Friday, 4 April 2014

Senyum = Sedekah

AssaLamualaikum
Sedikit sayu bila baca ayat-ayat dalam gambar ini:
Betapa besarnya pahala bersedekah walaupun hanya tersenyum pada orang lain. InsyaAllah aku jenis yang suka tersenyum walaupun tak berbalas (bukan puji diri tau). Mungkin inilah sedekahku yang selalu menjadi amalan. InsyaAllah! So, kawan-kawan rajin-rajin lah sedekahkan senyuman ya!
Senyum! 

WasSaLam^_^

27 comments:

  1. assalamualaikum
    dan salam jumaat
    singgah pagi

    ReplyDelete
  2. sy sedang belajar senyum sbb ramai kata sy lokek senyuman ;)

    ReplyDelete
  3. memang trsntuh hati.. tp cm sy ni memang sush nk senyum.. xtau nape.. bkn smbong, tp muka memang spesis cm ni.. hehe

    ReplyDelete
  4. Ok... Sy pun senyum je... Sedekah hari jumaat utk kak atie sekeluarga... :-)

    ReplyDelete
  5. hehe...kak pun sedekah senyum je la kat kaunter ni. Tapi tu la ada yang kita sedekah pun taknak amik (takmau senyum balik)...huhuhu

    ReplyDelete
  6. sedekah senyum pada yg dibenarkan sahaja tau atie..heheh..nanti kang tak pasal2 nanges babah pa'e ...heheh gurau jerr..

    ReplyDelete
  7. sweetnyer cerita ni. tq share yer

    ReplyDelete
  8. Heheheeee...In pun suka senyum sampai orang tegur senyum apa lah tu. hahahaha...:P
    Salam jumaat sis ! ^_^

    ReplyDelete
  9. Betul2.. senyum pon 1 sedekah#^_^#

    ReplyDelete
  10. Salam jumaat Atie...betul tu senyum itu sedekah..

    ReplyDelete
  11. salam jumaat atie..
    banyakkan senyum :)

    ReplyDelete
  12. Bukan susah sangat nak senyumkan Atie....lebarkan je mulut tu.... dah dapat pahala hehe

    ReplyDelete
  13. ada orang kan punya lah susah nak senyum..muka lawa tapi kalo tak reti nak senyum kat kita, pon tak da makna nya,kan :)

    ReplyDelete
  14. SAYA PUN TAK SUKAR UNTUK SENYUM.. CAYA TAK? HEHEHE

    ReplyDelete
  15. kak atieee..mana pigi jarang update sekarang...senyum di hari jumaat ni.. ^_^

    ReplyDelete
  16. Ramai yang tak realise dengan senyum jer kita boleh menceriakan hari seseorang, I always feel happy bila orang senyum kat I, so thats why kalau orang masam pun I senyum jer, up to them nak terima macam mana, but mostly even wajah murung akan bertukar ceria.

    ReplyDelete
  17. masa maulidurrasul tempat kakak hari itu Atie moderator forum majlis pun buat lawak macam ini juga. gelihati semua org kat dewan..

    ReplyDelete
  18. Senyum...tak perlu kata apa2...

    ReplyDelete
  19. ha.. tu la asal senyum kattabung masjid dah nak risau. kan ke dia sedang bersedekah tu. hahahaha... lawak lawak jugak tapi besar pengajaran tu kan atiey.

    akak selalu senyum kat depan PC ni kira sedekah ke tak ek?

    ReplyDelete
  20. kekadang pelik dgn org yg sentiasa serius jer mukanya . kan senyum tu sedekah . betapa ruginya dia x dpt pahala dgn senyum .

    ReplyDelete
  21. sedekah paling senang dan dapat pahala..kalau orang ndak pandai senyum lagi x tau lah...

    ReplyDelete
  22. senyum lah selalu...tak rugi apa2 pun...

    ReplyDelete
  23. Senyum sokmo.. bendasimple tp susah nak buat terutamanya saya.. :)

    ReplyDelete
  24. Alahaii..mesti budak tu sangat cute sebab sedekahkan senyuman dia..tulus nya hati si kecil itu..

    ReplyDelete
  25. senyum baca entry ni..sedekah gak ke?hehe

    ReplyDelete
  26. kalau tak pakai specs kira memang jenis susah nak senyum. sebab rabun. xnmpk orang hihiihi

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..