Wednesday, 13 August 2014

Tumpis- Nak Sangat Mandi Kolam!

AssaLamualaikum
Semalam kata malas nak update, hari ni mood rajin datang plak. Haha! apalah ko atie oi. Hihi! pasang surut mood ni hah. Nak cerita tentang Tumpis yang suka sangan nak berendam dalam air kan. Ye lah semua budak-budak memang suka pun. Masa balik kampung En Kuling hari tu sempatlah menyinggah di Sogo konon-konon nak cari baju raya untuk Tumpis. Dalam sibuk-sibuk carikan dia baju, sibuk juga dia berkenan nak beli kolam mandi. Adoi! Pae'. Kat situ jugalah dia merengek-rengek buat perangai nak kolam tu. Tak menyabar tau. Tensen aku dan en Kuling. Sabor jak lah!
Kalu boleh hari-hari request nak mandi hah! Layan jak lah! janji awak happy Pa'e:)
Dalam dok tensen-tensen tu, beli lah juga kolam ni hah. Harga kat Sogo RM74.90. Isk! lari budjet tau. Haha! Kang tak beli mau meraung sepanjang perjalanan balik. 
Itu yang kalah. Pa'e... Pa'e.
WasSaLam^_^

18 comments:

  1. Kalau jaga kolam ini pun tahan Atie. Kakak punya dari anak sulung kakak baru 3-4 tahun (lupa) sampai sekarang masih tersimpan. Dah tak guna pun sebab semuanya dah anak dara sekarang:)

    ReplyDelete
  2. dapat kat anak2 kita ni..sampai malam tido lam kolam tu la..hahaha..

    ReplyDelete
  3. Alahaii seronoknya dapat berendam..mesti rendam sampai puas tu kan..hehee..Tapi mahal jugak Kolam tu Atie..sebab kat Giant or Tesco tak sampai RM50 pon besar tu..huhuhu

    ReplyDelete
  4. Budak2 memang suka kolam atie.. Siapa yg layan dia mandi kolam tu atie.. nampak kat pic tu 2 orang..

    ReplyDelete
  5. Bestnya dia main air... dulu masa anak amy kecik2 selalu jugak main dlm kolam tu tapi tak tahannya bil air banyak pulak.

    ReplyDelete
  6. Kesukaan anak2 ni atiey ... terpaksa layankan ajalah . Dulu masa budak2 kan kita pun suka terjun2 sungai ... hehe

    ReplyDelete
  7. Bestlah pa'e dapat mandi kolam.

    ReplyDelete
  8. Yelah takkan mama ngan abah aje balik Sabah bawak buah tangan... Pa'e pun nak jugak hihi
    Pa'e mandi ngan sapa tu Atie

    ReplyDelete
  9. ada gak buah tangan..besar gedabak mak nyaa oii..hahaa!!..layan saja lah bebudak ni..

    ReplyDelete
  10. Wah Pae, best mandi kolam..
    budak2 memang suka sungguh dengan kolam2 gini..ahahaha

    ReplyDelete
  11. Best lah Pa'e dok berendam kat situ...
    Budak2 memang suka berendam main air... :)

    ReplyDelete
  12. suke lah dia ek, kalu takde catuan air ok je nk main selalu kan

    ReplyDelete
  13. mesti Pa'e senyum lebar lps dpt kolam ni kan ;)

    ReplyDelete
  14. bestnye mandi kolam..aunty nak join skali boleh..hehe

    ReplyDelete
  15. hihihihihi layankan aje lah ye tak. tapi jenuh jugak tu nak isi air bagi penuh hihihi

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..