Tuesday, 11 March 2014

Cuaca Panas, My Irshad Selsema

AssaLamaalaikum
Seminggu dua ni cuaca agak luar biasa panasnya. Memang terasa bahang mentari bila keluar berjalan diluar. Mula lah terasa asyik nak minum air yang berais. Pastu malam-malam mula sakit tulang. Haha! (sebab aku ni kalau minum ais jak mesti malam sakit tulang).Pa'e plak cuaca panas ni kena selsema. Dah berapa hari dah. Berhingus dan sedikit batuk. Semalam bawa dia pegi klinik.
Sempat lagi berselfie sementara tunggu Dr
Gaya budak tumpis. 
Sempat ukur tinggi Pa'e masa tunggu Dr datang. Dah 41cm anak Ibu ni. 
Tinggi dah dia. Tapi tulah badan kurus jak! kesian, dah baka kurus-kurus tinggi. Hehe!
#Pray For MH370 :(
WaSSaLam

33 comments:

  1. Selamat tghari, Atie...
    Sekarang ni mmg cuaca kat luar panas betul... mggu lepas pun hujan cuma sekejap je... Cuaca panas cam skrg ni mmg kena minum air banyak sikit... Semoga Pa'e cepat sembuh dari batuk dan selsema..

    Ps; Sama2 kita berdoa semoga MH370 dapat ditemui... ^__^

    ReplyDelete
  2. Kesiannya budak tumpis ni selsema.. Moga cepat sembuh ye sayang.. Memang panas luar biasa Atie kena minum air kosong byk2 tu..

    ReplyDelete
  3. sama lah family saly atie.. semua dh terkena virus demam selsema batuk ni.. saly sndiri pun tk sihat sepenuhnya. semoga pa'e cepat2 smbuh.tu la cuaca skrg kalu demam je cepat2 gi klinik,takut demam lain plk.. hehee..
    PRAY FOR MH730 :(

    ReplyDelete
  4. musim2 panas ni, kena jaga kesihatan ye...kesian budak tumpis selsema :)

    ReplyDelete
  5. musim skrg ni atie..kat sini lagi la dengan jerebunya..
    umah zee along sorang jer yang kena..batuk ngan selsema..kesian plak tengok..semalam tengah tidor,idung kuar darah plak lagi..ingat nak bawak pi klinik jugak tu..

    pa'e pon moga cepat sembuh..

    zee ni tetiap pagi mesti nak tapau nescafe o ais..tak serik2 jugak pon..memang belakang dok sakit..

    ReplyDelete
  6. jaga kesihatan banyak minum air masak

    ReplyDelete
  7. Salam atie.
    Hati2 dgn kesihatan pa'e dlm keadaan cuaca sekarang. Klu deman biasa kita blh jadi demam hati pula

    ReplyDelete
  8. Panas luar biasakan Atiey.. Kena minum banyak air..sian Pa'e moga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  9. memang kemarau yerk... kesian pada anak2 yang memang susah nak minum air kosong...
    Pa'e cepatlah sembuh...

    ReplyDelete
  10. Bayangkan misi mencari MH370 dlm keadaan jerebu dan panas Atie.. kita doakan moga semuanya berakhir dgn baik..

    Pa'e kurus tak apa janji sihat..

    ReplyDelete
  11. samala budak2 ni atie...selsema dengan batuk2 teruk. batuk teruknya waktu malam. sampai waktu tidur pun terganggu juga

    ReplyDelete
  12. cik pun selesma kak...tapi laki cik ndqk percaya...bilang nya kuu bukan musim slesma skrg ne..hhahaha..dah berhingus2 ne,bukan selesma lagi kunu...

    ReplyDelete
  13. atie, last week sampai kami kena cirit birit..panas melampau..minum air banyak ...

    ReplyDelete
  14. cian dia.. cuaca cmni mmg kne banyak mnum air.. pastu kurangkn aktiviti luar.. akak kne jg abg pa'e lek lok.. sbb tkot kot panas sgt, idung bdarah...

    ReplyDelete
  15. Cuaca panas ni bukan budak2 jer tak sihat...orang dewasa pun sama...

    #pray for MH370 :(

    ReplyDelete
  16. badan panas tu, sebab tu selsema. minum banyak air yer..

    ReplyDelete
  17. memang musimlah...anak2 saya pun sama..selsema gak

    ReplyDelete
  18. Get Well SOon Pa'e..sakit sebab antibody dia nak bekerja..InsyaALLAH Pa'e kuat..kan Pa'e

    ReplyDelete
  19. SEKARANG KAT MELAKA PON DAH BAHANG SEMACAM.. HUJAN TAKYAH CAKAPLAH, DAH LAMA TAK UJAN..

    ReplyDelete
  20. mmg panas sangat atie...tadi noe kuar g lunch...perit kulit rasanya...moga Pa'e cepat sembuh yer...

    ReplyDelete
  21. semoga pa'e cepat2 sembuh ye. mmg cuaca panas sesangat skrg ni

    ReplyDelete
  22. smga cepat sembuh ye pa’e.
    kurus tinggi segak nanti sis.:-)

    ReplyDelete
  23. Minum air suam banyakkkk-banyakkkk... In syaa Allah :D

    ReplyDelete
  24. semoga cepat sembuh . my bonda pun dah batuk - batuk n selsema nih ...

    ReplyDelete
  25. salam atie, baru ade kelapangan nak menjenguk atie nie...byk halangan sket 2, 3 hari nie,...
    kalau cuaca panas mmg senang dpt penyakit...abg aidan pun br reda sket batuknya...
    rsnya dak pa'e nie ti nggi n kurus kan gayanya..

    ReplyDelete
  26. mmg cuaca agk pnas n ramai kena dman pnas skrg nie.. take care ye.

    ReplyDelete
  27. moga cpt sembuh pa'e mkin besar mkin ensem!!! :)

    ReplyDelete
  28. semoga cepat sembuh pae..kesian dia...

    ReplyDelete
  29. semoga cepat sembuh paie..
    kalo mak suruh mkn ubat, cepat makan2..huhu

    ReplyDelete
  30. Betul tu Atie.....cuaca mmg sangat panas sekarang ni...mmg kalau boleh nak teguk ais jer....tp tulah...
    Masa minum mmg tak mengingatkan....

    ReplyDelete
  31. cepat sembuh pa'e.. dah tinggi ye nanti potong ibu.. hihi..

    ReplyDelete
  32. Mmg kna minum byk air dn jgn biasakan air ea hensem boy..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..