Thursday, 6 March 2014

Bawa Mak & MakCu Pa'e Makan Pizza

AssaLamualaikum
Cerita Jumaat malam lepas. Cerita babah nak belanja makan di luar. So, bila pening nak decide makan dimana, tanya jak lah budak tumpis tu nak makan apa. Selamba dia jawap "Abg Pa'e nak makan Pizza". Ikutkan lah selera anak. Walhal yang makan lebihnya Ibu & babah. Haha! Kebetulan ada mak dan MakCu Pa'e bawalah mereka sekali. Bukan selalu pun dapat makan bersama diluar.
Order Pizza Beef & Mushroom request by Hubby
Tumpis muka serius tunggu Pizza.
Ibu lapar tunggu Pizza. Lambat! 
Mak Tercinta & Makcu Pa'e
Babah serius tengah sembang dengan anak 
Udang Tempura
Menu kami:)
Muka kekenyangan:)

Kami sebenarnya jarang makan di Pizza ni. Kalau ada request dari budak tumpis barulah pergi. Hehe! Awal-awal bulan biasalah, Pizza sentiasa penuh. Ramai orang, terpaksa tunggu. Bila dah ramai tu service pun jadi lambat lah, kata 17  minit pizza siap. Last-last dekat 30minit baru siap. Sampaikan Pa'e cakap dah mengantuk lah Ibu tunggu Pizza. Huhu!
WasSaLam^_^

35 comments:

  1. Pizza klu sekali sekala makan mmg sedap atiey...aku suka chicken wingnya tu sedap..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tumpang komen hehehe
      saya pun suka chicken wing nya. entah apa perisa dorang letak sampai ketagih, asal pg pizzahut je mst oder wing tu haha

      Delete
  2. selamat pagi kak Atie!
    saya suka makan pizza, tapi tak boleh makan salu sangat. kadang2 sangat memuak kan jugak kan..

    ReplyDelete
  3. seronok kalau dapat keluar makan ni, tapi wife saya tak suka makan pizza..kata dia tak kenyang hahaha :D

    ReplyDelete
  4. suka piza tp family plk tekak kg..
    kita sorg je layan piza.

    ReplyDelete
  5. yum yum da lama tak makan pizza

    ReplyDelete
  6. permintaan nak sedap2 ajer pa'e yer..
    sesekali layan best atie..memang peberet ciken wing..

    ReplyDelete
  7. Kalau bertiga mesti tak habis Atie. Ini dgn mak dan mak cu Pa'e oklah..

    ps: makcu Pa'e cantiklah ada iras muka naja latif penyanyi tu (maaf ye atie).

    ReplyDelete
  8. sekarang ni dah pandai buat pizza sendiri..memang x makan dah kat luar :D makan kat rumah + mushroom homemade gak :D

    ReplyDelete
  9. Ah lamanya tak makan pizzahut atie..yg tempura tuh pun febret sy jugak tuh...best kan abg pa'e dpt makan pizza idaman..nenek ngan makcu pun mesti sronok..:)

    ReplyDelete
  10. mcm da lama x makan pizza hut... nyummeehhhh

    ReplyDelete
  11. sama le kita Atie.... kalau tak de request sesapa...mmg tak pegi ....okje laki bini kurang makan pizza ni
    Tapi sesekali makan tu sedaplah jugak hehe
    Kalau lambat mintak je dia free apa apa....sup ke..apa ke...

    ReplyDelete
  12. muka makchu pae mcm najwa latif la pulak niesa tgk..hehehe...
    lama dah niesa x mkn pizza...nak gak mknnn..

    ReplyDelete
  13. amboi adik pa'e sekali request pizza tuu..:)
    mmg macam nilah budak2 if kita tanya pastikan restoran westren jadi pilihan..then kalau kita cakap pi makan makanan seafood..diorang jawab " alal kat umah kan dah selalu makan nasi " haa tu jawaban hehe

    yerlah atie apa yg akak tengok pon sama macam kak zakie dan niesa cakap..muka mak cu pa'e ada iras najwa latif tang senyum dier tu...

    ReplyDelete
  14. udang tempura tu kegemaran SA....apatah lagi pizza....mmmm...lama x makan pizza...harus cari ni...

    ReplyDelete
  15. wah .. ramai juga yg makan sekali ..
    yg membelanja kena kuar banyak RM nya tu

    ReplyDelete
  16. Pizza. Rindu dengan staff2 pizza kat tempat kerja saya dulu. Kalau awal2 bulan, mmg staff service & kitchen tak cukup tangan nak handle order yang masuk, boleh smpai ke tahap stress kalau tak reti handle. Bila dah ramai customers, banyak order masuk "17 minit pizza siap" mmg tak boleh dipakai! Sebab terlalu loaded! :)
    Customers yang datang kena la faham. Staff yang shift dalam satu2 masa tak ramai. Hehehehe.

    ReplyDelete
  17. Pizzaa...suka mkn ni aTie..tp ank2 x berapa suka pla..dorg lebi suka p kfc..

    ReplyDelete
  18. Lapar lah plak tgk PH ni. Dah lama tak makan kat PH. Lama tu tunggu sampai 30 minit :-(

    ReplyDelete
  19. sedapnya... kalau akak tak dapatlah nak makan pizza ni dengan suami. dia tak suka la...huhuhuu...

    best le tu pa'e dpt jumpa nenek ngan mak cu

    ReplyDelete
  20. ank2 kite tekak melayu, tak suka pizza. klau mkn maknye yg lebih2. hee..

    ReplyDelete
  21. Dah lama akak tak makan di Pizza huts
    Atie.. sedap tengok tu ;)

    ReplyDelete
  22. sedapp....bukan selalu kita dapat mkn kat pizza..

    ReplyDelete
  23. wahh pizza...nur kalau betul2 tekak nie teringin nak mkn pizza,baru g mkn...:-)

    ReplyDelete
  24. amboii..Pa'e request pizza yer..hihihi..best jugak skali skala makan pizza... =) tp betullah..pizza skang nie lambat lah..huhuu...

    ReplyDelete
  25. atie...menyelerakan laa piza itu...dan makanan2 itu...

    ReplyDelete
  26. fae jarang makan pizza. tapi kalo kena belanja nyum nyum :p

    ReplyDelete
  27. noe pun jarang2 makan pizza...tapi mushroom soup mmg sedap...marah nampaknya muka Atie...x sabar tunggu pizza la tu.. :)

    ReplyDelete
  28. bestnya makan ramai2.. meriah.. :)

    cikna dah takde kawan.. potet ikut ummi dia balik pahang.. minggu depan baru balik.. T_T

    ReplyDelete
  29. okeh, esok kena heret shuben & anak dara g Cyber mkn pizza ;)

    ReplyDelete
  30. nak tggu pizza memang lama sket kan...maklumla dia nak bakar lagi pizza tu..huhu

    ReplyDelete
  31. hehe sedapnya,,saye suka baked rice =)

    ReplyDelete
  32. pizza kami tak berapa suka sangat, dominos lagi rangupppppppppppp hihihihihi

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..