Wednesday, 12 March 2014

Gambar Untuk Passport Pa'e

AssaLamualaikum
Alhamdulillah pagi tadi dah siap buat Passport Malaysia untuk Ibu, babah dan Pa'e. Sebenarnya kami punya just renew sebab sudah tamat tempoh. Pa'e plak baru 1st time buat untuk dia. 
Lucu juga tau. Sebab susah bebenor nak tangkap gambar budak tumpis tu. 
Tunggu dalam 5 minit siaplah. 
Dengan caj rm12 = 4 keping gambar.
Haha! inilah muka serius yang nak ditempek di passport abg Pa'e. 
Penat apek Cini tu suruh senyum, ini juga muka yang terhasil. Haha! serius.

Ini plak muka masa nak pergi Emegresen. 
Lain yang Ibu sedia baju untuk dipakai, lain plak yang pengasuh dia pakaikan. Huhu!
InsyaAllah minggu depan kami sekeluarga akan bercuti. Tapi cuti dekat-dekat sahaja. Naik boat dalam sejam lebih sampailah (kira luar Malaysia juga). Ada urusan keluarga yang kena diselesaikan. 
Nanti aku update ceritanya ya!
WasSaLam^_^

27 comments:

  1. wahhh...coti² mesia laaa yeee..bestnyaaaa...

    ReplyDelete
  2. Wahhhhh....nak gi mana tu Atie....boleh tau? Hehe.... Okje pun tk de passport lagi ni.....
    Hehe....serious betul dak tumpis ni

    ReplyDelete
  3. saya paling tak suka buat gambar paspot. nanti bila dah kluar hasil gambar tu mesti senyumnya nampak semacam. btway, selamat bercuti kak atie!

    ReplyDelete
  4. Happy holiday Atie... hensem budak tumpis ni ;)

    ReplyDelete
  5. pergi bercuti kat mana tu ye, siap renew passport lagi ni? :)

    ReplyDelete
  6. ooo...patutla...selamat bercuti2 ye atie...dulu ahmad pun susahhhh beno nk tgkp gmbr paspot nya. takleh duk diam. kena pegang kat bawah..huhu

    ReplyDelete
  7. alolo comelnya budak tumpis nie..serius benar adik pa'e amik gambar kak, kalau dia senyum mesti comel.. tertanya-tanya kak Atie nak pg mana tu??indon ea??

    ReplyDelete
  8. wah syoknya nak p bercuti mana tu Pae..ensem anak teruna ni...kekekekee

    ReplyDelete
  9. wahhh...bes la atie nk g bercuti...muka Pa'e sangat comel...

    ReplyDelete
  10. Gi mana le tu ya. Nantu gi tau k. Naik boat? Gi indon ke?

    ReplyDelete
  11. seriusnya muka pa'e.. hihi.. nak g bercuti mana kak??

    ReplyDelete
  12. Comel bah Pa'e..mo pergi cuti2 kemana tu Pa'e..bestnye.. ^^

    ReplyDelete
  13. BERCUTI KE MANE TU? INDONESIA, BRUNEI, FILIPINA?

    ReplyDelete
  14. Serius nye die... control machooo eh.. :-)
    Syoknye nak g cuti jauh2x..z

    ReplyDelete
  15. Mau ke mana Pa'e? Hensem bah tu, jangan joli sakan yer, ingat2 Jelita. hehehe

    ReplyDelete
  16. Wuu,indon ke ... Allah yuftah alaikum :)

    ReplyDelete
  17. lawak la pa'e ni..
    bestnya atie gi bercuti..rasa cam nak ke brunei jer ni..
    sebab zee skang dok pikir nak gi brunei..hahaha..

    ReplyDelete
  18. wah2...nk kemana tu kak atie?weewiit...g holiday yer...

    ReplyDelete
  19. uihhh...best nya..pa'e sudah buat pasport...cik mcm dapat agak jak kak atie mau p mana...hihihi...

    ReplyDelete
  20. Wah.. Syok la hnsem boy nk cuti jauh ea...

    ReplyDelete
  21. wahhh Pa'e nk gi cuti2 mn tu?

    siap dh buat passport ye..
    irfan buat border pass je..

    ReplyDelete
  22. nak pegi mana tue pa'e????

    moga akak sekeluarga selamat pergi dan balik nanti amin. have a nice holiday ok ;))))

    ReplyDelete
  23. naik bot? wahhhh ke manakah itu? take care ya...

    ReplyDelete
  24. Wahh nak ke mana tu Pa'e?seronoknya cuti-cuti..nanti update ye ibu..

    ReplyDelete
  25. muka serius baru macho kan pae..btw semoga apa yg dirancang dipermudahkan

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..