Wednesday, 15 October 2014

Hantar Ex-classmate Ke Labour Room

AssaLamualaikum
Cerita sebelum Raya Haji kot. Sahabat ex-classmate ni datang hospital untuk review kandungannya yang dah masuk 9 bulan. Kami memang dah janji, kalau dia datang ke hospital sini contact lah aku. Kebetulan pagi tu dia telefon, kata nak review di Klinik Pakar O&G sini. Aku pun turun jumpa dia. Bila sampai bawah, dia kata sakit-sakit perut dah. Sakit pun datang kejap-kejap. Aiks! aku cakap kat dia, "ko dah nak bersalin kot??". Dia pun tak pasti sebab dah lebih 5 tahun tak beranak. Hehe! Aku yang naik risau. Last-last aku cakap jom pergi Labour Room lah, tak perlu review dah sebab macam dah tanda-tanda nak bersalin tu.
Sempat lagi berselfie, nak pergi Labour Room dah ni:)
Sahabat lama yang maintain cute walau anak masuk 4 orang dah. Yen ni berkhawin dengan sahabat lelaki sekelas kami juga masa tingkatan 5,1996 dahulu.
Alhamdulillah Yen selamat melahirkan seorang babi girl seberat 3.0kg pada hari yang sama (tak tunjuk lagi gambar baby bagi menghormati permintaan mereka). Aku dapat hantar sampai Labour Room dan temankan dia sekejap. Alhamdulillah sakit pun kejap jak terus bersalin normal. 
TAHNIAH Yen & Ardi:)
*Blogger Lily mesti kenal siapa ni kan?? :)
WasSaLam^_^

22 comments:

  1. wah muda2 dah anak 5...tahniah.

    ReplyDelete
  2. waa...cepatnya terus bersalin dah..

    ReplyDelete
  3. Ya Allah senangnya bersalin. rezeki dia. suka tengok muka dia yang sebelum bersalin tu. berseri2 je hihihihi

    ReplyDelete
  4. mestilah kenal ni atiey..kawan sekelas kita..hehe..Tahniah buat c yen..untungnya kamu dapat berjumpa...awet muda bah c yen ni..sama jak mukanya time sekolah dulu dgn sekarang ni walaupun dah anak 4..Alhamdulillah dipermudahkan dia bersalin..sempat selfie lagi kamu ya..hehe..

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..mudah dia bersalin..ke 4 lagi..

    ReplyDelete
  6. Kalau cenggitu punya senang cakap dengan dia suh beranak lagilah Atie hehe.... Bahagian memasing. Walaupun senang sure sakitkan, takkan tak sakit pulak. Mana ada beranak tak sakit!

    ReplyDelete
  7. tu die .... kiranye penyelamat lani .....

    ReplyDelete
  8. Assalam atie,
    Waaaaaaa...untung kawan atie tu kan3..
    anyway congratz k

    ReplyDelete
  9. Wahh..... Bagusnya. Mesti teman tapi mesra kan.. :)

    ReplyDelete
  10. Tahniah...wah senangnya dia beranak hahahaha sambil selfie selfie jer.

    ReplyDelete
  11. Tahniah..beruntuk kawan atiey..mudah bersalin

    ReplyDelete
  12. Tahniah buat kawan Atie tu...alhamdulillah dipermudahkan untuk proses bersalin...
    Beruntung kawan Atie tu..sbb ada kawan baik duk teman..:)

    ReplyDelete
  13. Dah masuk anak ke 4 tapi nampak masih muda trang tang tang...
    Beruntung Yen, bersalin pun sangat mudah :)

    ReplyDelete
  14. Mcm x cy ank 4...huhu..
    Kita ni..br beranak sorng dah tua.
    Eh, pasal berank membg dah tua..huhu..
    Seng je org beranak.

    ReplyDelete
  15. Alhamdullilah...dipermudahkan urusan bersalin sahabat awak tu..
    Siap sempat ber selfie lagi..:)

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah , mudah dia bersalin .

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah...tahniah Kat kwn atie..

    ReplyDelete
  18. bestnya atie..dapat teman kawan p bersalin tu...kenangan manis. boleh jadi mak angkat baby tu, hihi

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah...kenangan manis tu...

    ReplyDelete
  20. assalam atie....wauuu kenangan yang tak mungkin dilupakan tentunya....mungkin menjadikan persahabatan lebih akrab.

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..