Thursday, 2 October 2014

Doorgift Majlis Akikah Tumpis

AssaLamualaikum
Mengabadikan Doorgift untuk para tetamu masa majlis akikah Tumpis hari tu. Pada mulanya memang tak mahu kongsi cerita ini diblog, takut orang salah anggap. Juga ada sebab-sebab tertentu. Tapi biarlah apa orang nak kata, aku hanya berkongsi untuk tatapan Tumpis bila besar nanti. Boleh lah dia tengok kenangan masa kecilnya diblog suam-suam kuku ini. Sob..sob..sob.
Tasbih Mini untuk tetamu. Tempah di Nana Craft
Surah Yasin. Moga bermanfaat pada tetamu. Tempah di SINI
Bunga Telur juga untuk tetamu:)
Gula-gula, coklat & sumi untuk anak-anak
Semua ini aku sediakan sendiri. Tempah dengan pihak-pihak di atas tu ambil masa juga. So, sebulan sebelum majlis aku memang dah mula prepare apa-apa yang patut. Survey harga siap-siap, cari mana yang paling berpatutan. Akhirnya dapatlah beli Tasbih Mini dan Surah Yasin. Alhamdulillah urusan dengan mereka pun dipermudahkan. Diharap para tetamu yang datang berpuas hati. Moga ianya bermanfaat pada semua. Terima Kasih.
WasSaLam^_^

24 comments:

  1. bestnya Atie ada door gift bunga telur, surah yasin tu memang teringin nak buat tapi recycle ja yang majlis orang untung mereka dapat pahala, kalau ada tumpis punya termasukla simpanan aunty :) door gift tu
    memang pelan nak bagi bawak balik
    makanan ja, tak sedia pula yang lain. apa-apa
    pun syikurkan...:)

    ReplyDelete
  2. usah pedulikan tanggapan orang lain. ini kan blog akak? :)

    ReplyDelete
  3. wahhhh menariknyer Yasin tu... nice idea to do... dan bermanfaat jugak...

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah dah selamat aqiqah..yassin cover tuh menarik atie..boleh buat kenangan tuk tetamu kang..tasbih tuh pun bagus sbg door gift..mmg perancangan yg cukup bagus tuh atie tuk majlis tuh..

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah selesai kan...
    sy pun baru je selesaikn hal budak sekolah untuk birthday dia..
    http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/09/kerja-extra-untuk-11-september.html

    ReplyDelete
  6. Akak.da lama x bw blog akak.cmey cmey doorgift tu :).smakin cmey hero akak.^_^

    ReplyDelete
  7. Menarik door giftnye..Alhamdulillah semuanye berjalan lancar..kalau dekat kompom aku pergi atiey...sekali reunion dgn kawan sekelas kita dulu...hehe :)

    ReplyDelete
  8. gilang gemilang jugak majlis..syukur alhamdulillah..
    dah selesai lega kan atie..zee utang lagi yang dik niq..
    tasbih tu memula ingat pearl sabah..cantik la..

    ReplyDelete
  9. Alhamdullilah dah selesai semuanya .... :)

    ReplyDelete
  10. Moga ibadah aqiqahnya diterima Allah
    Selesai sudah lega terasa Atie. Kalau tak asyik terfikir bila nak buat... bila nak buat kan.

    ReplyDelete
  11. Mini tasbih tu dari mutiara ke kak Atiey :)

    ReplyDelete
  12. alhamdulilah selesai dah satu rukun kan kak. seronok kalau dapat door gift yang bermanfaat cm ni. mcm kira sndiri kira tak suka bagi gift yang tak bermanfaat huuu tapi lain orang lain caranya kan ;)

    ReplyDelete
  13. cantik tasbih tu...alhamdulillah...terlaksana jugakkan

    ReplyDelete
  14. cantik tasbih tu mcm guna pearl..

    ReplyDelete
  15. boleh tahan jugak Atie buat persediaan cam ni..

    ReplyDelete
  16. dari dulu nak tanya..Tumpis tu maksudnya apa ye?

    ReplyDelete
  17. bila buat kenduri ni sbnrnya atie...meriah sesgt

    ReplyDelete
  18. Dari persiapan rapi yg atie buat..mesyi majlisnya gemilang dan meriah..

    ReplyDelete
  19. Wahh meriah jugak doorgift majlis tu ye..Tasbih mini tu paling mencuri tumpuan sebab cantik!

    ReplyDelete
  20. Cantik jugak tasbih mini tu Atie kalau buat sendiri rasanya senang aje yek hihi....
    Tetamu sure puas hati tu, dpt makan dapat tasbih dapat yassin...mabeles hihi

    ReplyDelete
  21. lawanya tasbih mini tu atiey..mesti tetamu puas hati..door giftnya bermanfaat..surah yasin tu selagi ada yg baca pahalanya Insyaallah smp juga

    ReplyDelete
  22. semua pun comel2...yang tasbih tu...hehe..doof gift yang sangat manfaat untuk para tetamu...

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah.selesai jugak kan
    suka surah yasin n tasbih mini tu

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..