Tuesday, 25 October 2016

Ke Desa Dairy Farm, Kundasang

Entry terbelakang lagi. Sambungan entry Kundasang Memorial Park. Hari yang sama, terus ke Desa Dairy Farm. Abang Pae tu excited nak tengok sapi-sapi yang menghasilkan susu. Hehe! Dari Kundasang Memorial Park tu, kena naik bukit sikit lebih kurag dalam 10 minit jugalah dengan kereta. Sepanjang perjalanan ke Desa Dairy Farm ni, disajikan dengan pemandangan indah dan menghijau bumi Kundasang.
Hadapan pintu masuk ke Desa Dairy Farm. Memang wajib bergambar kat sini. Suka sangat view kat belakang tu. Di penuhi kabus dalam kedinginan.
candid! konon-konon kat belakang tu ada lembu, nun jauh disana. Tak perasan sangat.
Kengkonon romantik lah suami isteru! haha
Menikmati Strawberry Yogurt original. Nak beli susu asli dan yogurt ni kena tahan juga sebab beratur panjang. Kalau time public holiday, lagi lah. Sabar!
 
Susu jenama DESA, wajiblah dicuba jika ke sini :)
3 beranak
My abang Pae. Semua gambar dia buat muka. Sabor jak lah! 
Bila laki bini posing. Haha!
Dalam kawasan Desa Dairy Farm
Masa kami pergi ni, ramai sangat orang sebab Public Holiday. Sesak dan berpusu-pusu. Hilang semua penat bila melihat keindahan alam ciptaan-NYA. Sekian.

*Boleh ke Facebok Desa Dairy Farm untuk info lanjut ya.

20 comments:

  1. Bestnya. bilalah fiza nak ke dairy farm. Huhu...

    ReplyDelete
  2. Salam Atie...
    Saya suka pergi tempat ni..cantik dan rasa fresh aje..
    Kalau ambik gambar pun rasa macam kat oversea..

    ReplyDelete
  3. Bila laa dapat kesini?? teringin nak pergi

    ReplyDelete
  4. memang cantik pemandangan tu..mcm kat New Zealand. SB pasang angan-angan ke Kundasang lama dah tapi belum kesampaian lagi

    ReplyDelete
  5. bestnya...pemandangan je pun dah menyejukkan hati...hijau meneyegarkan langit mengindahkan lg suasana..=)

    ReplyDelete
  6. Bestnya Atie..
    Akak rasa nak bermalam ajer disana ..
    Macam best ajer tengok atie ala ala di New Zealand tu :)

    ReplyDelete
  7. cantiknya pemandangan..
    sejuk2 tu memang romantik habih lah..;)

    ReplyDelete
  8. best ke sini..udara sejuk & segar..

    ReplyDelete
  9. INDAH SUNGGUH VIEW KUNDASANG ...LEMBU YG DITERNAK DISITU MESTI GEMUK SBB SELESA DGN SUASANANYA...

    ReplyDelete
  10. Atie...gambar-gambar Atie buat saya rasa nak ke sana lagi :-)

    ReplyDelete
  11. Cantik kundassng tu Atie
    Bila lah Kaknoor nk sampai
    Dah tk jauh jugak dari Brunei ni
    Tapi tulah boss bukan jenis yg suka jalan2
    Sabo je lah kann

    ReplyDelete
  12. Teringin nak ke sana.
    belum ada kesempatan lagi.
    Minat nak tengok bab2 ternakan ni.

    ReplyDelete
  13. cantiknya permandangan kt sana...bl la nk smpai ni

    ReplyDelete
  14. salam atie,
    aby pernah memandu kt sana
    memang pemandangan dia amat cantik ..
    apapun , hepikan klu dpt keluar sekeluarga ??

    ReplyDelete
  15. Nanti gi Kundasang nak ke sinilah Atie....tengok ramai orang datang sini ye Atie. Gambo laki bini posing yg tak boleh blah tu haha

    ReplyDelete
  16. Mcm dekat obersis! Cantek btoi laa.. Bile la mek nk smpai sini --'

    ReplyDelete
  17. Kundasang memang best...nyaman udaranya...

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..