Friday, 10 October 2014

Ghibah??

AssaLamualaikum
Salam Jumaat.
Sebagai renungan kita semua. Manalah tau, kita terleka dan tak sedar.
Zaman ini dah selalu sangat terjadi:
Sumber : Facebook Bonda Nor
Mudah-mudahan kita TIDAK tergolong dikalangan orang-orang yang suka membuat ghibah ini. 
WasSaLam^_^

19 comments:

  1. Bapak kakak dari dulu lagi dah tak bagi kami anak-cucunya buat perkara begini
    Samada benar atau tidak yg diguraukan sebaiknya tak payahlah..

    ReplyDelete
  2. Emmm....kena berhati2 lepas ni.

    ReplyDelete
  3. baru tau perkataan ghibah ni..nasib tak pernah buat camni..
    salam jumaat atie..

    ReplyDelete
  4. haah, zaman sekarang ni memang banyak dugaan nya
    zaman akhir zaman

    ReplyDelete
  5. Selalu nampak kt fb..especially melibatkan politik.tq...atas peringatan atie

    ReplyDelete
  6. baru tau perkataan ghibah ni..hmmm..moga kita tak tergolong dikalangan mereka..

    ReplyDelete
  7. kadang nampak cam lawak, tak pikir pon hukum dia..

    ReplyDelete
  8. Tak dapat baca Atie....tak dpt nak besaukan....nantilah search apa ke bendanya...

    ReplyDelete
  9. macam mempermainkan ek... gitu? dalam mengumpat. kan...kadang2 sedar tak sedar kita duk buat benda ni.

    ReplyDelete
  10. Bagus peringatan ni. Harap lepas ni ghibah ni boleh berkurangan..

    ReplyDelete
  11. Jauhkanlah perbuatan itu dari kita semua hendakNYA.

    ReplyDelete
  12. perkara ni selalu berlaku dlm fb sbb x puas hati terutamanya politik ...

    ReplyDelete
  13. ye..kathy tak suka juga tengok benda macam ni..

    ReplyDelete
  14. good sharing atie...selalu sgt berlaku skang ni....sama2 kita elakkan...

    ReplyDelete
  15. sekarang zaman it ni kenmain lagi macam2 gmbr orang wat edit itu ini...ish ish ish...byk lak masa wat camtu..baikla buat benda lagi berfaedah kan atie..tgk hukum nya pun elokla dijauhkan...

    ReplyDelete
  16. Oh baru tau hukumnya..berdosa kan..thanks Atie untuk pengetahuan bersama ..

    ReplyDelete
  17. baru tau hukumnya kak. terima kasih info kak. moga kita lebih beringat lepas ni

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..