Tuesday, 18 October 2016

13 Hadiah Terbaik..

AssaLamualaikum. Sekadar perkongsian bersama dari group Whatapps. Yang baik jadikan panduan.

Hadiah tidak harus sesuatu berupa wang atau harta benda. Banyak cara untuk kita menghadiahkan sesuatu kepada orang tersayang di antaranya :
1. Hadiah terbaik untuk seorang sahabat adalah *Doa.*
2. Hadiah terbaik untuk seorang musuh. *Pemberian maaf.*
3. Hadiah terbaik untuk seorang guru adalah *Penghormatan.*
4. Hadiah terbaik untuk murid adalah *Tauladan.*
5. Hadiah terbaik untuk sebuah kehidupan adalah *Kasih Sayang.*
6. Hadiah terbaik untuk sebuah kematian adalah *Al-Fatihah.*
7. Hadiah terbaik untuk orangtua adalah *Berbakti.*
8. Hadiah terbaik untuk isteri adalah *Penghargaan.*
9. Hadiah terbaik untuk suami adalah *Kesetiaan.*
10. Hadiah terbaik untuk anak adalah *Pendidikan.*
11. Hadiah terbaik untuk diri sendiri adalah *Kejujuran.*
12. Hadiah terbaik untuk orang yang tidak dikenali adalah *Senyuman.*
13. Hadiah terbaik untuk Rasulullah Saw adalah *Selawat.*

Nabi saw bersabda: "Saling memberi hadiahlah, nescaya kalian akan saling mencintai."
Selalulah bermurah hati untuk menghadiahkan sesuatu kepada manusia di sekeliling kita, karena pemberian anda hari ini adalah ganjaran untuk dunia dan akhirat.*
Sekian.

13 comments:

  1. beri hadiah terbaik yg sesuai kpd yg sepatutnya.

    ReplyDelete
  2. Banyaknya hadiah ati..beruntunglah yg dpt hadiah2 tu..

    ReplyDelete
  3. Banyak hadiah terbaik yang tak perlukan ongkos pun rupanya. Kalau kita amalkan, nescaya tak sia-sia hidup di dunia ini ^_^

    ReplyDelete
  4. Betul tu Atie hadiah bukan semestinya wang ringgit ...banyak hadiah yang lebih bermakna.

    ReplyDelete
  5. hadiah bentuk intangible mcm ni lagi bermakna...menyentuh hati..

    ReplyDelete
  6. Thanks Atie berkongsi hadiah2 yg banyak ni
    Semoga kita jugak layak menerima hadiah2 tu

    ReplyDelete
  7. InsyaAllah semoga kita dpt bg and dpt balasan juga ;)

    ReplyDelete
  8. al fatihah juga boleh dihadiahkan pada nabi muhammad saw, pada ibu bapa dan keluarga. Begitu juga pada sebuah kerinduan =)

    ReplyDelete
  9. Byknya hadiah yg kita perolehi dgn kebaikan yg dibuat...

    ReplyDelete
  10. Salam singgah pagi sis....Alhamdulillah jika kita semua menerima hadiah² tersebut...

    ReplyDelete
  11. Nxt anniversary nk bg suami hadiah kesetiaan. Jimat ni. Hehe.

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum, sallam singgah sini,

    Semuga kita juga berhak mendapat sebahgian hadiah itu.

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..