Thursday, 10 April 2014

Cerita Perhimpunan Pagi-27/03/14

AssaLamualaikum
Cerita dah basi. Oleh kerana mood tuan blog masa kejadian kurang memberansangkan, maka cerita ini terperam di otak agak lama. Haha! layan jak lah bebelan tuan tanah ya. Masa 27/03/2014 tu kan kami ada buat perhimpunan pagi. Perhimpunan ini sekaligus untuk memperingati peristiwa setahun tragedi Tanduo. Unit kami yang anjurkan. Maka berhempas-pulas jugalah nak menjayakan. Nak yang terbaik katakan. Orang lain kalau buat tak sedia minuman pagi bagai, yang kami ni terhegeh-hegeh tempah Nasi Kerabu yang mables dari seorang guru di sini. Memang puas hati lah siapa yang hadir. Dapat plak buah tangan untuk peserta yang comel. Hehe!
Para peserta Perhimpunan Pagi
Kami-kami yang ceria. Haha!
adoii! terserlah kebulatan muka disitu. Haha!
Taraaa: Nasi Kerabu yang sodap!
Peserta yang kusyuk mendengar ucapan dari Koperal Azman Ampong
Koperal Azman Ampong yang pernah terlibat dalam Ops Daulat, 
Lahad Datu turut dijemput bagi memperingati 1 tahun Tanduo. Beliau juga merupakan sahabat baik Inspektor Zulkifli Mahat yang terkorban dalam peristiwa berdarah itu. 
Banyak cerita yang dikongsikan beliau. 
Termasuklah perkara pelik tentang askar-askar Sulu (guna ilmu hitam).

Berjaya juga kami adakan Perhimpunan Pagi. Walaupun baru pertama kali kami anjurkan. Kehadiran memang tidak diduga. Makanan dan semua buah tangan sold out. Alhamdulillah!
WasSaLam^_^

21 comments:

  1. perhimpuanan pagi yang ada sarapan pagi... nasi kerabu pula tuu... marveles...

    ReplyDelete
  2. sedapnya tgk nasik kerabu itewwwwwww...

    ReplyDelete
  3. wahhhh..perhimpunan pagi siap duduk gitu...DCA jgn mimpi laaa....berdiri laa ko walaupon sejam Dato' KP berucap...bahahaha..

    ReplyDelete
  4. Memang lah orang datang atie sebab ada buah tangan dan nasi kerabu yg marbles tu lagi.. kalau akak ada kat sana pun nak join hahahha..

    ReplyDelete
  5. mesti seronok boleh dnga org kongsi pengalaman mcm tu..wuaa..nasi kerabu..xpernah makan..ehehe

    ReplyDelete
  6. kusyuknya mendengar ucapan. kusyuk sebab speaker to encem kot. ngeeee..

    bab makan yang tak menahan tu. sedapnya nasi kerabu . tak sabar nak tunggu esok malam. pasar mlm jual nasi kerabu. hiksss

    ReplyDelete
  7. bestnya ada perhimpunan cm ni
    sy tk merasa..keja private tk de nk buat gini

    walaweii..nasi kerabu...nakk2..
    stgi ni gi psr mlm beli nasi kerabu..hikss

    ReplyDelete
  8. menarik nyer perhimpunan ni... nmpk semua dekat & mesra...

    ReplyDelete
  9. Sedar x sedar sda satu tahun ya kak peristiwa tu... :(

    ReplyDelete
  10. wahh sumandak nyer jelita semua. hehehee bagus la uols anjurkan majlis, nnt pasni mesti orang berebut nak attend.

    ReplyDelete
  11. Berhmpun pastu mkn.. Hehe.. Best2..

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah
    murah rezeki
    nasi krabu tu.my peberet tu kak.hihi

    ReplyDelete
  13. nasi kerabu di lahat datu.
    mana2 pun...tetap dicari kan..

    ReplyDelete
  14. waaaaa lain dr lain mkn nasi kerabu di lahad datu.... msti seronok kan dgr cerita yg dikonsikan oleh koperal azman...

    ReplyDelete
  15. tahniah buat atie n team...encem gak koperal azman tu...hehehe...mesti menarik apa yg diceritakan...

    ReplyDelete
  16. salam, singgah sini....

    lamanya saya tak makan nasi kerabu... citer pelik askar2 sulu tu kan, saya pun pernah dengar. diorang guna ilmu hitam nak kalahkan askar kita..... (-_-')

    ReplyDelete
  17. ndak pa lah kak atie..bulat..bulat pun...cumil jugak...hihiihh

    ReplyDelete
  18. Sekejap je dah setahun cerita Lahad Datu tukan Atie...rasa mcm baru je lagi...
    Ramainya nurse yg datang..... dah tentu kat hospital hehe.... Dengar ceramah lepas tu dpt lunch free mmg mabeles!

    ReplyDelete
  19. Alhamdulilah. Sonoknya makan nasi kerabu pepagi hihihi

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..