Wednesday, 30 November 2016

Rindu Irshad_ku

Selamat petang semua. Lama tak bersiaran, risau penyakit 'M' ni. Haha! baik lah kita menconteng sesuatu di sini. Sabtu lepas si abang Pae balik ke rumah nenek di Tawau. Cuti sekolah kan. Duduk sana mungkin dalam 2 minggu sebelum aku ambil balik kesini.
Pic kiri masa umur 9 bulan. Si besar mataku! haha. Kanan-Pic baru, MakCu nya send kat aku.
Yang ni dirumah nenek semalam. Cuti-cuti pun 'reading' kena latih. 
Kang bulan 1, nak masuk darjah 1 ada ujian penentuan kelas. Kenalah latih sentiasa.
** Rindu budak kecil ini. Selalu kalau dia ada, memang tak pandai diam. Ada sahaja aktivinya. Sekarang ni, balik rumah pandang dinding lah jawabnya. Haha!

25 comments:

  1. Ibu rindu abg Pa'e ya...bagi peluang Pa'e kat kampung...bagus,rajin P'e membaca..mudah-mudahan abg Pa'e boleh buat yang terbaik waktu ujian untuk tentukan kelas darjah 1..amin.

    ReplyDelete
  2. Iye lah atie..
    Bila tak ada kat rumah mula kita sunyi..
    Pastu rindu..
    Samalah dgn akak ni..
    Jeeha dan nabil balik kg FIL..
    Kak Nabilah masih di madrasah tgh exam..
    16hb baru dia mula cuti 😭😭

    ReplyDelete
  3. Cute nyer abang Pa'e ni. Masa kecik cute, besar pun masih cute :) Tergelak PH tengok gambar yang siap dengan reben dan telinga arnab :D Mesti seronok duduk rumah nenek.

    ReplyDelete
  4. cuti cuti pun membaca tu perlu hihi

    ReplyDelete
  5. waaa, bagusnya aktiviti cam tu :) mek suka tgk budak colour buku, membaca. nampak cerdik je :)

    ReplyDelete
  6. tinggal sorang ke ni..2 minggu lama jg tu..

    ReplyDelete
  7. Dah besar dah elok lah tu dah mula baca buku hiii

    ReplyDelete
  8. Bila dh jauh tentulah rindu
    Xde sapa nak dijeritkan.

    ReplyDelete
  9. RAJIN PAEI BLJR TAHUN DPN DH DRJH SATU

    ReplyDelete
  10. Rajinnay mbaca, Bagus didik awal2 mcm ni. Kat Tawau yerr, nnti blh roger2 kalau berkesempatan...mesti boring kan akak bila tiba2 anak ndak ada.. Rasa ksunyian tu

    ReplyDelete
  11. Nak pulak dia tinggal rumah nenek ye Atie. Lama tu 2 minggu

    Dah duk sorang sorang tu buat apa Atie

    ReplyDelete
  12. Hi abang Pae... Lama tak nampak dia... hehhe

    ReplyDelete
  13. memang bila anak2 duduk berjauhan rasa rindukan. bila dah besar teringat pula masa mereka kecil.

    rajin tu abang pae belajar membaca.

    ReplyDelete
  14. bgs dia.. rajin bc, heheh..

    ok ye anak akk tak meragam dok jauh dgn akk. dah besar..

    ReplyDelete
  15. Seronokla abg pae duk umh nenek kan. Tentu dpt mcm2, sebut je mesti nenek usahakan, betul tak abg pae?😃😃

    ReplyDelete
  16. budak2 mesti seronok je dok dgn nenek.

    ReplyDelete
  17. nenek pun seronok dpt main2 dgn cucu..

    ReplyDelete
  18. hi you, tawau katne tu..mak kita pun asal sana..hehe

    ReplyDelete
  19. oo Pae pun dah nak masuk tahun satu..sebaya Zarif lah yer...
    Takpe bercuti dan bermain lah puas 2.. nanti dah masuk sekolah belajar rajin2 yer..

    ReplyDelete
  20. Salam atie..
    Wah.. Sunyi la abg pae takde dirumah ye..
    Aimy xnak tinggal kg, pujuk gak suruh dia tinggal kg masa cuti sek ni, tapi dia xnak..
    Sekejap je 2 mggu tu.. Hehe..

    ReplyDelete
  21. abg pae dah besar...dah nak masuk darjah 1...

    ReplyDelete
  22. Masih pandang dinding lagi ke?

    ReplyDelete
  23. alahai comelnya budak2 ni 😍😍😘

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..