Monday, 7 November 2016

SPM- 20 Tahun sudah berlalu..

Assalamualikum. Dalam dok sibuk-sibuk wish SPM untuk adik-adik dan anak kengkawan blogger, terlintas diminda rupanya sudah 20 tahun berlalu zaman aku ambil SPM. Mak ai, tua dah. Hahaha! Tahun 1996. Masih ingat lagi zaman-zaman jawab paper exam.
Nak dijadikan cerita, sepatutnya aku SPM tahun 1997, tapi aku sekolah awal dulu. Masa 6 tahun aku dah masuk darjah 1. Entah macam mana boleh macam tu, aku pun tak tahu. Yang aku tahu semua yang sebaya aku ambil SPM tahun 1997. Tapi aku ambil tahun 1996. Apapun GOOD LUCK semua anak-anak dan adik-adik yang SPM tahun 2016.

27 comments:

  1. Masih teringat lagi zaman Minah Kiwi SPM dulu dulu.. punya la study hard .. sampai pukul 1 pagi baru tidor..

    Semua tu kenangan waktu exam SPM..

    Anyway.. good look for all SPM candidates

    ReplyDelete
  2. Ira spm 16 tahun lalu.. hehe..

    ReplyDelete
  3. Musim peperiksaan dah bermula...rutin hujung tahun...moga adik-adik mudah untuk menjawab soalan peperiksaan..

    ReplyDelete
  4. Adeh...terasa tua..
    Dah bertahun tahun spm ditinggalkan...tapi kalau ingat2 balik..masih terasa debarannya

    ReplyDelete
  5. Meh sini cik ahkak nak bagi tau, Atie ..baru 20 thn ekk.. cik akak 21 tahun dah lepas spm..wakakaaa!!

    ReplyDelete
  6. kalau atie 20 tahun dulu akak 21 tahun yang lalu..hehehe akak spm tahun 1995, lama sudah tapi masih terasa umur mcm 17 tahun hahahah.

    Moga anak2 yang ambil spm tahun ini berjaya dengan cemerlang

    ReplyDelete
  7. Dah lama juga masa yg ditinggalkan ya atie...kalau disuruh ambil SPM sekali lagi agaknya boleh lulus cemerlang ke..hih..hih..rasanya mmg pening tenguk soalan SPM la ni

    ReplyDelete
  8. Serius tahun 96? Sy baru dajah 6 masa tu..kira sy muda byk la.hahaha gurau je

    ReplyDelete
  9. Haihhhh...camne pulak boleh tercepat setahun masuk sekolah ni Atie? Pelik jugak ye.... Tak perlah dah rezeki Atie hihi....

    ReplyDelete
  10. Kaknoor lagi tua Atie malas dah kira malu Ai lah hahha

    ReplyDelete
  11. Kakak pulak kalau 20 tahun dulu dah ada anak satu Atie:)

    ReplyDelete
  12. haaa baca entry atie ni trobek balik. ciknaa spm 12 tahun yang dulu.kalau tanya nak lagi tak exam, sumpah taknak dah..haha. tua dah kite kan.hihi

    ReplyDelete
  13. Kiranya atie pelajar yg pintar lah..
    Belum 17 tahun dah ambil SPM..
    Boleh lulus cemerlang pula tu 👏👏👏

    ReplyDelete
  14. Selamat menghadapi peperiksaan bagi calon2 SPM dan STPM.
    Semoga berjaya dengan cemerlang.

    ReplyDelete
  15. salam atie ..
    kira atie ni pelajar luar biasa la,
    umo 6 thn dh masuk thn 1 dan calon spm pd umo 16 thn ..
    moga sentiasa cemerlang ..

    ReplyDelete
  16. hee~ saya amik SPM 13 tahun yang lepas..

    ReplyDelete
  17. wahh... yeke. 1996 saye baru 6tahun. hihi

    ReplyDelete
  18. Unni da 7 tahun... salam balas kunjungan sis..wah org tawau ka ni??

    ReplyDelete
  19. rasanya saya pun spm 1996. tapi since atie ambil lebih awal, must be atie lbih muda dari saya

    ReplyDelete
  20. Atie muda lagi...PH ambik SPM 33 tahun yang lalu. Lagi tua hah..hah...

    ReplyDelete
  21. noe lagi lama atie...hehehehe....lagi tua ni...

    ReplyDelete
  22. samalah..dah lbh 20 thn tinggalkan SPM...huhu..

    ReplyDelete
  23. smngat sgt nk pi sekolah ni, tu pasal blm 7 tahun dh msuk sek.

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..