Thursday, 17 April 2014

Rindu Mak Bertandang lagi..

AssaLamualaikum
Rindu bertandang lagi! tetiba rindu insan yang ku panggil MAK. InsyaAllah esok balik Tawau with Tumpis. Babah tak ikut sebab kena kerja. Jangan jeles, kami di Sabah & Sarawak bercuti esok sempena Good Friday. So, ada 3 hari weekend. Yuhuuu! :)
Balik manja-manja dengan Mak. Pasti mak tanya, nak makan apa? mak masak kan. erm! tak sabar nak merasa masakan Mak lagi. Betapa mulianya insan yang bergelar Ibu ini. Moga aku dapat berbakti padanya hingga akhir hayat. Moga Allah memanjangkan usia Mak! Amin!
My dear Pa'e : kasihku padamu hingga akhir nafasku.
WasSaLam^_^

23 comments:

  1. atie mak dok dekat boleh la jumpa selalu..
    zee ni lama dah tak jumpa..tetiba rindu ni..
    last jumpa pon raya puasa tahun lepas..huhu

    ReplyDelete
  2. KAN BEST KALAU DUDUK DEKAT NGAN MAK KAN

    ReplyDelete
  3. Walaupun kita dah besar panjang ni Atie.. mak kita selalu layan macam tu kan.. mak akak pun macam tu akan tanya nak masak apa... nak buat kuih apa... akak pun rindu mak... hari sabtu nak balik kg jugak :)

    ReplyDelete
  4. mujur mak saya dekat... wpon dekat, 5hari x jumpa pon da rindu...

    ReplyDelete
  5. untung yang duk dekat dengan mak..boleh jenguk2 selalu..
    selalu rindu kat mak...:)

    ReplyDelete
  6. Sayang mak jugak... hari2 tengok mak... hehe
    ^__^

    ReplyDelete
  7. wahhh..best nya balik kampung lagiiiiiii...jelouuussssss :(

    ReplyDelete
  8. alahai rindunya kat Mak Linda...
    huwaaaa..

    seronokla Atie balik kampung buleh manja2 dengan mak...
    Linda ni kena tunggu cuti panjang sket..
    take care Atie dan Pa'e...kim salam mak Atie yer...

    ReplyDelete
  9. aamiin
    selamat berhujung minggu :)

    ReplyDelete
  10. ni yg wat ak rindu kt mak ak gak ni sis... nasib diperantauan.. hehehe.. selamat bercuti

    ReplyDelete
  11. rindu gaklah kat mak atie..hmmm lambta lg nak blk nie..
    kat sini pun cuti jgk jumaat hingga isnin sempena good friday.. selamat bercuti.:)

    ReplyDelete
  12. jgn lupa doakan kan ibu bapa kita sentiasa yer !

    ReplyDelete
  13. bestnyer... nak jugak balik kg lah kalau cam ni. rindumak kita jugak. jeles tau deme cuti pepanjang ni

    ReplyDelete
  14. lepas rindu puas2 ye kak.. :)

    ReplyDelete
  15. Semoga Mak ATie sentiasa diberikan kesihatan yang baik...Amin..selamat berhujung minggu yang panjang ATie..Jeelsnyaaa..heheee

    ReplyDelete
  16. kak atie niesa ingt 1 malaysia cuti good friday..confidentt..hehee..

    ReplyDelete
  17. wahhh bess nk jumpa mak...noe isnyaAllah...hujung bulan ni blk kg...jumpa mak

    ReplyDelete
  18. walaupun mak tue dah ada cucu tetap tak lupa manjakan anak kan kak. moga kita jadi sehebat mereka. amin amin

    ReplyDelete
  19. org ada mak seronoklah ada mak boleh masakkan..kite nk mkn masak sendiri la mak dah takde..sobsob..

    ReplyDelete
  20. kan Atie..kita ada extra cuti di hujung minggu setiap tahun dalam bulan April

    ReplyDelete
  21. Eh Atie....okje pun bahasakan diri mak jugak....tak rindu dgn mak ke? Haha.....
    Tgh mood jiwang yeh....

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..