6.10.16

Random picture Pa'e - 16

Salam pagi Khamis. My beloved son hari ini di usia 6 tahun 8 bulan. Peneman dikala berjauhan dengan En Kuling. Bujang ibu yang sudah mula memahami. Dah jarang tantrum, dah jarang nangis. Sesekali kalau merajuk sembunyi muka dalam bantal. Haha! pujuk punya pujuk akhirnya ok sendiri. Kalau buat salah dah pandai minta maaf, "maafkan dosa-dosa abang Pae ya Ibu". Kadang Ibu yang touching bila anak cakap macam tu. Haha! Pergi sekolah rajin, kejutkan sekali terus bangun pergi mandi dan bersiap sendiri.
Gambar masa di airport Kota Kinabalu. Transit!
Hasil edit guna aplikasi Prisma. 
Muka dah makin runcing sebab kurus bah! janji sihat, kan? 
Makan agak memilih sikit, itu yang kurus kot.
Tahun depan masuk alam persekolahan yang sebenar, darjah satu.  Alhamdulillah, dapat melihatmu membesar. Anugerah terindah dalam hidup Ibu! 

19 comments:

  1. Alhamdulillah..
    Dah semakin membesar Pae yg Atie..
    Moment yg terindah bila melihat anak2 membesar ..
    Makin hensem walaupun meruncing..
    Sama aje dgn anak akak si Nabil tu kurus jer..
    Bab makan memang memilih betul..
    Kekadang kena suapkan kalau nak dia makan juga..

    ReplyDelete
  2. Semoga jadi anak yg soleh pae ... 😊

    ReplyDelete
  3. makin bsr dh dia..moga jadi anak soleh...

    ReplyDelete
  4. Makin hensem anak bujang Atie ni..
    Ada juga peneman mama, penguat semangat mama...
    Sama la dgn Danish, tahun depan darjah satu..

    ReplyDelete
  5. Kalau ikut umurnya memang Pa'e memang tinggilah Atie
    Kakak rasa masuk 10 tahun dah lebih tinggi dari Atie

    ReplyDelete
  6. sebenarnya, tak lama rasai mereka membesaar dan berpisah pula dari kita....

    ReplyDelete
  7. dah besar dah abang pa'e..

    ReplyDelete
  8. Paei semakin kacak bergaya meniti usia...

    ReplyDelete
  9. Adui. Touching nya ayat minta maaf..

    ReplyDelete
  10. Salam... pejam celik pejam celik kejap je dah besar abang paei yer.

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah.
    Semoga jadi anak yang akan membahagiakan ibu bapanya.
    Anak yang solleh.

    ReplyDelete
  12. Salam ziarah ke sini.. Terima kasih sudi singgah ke blog akak.. :)

    ReplyDelete
  13. Alhamdullilah dah besar pae..mudahlah menjaga ibu nanti tika ayah berjauhan sana.

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah... sekejapan je dh besar dh pae...
    ingat masa mule2 kenal blog nih... pae baru berapa tahun...

    ReplyDelete
  15. Semakin membesar, semakinlah kurang menangis....ibu pun senang
    tak payah nak pujuk anak nangis haha...

    Syukur ye Atie, sekurang kurangnya taklah sunyi bila En Kuling tak de tu

    ReplyDelete
  16. touching dgr kata-kata maaf tu..semakin matang Abg Pa'e..

    ReplyDelete
  17. pejam celik cepat betul anak2 membesar kan

    ReplyDelete
  18. Sedih tau kalau tengok anak makin membesar. Bukan kita tak suka tapi rasa macam alahai kenapalah cepat sangat mereka membesar!

    ReplyDelete
  19. Bujang sudah Abg Pa'e...

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..