Friday, 28 March 2014

Sedih & Pilu # Mesir 529..

AssaLamualaikum
Tragedi 529 Mesir amat menyayat hati. 
Ya Allah! macam-macam menimpa umat Islam sekarang ini.
Kata-kata akhir Syed Qutb pengarang 
Tafsir Fi Zilalil Quran yang syahid di tali gantung menentang kekejaman.
Copy paste: Facebook
Sedih, pilu bila saudara seagama dihukum tanpa keadilan. 
Moga mereka semua ditempatkan dikalangan para syuhada. Amin! :(
WasSaLam

27 comments:

  1. salam jumaat atie..
    moga ditempatkan dikalangan para syuhada..

    ReplyDelete
  2. Aamin :'( sedih tgk keadaan umat islam sekarang.

    ReplyDelete
  3. Amin ya rabbal alamin.. :(
    salam jumaat kak atie..

    ReplyDelete
  4. Ya Allah..baikkanlah kesudahan hidup kami:-))
    Aamiin...

    ReplyDelete
  5. Smoga Allah melindungi kita dr kekejaman...

    ReplyDelete
  6. Salam Jumaat, Atie...
    Semoga kita semua dijauhkan dari kekejaman manusia seperti ini... Aaminn

    ReplyDelete
  7. mmg sedih...umat Islam diuji di seluruh dunia...

    ReplyDelete
  8. sedih tu memang sedih atiey. Tapi dah tahu dorang ni tergolong dalam golongan syahid.. cara dorang menjalankan hukuman pun tak beretika kan. part ni tak de pun aktivis mana mana yang claim melanggar hak asasi manusia. tak jaga sensitivity perasaan orang sekekliling kan...

    buat nye kalau orang kafir yang di gantung begitu kan.. sure semua aktivis yang memperjuangan hak asasi manusia ni panas punggung...

    tapi dorang tak tau kita lebih bangga di gantung begini daripada mati akibat menggantung diri sendiri. tuk tak? semangat orang islam menjadi lagi kuat!..

    ReplyDelete
  9. Siapa pun akan merasa kesedihan ini Atie ditambah hukuman dijatuhkan kepada pejuang menegakkan syiar Islam. Yg jatuhkan hukuman pun org Islam dalm negara Islam.. Bayangkan murka tak Allah. Takut kakak.

    ReplyDelete
  10. setiap umat islam gugur, bersediakah kita benda ni tak akan berulang.

    ReplyDelete
  11. Sungguh menyayat hati. Takut dengan kejadian sebegini sebenarnya.

    ReplyDelete
  12. Ini semua dunia belaka. tunggu akhirat nanti pasti ada balasan setimpal buat mereka-mereka yang kejam seperti ini.

    Salam Jumaat Kak Atie...

    ReplyDelete
  13. Salam jumaat atiey...
    Hanya mampu berdoa untuk keselamatan mereka

    ReplyDelete
  14. yg berlaku kejam sungguh.yg pasti yg diperlakukan kejam Allah janjikan syurga

    ReplyDelete
  15. Sayu..sebak ..semuanya ada..semoga mereka terus tabah..Amin!

    ReplyDelete
  16. Ameen..

    manusia sekarang semakin kejam.. :(

    ReplyDelete
  17. Nampak sangat kerajaan dibawah kuasa tentera tuh sangat gila kuasa dan kejam..kesian rakyat mesir terutama pengikut morsi..rsnya kerajaan tentera tuh ade jgk bersekutu ngan yahudi..tuh pasal cam anti sangat muslim brotherhood..

    ReplyDelete
  18. sedih sangat kak. tak sanggup nak tengok gambar dengan video yg ramai post kat pesbuk tue

    ReplyDelete
  19. sedih sebak kan
    sma sma la kita panjatkan doa pada Allah

    ReplyDelete
  20. memang sebak cik tengok..nda sanggup bah cik tengok gambar2 tu..

    ReplyDelete
  21. Hnya pada Allah kita mohon perlindungan... Teuskn.doa utk mreka

    ReplyDelete
  22. Tebalnya iman mereka dibanding iman diri ini yg terlampau nipis!...

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..