Tuesday, 15 April 2014

Selsema, batuk, Sakit Kepala= Pakej

AssaLamualaikum
Dah dekat seminggu sakit ini belum hilang. Mungkin penghapus dosa-dosa kecilku. Pakej lengkap, selsema, batuk, & sakit kepala. Mula tu biarka saja, last-last melarat. En Kuling paksa pergi klinik Sabtu malam tu. Dapatlah ubat-ubatan ni. Peritnya nak menelan. 
Makan plak tak konsisten itu lambat nak sembuh kot. Huhu!
Masa kat Klinik tu siap bersoal jawab dengan Doktor. Dah berapa lama selsema? aku jawablah dah tiga empat hari lah Dr. Dah tiga empat hari baru nak datang? aku jawab, ingatkan boleh sembuh sendiri Dr. Haha! aku sendiri gelak dengan jawapan aku. Poyo kan? haha! Dr tanya lagi, you kerja kat mana? stress tak? Aku jawablah stress juga Dr hari-hari mengadap PC. Hehe!
WasSaLam^_^

23 comments:

  1. kahkahkahhh....
    tonsil tu kak atie....suami cik pun baru jak sembuh ne..seharian demam..

    ReplyDelete
  2. Stresss ni hari2 menghadap pc sebab nak berblogwalking...kihkihkih

    Moga cepat sembuh atiey :)

    ReplyDelete
  3. atie, moga cepat sembuh ...rest kat umah dulu...

    ReplyDelete
  4. Semoga cepat sembuh Atie... Cam nrl jgk selalu biarkan batuk & selsema baik sendiri tanpa makan ubat tapi kalau pening kepala memang tak boleh tahan, kena jugak cari ubat... Banyakkan rest ye... ^__^

    ReplyDelete
  5. Semoga cepat sembuh.. Jwapan yg buatkan doktor x cakap pe...

    ReplyDelete
  6. byknya ubattt..get well soon kak atie syg...

    ReplyDelete
  7. moga cepat sembuh atie..
    kalo zee ubat tu amik syarat jer..makannya memang tak..
    rela tahan sakit..

    ReplyDelete
  8. Salam.Sama la kita..K.atie pon batuk jer....

    ReplyDelete
  9. Salam k.Atie....
    Semoga cepat sembuh yea...

    Salam singgah n follow dr #639

    http://notashalimar.blogspot.com/2014/04/jangan-mencemuh-makanan.html

    ReplyDelete
  10. Alolo...... siannya Atie....La ni dah ok ke belum? Kalau ubat tak makan betul betul mmg gitulah jadinya lambat nak sembuh ....OKje bukan main takut nak menderhaka dgn ubat ni lebih lagi kalau dak TLBD yg demam....mmg cukup jaga!!
    Tuan Doktor saya stress sebab tak dapat habiskan bw hehe

    ReplyDelete
  11. siannyer atie..moga cepat sembuh yer..jgn lupa makan semua ubat tuh tau...
    kalau sy pun berhrp penyembuhsn secara natural jgk..hehe

    ReplyDelete
  12. haruslah ditelan habis ubatnya lebih lagi antibiotik..moga cepat sembuh..kalo dah kena pakej lengkap ni, dlm masa seminggu kompom tak cukup..

    ReplyDelete
  13. mudah2an cepat sembuh & take care yer

    ReplyDelete
  14. sebenarnyakan, soalan doktor tu salah...:)
    kalau kita batuk selsema, utk 1- 2 hari yg pertama, jangan makan ubat..
    biarkan dahulu...minum air banyak2...rehat...
    sebab mostly ianya jangkitan virus, yg akan sembuh sendirinya...dan kita nak sistem imun badan kita bertindak balas ( dan menjadi semakin baik)..

    ReplyDelete
  15. akak pernah try, bila jadi gini akak mandi kul 4-5 pagi. cuba try dalam sehari dua gitu. In Sya Allah...

    akak kena buat gitu sebab akak alergik panadol.

    ReplyDelete
  16. Moga cepat sembuh kak.

    kira pulak mula baru dapat sakit pala nie

    ReplyDelete
  17. Batuk kalau dah menyinggah payah nak sembuh Atie.
    Moga beransurlah batuk dah ada ubat..

    ReplyDelete
  18. alahai memang akakni pun tak berapa nak sihat..
    ingat nak mc harini tapi banyak lak kerjanyer...

    ReplyDelete
  19. memang stress mata dengan otak ngadap pc kan atie...huhu

    ReplyDelete
  20. Bila skt mmg x g klinik pun. Anak2 skt je g klinik. Mak mls nak consume ubat. Haha...

    ReplyDelete
  21. akak dah sembuh ke sekarang?

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..