin banyak cakap. Makin banyak persoalannya. Makin pening nak jawab. Makin manja pun ia, makan masih nak bersuap. Belum boleh harap makan sendiri.
Tetiba mau plak Ibu snap gambar. Selalu punya susah! siap senyum lagi. Haha!
Candid dok sibuk nak makan kepci! :)
Bangun Pagi, sibuk minta Ibu buatkan coco crunch. Suka sangat dia makan.
Makin semangat badan dia sekarang. Syukur lah, kadang pandai minta makan kalau lapar. Tumpis ni kan jenis susah makan. So, kalau dia minta nak makan tu memang Ibu laju lah bagi. Persoalan tak boleh tahan dari mulut tumpis ialah "dalam perut Ibu, ada baby erk?". Ya Allah! anak ini teringin sangat nak jadi abg. Siap cakap " Kalau abg Pa'e takde adik, macam mana nak jadi Abg?? ". Adoi! sabar jak lah nak, nak buat macam mana. Belum ada rezeki :(
WaSsaLam^_^

21 comments:

  1. Pa'e dah cerdik..pandai pulak mintak adik..In Sha Allah nanti dapat la tu..:)

    ReplyDelete
  2. manis pa'e senyum..
    mungkin dier dah terasa nak kawan tu atie..
    insya'allah ada rezeki lepas ni..jangan stress..

    ReplyDelete
  3. Dah semakin pandai. Insyallah ada rezeki abang akan ada adik.

    ReplyDelete
  4. takpe pa'e lepas ni nanti pa'e jadi abang tau...lahai dak tumpis ni..

    ReplyDelete
  5. comel dia..
    alhamdulillah..suka hati bila tgk ank berselera mkn kan

    ReplyDelete
  6. InsyaAllah..tak lama lagi dapat lah adik tu pa'e..aamiin

    ReplyDelete
  7. atie, meh la join the club..Pae nak adik tu..kikikiki

    ReplyDelete
  8. kak. mana tau kot betul dalam perot akak ada baby. sebab masa kira awal pregnant dlu. masa tu tatau pun kata ada janin dalam rahim ni. anak sedara umur 4 tahun jugak tnye. achik bila baby achik nak keluar. rupanya betul dalam tu ada baby. kawan kira pun sama. anak dia siap pergi cakap dekat cikgu sekolah tadika yang dorang akan dapat adik perempuan. rupanya betol mama dia pregnant.

    ReplyDelete
  9. hai kak atie!lama xsinggah sini..hehehe..semoga pae cpt2 jd abg...amin!

    ReplyDelete
  10. senyum simpul abang sorang ni.. insya allah soon ada rezeki jadi abang ya..aminn

    ReplyDelete
  11. hihi...pandai dia mintak adik kan..

    ReplyDelete
  12. semakin besar dan semakin keletah !
    suke makan benda yg sama aje budak2 nie .. jenis chruncy2 ;)

    ReplyDelete
  13. Semakin handsome.. anak amy pun suka koko krunch tp susu skang semakin mahal pulak.
    tentang bisnes tu jarak tak menjadi halangan... online aje. kalau nak tau lagi lanjut jgn segan2 pm amy ye.

    ReplyDelete
  14. abg pa'e dh mau pneman..hehee..insya-Allah smoga tkabul impian pa'e suatu hr nnti..amin....
    mmg gtukn atie, smakin besar smkin bnyak keletahnya..sgla psoalan ank2 nk tahu..

    ReplyDelete
  15. terbaiklah soalan tu pa'e...boleh bikin ibumu gelabah, hihi

    ReplyDelete
  16. he3 sklan cepu emas sunggu tu... tp mmg pandai, kalau xde adik, mmg x ley jd abang kan ;)

    ReplyDelete
  17. Inshaa'allah, nanti pa'e jadilah abang. Jangan kata pa'e, anak bujangku yg darjah 1 tu pon makan bersuap. Tak nak makan sendiri. Kalau makan sendiri dia tak nak makan...ppffttt...

    ReplyDelete
  18. Moga ada berita gembira untuk dikongsikan.. ;)

    ReplyDelete
  19. Atie.....sebab Pa'etak de adik lagi tu yg nampak dia kecik lagi....cuba ada adik sure nampak Pa'e mcm dah abg sangat hehe....Eloklah dia ada selera nak.makan kalau tak selera risau mama dibuatnya....

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..