Thursday, 9 October 2014

Kami Punya Cerita Aidil Adha 1435H

AssaLamualaikum
Baru nak up cerita Aidil Adha kami. Aidil Adha yang sederhana. Aidil Adha yang kami rayakan tanpa En Kuling lagi. Berkorban bila En Kuling tiba-tiba kena bekerja lagi disebabkan masalah yang tak terduga di tempat kerjanya. Erm! redha jak lah! walaupun sedih sebab en suami kena kerja, raya tetap raya kan. Bersederhana sahaja.
Rangkuman gambar di pagi raya:)
Inilah jer lah gambar tumpis yang OK. 
Lain-lain semua penuh dengan memek muka ntah apa-apa.
Baju recycle jak Raya Aidil Fitri lepas :)
Bersama Ibunda tercinta selepas melawat kuburan adik kedua bongsu.
Lihat lah pipi yang tembam itu. Aduh! memang berat badan naik lagi. Haha!
Adik beradik yang berbeza muka semua. Hihi! 
Pak Ngah & Mak Lang Tumpis yang hujung-hujung tu kembar tak seiras:)
Pagi raya lepas sholat raya, kami ada buat kenduri doa selamat dan kenduri arwah. Lepas acara makan-makan tu, acara bebas dah. Hehe! 
WasSaLam^_^

26 comments:

  1. Seronoklah Pa'e dikelilingi nenek dan mak/pak saudaranya
    Bukan main manja dia ye:)

    ReplyDelete
  2. Salam khamis Atie..akak pon raya sederhana saja..
    Apapun seronok jugak dikelilingi orang2 yg kita sayang..:)

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya aidhiladha atie..sedihkan beraya tanpa en. suami..takperlah nasib kena berkorban demi tugas..\
    mmg nampak lain2 lah muka adik beradik atie tuh..:)

    ReplyDelete
  4. meriah jugak sebab ada pakcik makcik pa'e kan...

    ReplyDelete
  5. atie ada jugak gambo raya yer..ila nie lagi sadis..nan hado..hahaha.. tapi takper..janji dapat raya kan..meriahhh... =)

    ReplyDelete
  6. ala tak seronoklah raya husband kena kerja.. sypun paksa husband ponteng kelas sehari sblm ry tu..haha

    ReplyDelete
  7. menjadik la raya akak :D tapi raya haji takde la beli baju baru kan?huhu.saya raya pun ala kadar je tapi kat Rompin la :)

    ReplyDelete
  8. Salam singgah sini dear dan Salam Aidiladha untuk sekeluarga...meriah ke raya kat LD...

    ReplyDelete
  9. Ada adik kembar rupanye atiey..baru tau...
    Ok lah tu yang penting dpt berkumpul dgn familykan..

    ReplyDelete
  10. Ada jugak kisah aidiladha. Kita ni tak der pon. Raya biasa2 jer.

    ReplyDelete
  11. lambat kamek dtg jenguk,kak raya baruk dtg sitok..hihi

    ReplyDelete
  12. meriah juga yer raya haji di sana !

    ReplyDelete
  13. Tak apa...mmg pengorbanan tu beraya haji tanpa suami...:)

    ReplyDelete
  14. takde encik kuling...pai'e ada tu menceriakan suasana..

    ReplyDelete
  15. selamat hari raya, seronok nyer dapat melihat suasana indah hari raya bersama keluarga...first time ni singgah kat blog ni...

    ReplyDelete
  16. dapat gak bersama family . sis dok depan tv layan astro ...

    ReplyDelete
  17. asalam..singgah sini ya, semoga ibu sihat dan tenang selalu..

    ReplyDelete
  18. Seronoknya beraya bersama saudara mara..

    ReplyDelete
  19. salam atie ..
    program makan2 tu .. mesti masak yg sedap2kan..
    apa menu istimewa kampong atie ..

    ReplyDelete
  20. Salam Aidiladha Atie....Tak bestkan cik kuling tiada di sini...tumpang sedih huhu...Eh sapa kata tak sama muka ....ada gaklah samamya Atie....okje rasa adik Atie tu muka mak lew...Atie muka abah yeh?...

    ReplyDelete
  21. takde en suami mase raye.. fifi tak pernah rase.. mesti sedihkan..

    ReplyDelete
  22. Sedih juga tu beraya tanpa suami. Haha, saya yang beraya dengan suami, pagi raya tak pulak ingat nak bersalam2 .. lucu juga..

    Tapi alhamdulillah, keluarga ramai tu ada menemani

    ReplyDelete
  23. Wah tetap meriah walau disambut secara sederhana..baju kita lebih kurang sama kan..sep sikit!hehee

    ReplyDelete
  24. sama la kak, kami pun duk recycle baju raya lepas je hihihihi

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..