Saturday, 29 March 2014

WANITA-Petua Untuk Sihat

AssaLamualaikum
Zaman sekarang macam-macam penyakit kan? kekadang kita yang mendengar/baca gerun dibuatnya. Sekadar berkongsi tips-tips dibawah. Moga memberi manfaat pada kita semua:
Apa yang baik boleh kita amalkan.
Motivasi buat diri sendiri juga, dah seram sejuk tengok diri di cermin. Hahaha! bila lah nak turunkan berat badan? bila lah nak start bersenam balik atie oiii?? Bila lah nak membuang lemak-lemak yang ada? Haha! WAKE UP ATIE! 
WasSaLam

21 comments:

  1. Aduhaii..takutnyaa tengok semua penyakit ni..kena sentiasa positif kan Atie..semoga kesihatan kita dipelihara olehNya..Amin!

    ReplyDelete
  2. Berederhana.. semua yg trlebih tidak baik.

    ReplyDelete
  3. Yang penting jgn terlalu banyak sangat... kita berwasatiah

    ReplyDelete
  4. alamak..kena double check niesa ni kot2 ada yg terlebih buat ke..bersederhana lebih baik kan..ehehe..happy weekend kat atie...

    ReplyDelete
  5. segalanya perlu sederhana ... itulah kesimpulannya .

    ReplyDelete
  6. Kalau amalkan apa yang baik, no harm done. sama2 la kita yer Atie. hehehe

    ReplyDelete
  7. Apa yang penting perlu bersederhana...

    ReplyDelete
  8. mmg kena besederhana lah dlm semua perkara.. yg kuat berjalan tu bukan bagus utk kesihatan jantung ke kak?

    ReplyDelete
  9. huii.. tak pernah tau pun ni.. gerun baca..

    ReplyDelete
  10. nampak gayanya kena bersederhana dalam segala segi..tak boleh terlalu lalu...
    hehe..kita pun nak kena mula diet jugak nie atie..:)

    ReplyDelete
  11. Ooohh.. baru tau! Syukron atas perkongsian sis! :)

    ReplyDelete
  12. orang tua-tua selalu pesan. jaga diri dari muda nie kalau tidak nanti dah tua tau la kesannya

    ReplyDelete
  13. kekadang tu takut je tengok cermin... lemak oh lemak..ku menternak lemak. ngeee

    dok bertagak je ni nak start.

    ReplyDelete
  14. Selamat petang, Atie... segala benda kita kena bersederhana... peringatan tuk diri sendiri juga...
    Huhu... sama gak tu ngan nrl... mencik tgk cermin sekarang... berat badan dah susah nak turun...

    ReplyDelete
  15. tq berkongsi sama yer.. very gd one

    ReplyDelete
  16. perkongsian menarik.thanks kak peringatan bersama

    ReplyDelete
  17. adoiiiiii....kak,cik lagi lah risau..berat badan bukan bekurang...tapi makin bertambah-tambah...

    ReplyDelete
  18. pokok pangkalnya kena bersederhanakan..... jangan terlampau 'terlalu' hehe...
    OKje pun sama Atie....dari hari ke sehari nak diet tapi malasnya asyik nak makan aje....Puasa ganti pun tak habis lagi ni huhu

    ReplyDelete
  19. ada juga yg noe terlalu dalam tu....
    sama la kita atie....bila nk turunkan berat badan ni....

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..