Monday, 20 October 2014

Senaman Mata- Betul kah??

AssaLamualaikum
Berkongsi info tentang senaman mata. 
Yang paling best plak, ianya dapat menguatkan daya ingatan. Jarang kita dengar kan? 
selalu kita dok dengar senaman muka, senaman badan. Ini senaman mata. Hihi!
Sumber : SINI
Kalau lah betul-betul berkesan, nak kena cuba ni. Maklumlah bila umur dah makin muda ni, sel-sel otak pun dah kurang berhubung. Haha! Meh lah kita cuba ya Ibu-ibu & bapak-bapak:)
DR Khairul Faizie Mohammad Kamar ada info tak tentang ini? 
WasSaLam

39 comments:

  1. hehe..ye ke..jom buat senaman mata.. ;)

    ReplyDelete
  2. 1st time dengar psl senaman mata...mungkin boleh cuba...maklumla dah makin meningkat usia ni...:)

    ReplyDelete
  3. hahahaha..saya pun baru 1st time dengar ni :)
    nanti ada kelapangan, saya akan cuba baca journal yg di publish tu...utk tahu lebih lanjut tentang hipotesis mereka...

    ReplyDelete
  4. TAK PENAH DENGAR LAK SENAMAN MATA... PELIK LAK DENGAR ..

    ReplyDelete
  5. sy pun nak kena praktik jugak nie atie..al maklulmlah ingatan pun cam nyanyok2 jgk kengkadang..*-*

    ReplyDelete
  6. Salam. Hee info yang baru muncul.

    ReplyDelete
  7. salam isnin atie.....
    bagus lah kalau betul senaman mata ni dpt kuatkan ingatan ....bagus kan utk pelajar2.....kakak senang je senaman mata jegil kan mata pada anak2 bila marah....hihiiii

    ReplyDelete
  8. Bagus lah ni atiey, tambah2 lg org rabun cam aku ni hehe

    ReplyDelete
  9. Wah info menarik ni... Boleh dipraktikkan.

    ReplyDelete
  10. Hahaha senaman mata memang bagus,bila buat pun best rasa 'khayal' gitu... hahahaha

    ReplyDelete
  11. betul ke ni..bolehlah try..biasanya senaman mata ni org laki kata tgok pompuan seksi namanya.haha..

    ReplyDelete
  12. salam atiey,dah try komen tadi, tak pasti masuk ke tak, ok juga buat senam mata ni:)

    ReplyDelete
  13. Oh boleh try ni nanti..mana tau mujarab kan..seakrang pon asyik lupa2 je..huhuhu..

    ReplyDelete
  14. atie..juling mata dah ni...

    ReplyDelete
  15. bila di cuba..rasa sengal pulak mata ni. nmpak sangat mata ni terarah kesatu hala hadapan saja. lepas ni kita rajin2lah melerek2 mata ye..hihi

    ReplyDelete
  16. Owhhh
    Senaman mata..
    Blh la cuba.. mna tau bkesan

    ReplyDelete
  17. Haha.. mcm2 ya. Tapi macam lojik juga ni.. tal salah cuba amalkan sekali sekala..n pastikan berterusan

    ReplyDelete
  18. As salam Atie... Bagus jugak info nie... blh la cuba... yalah bila dah makin berusia nie kan..hehehe

    ReplyDelete
  19. pening pulak tgk kiri kanan cepat2..hehe

    ReplyDelete
  20. eh,menarik lah..boleh cuba ni...hehe..
    hai kak atie!lama xnampak..hehehe..miss u!

    ReplyDelete
  21. Bagus juga ada senaman mata ni...mata juga salah satu pancaindera kita yang paling berguna...sekali2 nak juga beri senaman ...apa lagi kalu dapat perkuatkan daya ingatan kita ...bagus sangat tu...

    ReplyDelete
  22. boleh try ni. klik-klik education uk 2x. dah lama tak singgah kat blog sis. selamat berblogging :)

    ReplyDelete
  23. betul ke, leh cuba ni.. tq share yer. nuff kat sini

    ReplyDelete
  24. Dah cuba.. Macam nak juling mata dibuatnya..

    ReplyDelete
  25. wahhhh kalau betoi nak cuba jugak lah hihihihii

    ReplyDelete
  26. Errmm... macam susah jer nak caya... tapi kalau buat pun tak rugi rasanya... :)

    ReplyDelete
  27. kalau try laju-laju, gerakkan mata ke kiri dan kanan, macam nak pening pun ada. Hehe...

    ReplyDelete
  28. saalam atie..
    harap baik ajer keadaannya sekeluarga...lama tiada berita nie..:)

    ReplyDelete
  29. salam kak atie.apa kaba? intan sihat..bunyi nya pelik tp x rugi mencubanya kan..heheh

    ReplyDelete
  30. salam atie ..
    lama senyap dan sunyi jer ..

    ReplyDelete
  31. wahh.. betul ke ni? memang nak kena cuba ni.. saya asyik ingat2 lupa je ni.. huhu. >__<

    ReplyDelete
  32. Baguslah.....
    Mana pigi cik Atie? Lama tak dengar khabar berita

    ReplyDelete
  33. haha.. macam tu ke senama mata? kalau kenyit2 mata kira senaman tak? hehehe..

    hai akakkk.. (^_^)v

    ReplyDelete
  34. Salam, Atie...
    Lama juga Atie menyepi ni... hehe
    Nurul pun baru beberapa hari je ada semangat nak tengok blog balik... :)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..