Monday, 17 October 2016

Kundasang Memorial Park

Entry basi dalam draf. Tapi masih boleh dimakan/minum. Kompom tak sakit perut. Hahaha! layan jak! Kisah cuti-cuti masa bulan May 2016 hari tu, ke Kundasang. Konon-konon sempena anniversary ke-8 tahun. Trip yang tak dirancang. Tetiba dok sembang-sembang dengan en Kuling terkeluar ayat "jom pigi Kundasang ling". Pakcing baju, check kereta jap then jalan. Boleh cam tu. Haha!
Bergambar dipintu masuk sebelum beli tiket.
My small family
Gambar suami isteri wajib lah letak! haha.
Adik bongsu ku @ MakCu Pae
Ibunda tersayang
Candid!
Nak round satu taman tu penat juga! so, berehat sebentar:)
Bila Ibu-ibu yang berposing. Abaikan. Haha!
Dalam kawasan taman. Cantik tau! 
Tengok gaya abang Pae tu! ada jak kan, suka hati dia nak buat gaya macam tu. 
Ini mural di tepi restoran kat bawah taman tu. Singgah makan sebelum balik.
Kebetulan ada Mak dengan adik masa ni, so ajak sekali. Dari Lahad Datu ke Kundasang jauh juga, ambil masa lebih kurang 5 jam campur singgah makan, isi minyak & toilet sekali. En Kuling pula memang jenis pemandu berhemah, so memang agak lewat lah sampainya. Janji selamat, kan. Stay di Home Stay sahaja, jimat! dapat RM150 untuk 2 malam.
Tiket masuk : RM 3 Dewasa
                      RM 2 Kanak-kanak
Address90 Km, Jalan Kundasang Kauluan, Kundasang, 
                 89300, Ranau, Sabah.

24 comments:

  1. Salam singgah sini sis....Wahhh...bestnya MD belum lagi pernah pegi kat sini...

    ReplyDelete
  2. Salam ATie.. Menarik juga tempat ini. Ada juga pernah singgah di Kundasang ni dulu tapi untuk isi minyak jak. Hubby kata takde sedara nk ziarah kat Memorial Park tu jd kempunanlah nak singgah.. sabo jelah. Huhuhu..

    ReplyDelete
  3. wahh rancg last minute gitu pun jd juga kan..best.

    ReplyDelete
  4. wahhh...Linda dok plan lama dah nk pi Kundasang tapi timing tak kena sesuai lagi.. in shaa allah nk gi tempat ladang lembu bagai tu..hahhaa.. umah terbalik ..kundasang sejuk kan..

    ReplyDelete
  5. Bestnya Kundasang Atie..
    Akak memang teringin hendak ke sana..
    Murah lah home stay tu atie..
    2 malam RM150.00
    Nanti update gambar homestay tu atie..
    Ada ambil gambar tak :)

    ReplyDelete
  6. KAT KUNDASANG BUNGA2 N SAYUR TENTU CANTIK SUBUR KAN ATIE..SEWA HOMESTAY DISITU NAMPAKNYA LBH MURAH BANDING SINI....

    ReplyDelete
  7. Jauh juga dari tpt Atie tu ya,kalau dah 5 jam perjalanan.
    Homestay murahnya Atie..

    ReplyDelete
  8. Salam Atie, saya kemari membalas kunjungan Atie ke blog saya.

    Saya dah lama teringin nak ke Kundasang, tapi belum berkesampaian lagi. Tengok gambar2 dan dari cerita kawan2 dengarnya macam best sangat.

    ReplyDelete
  9. Saya ni belum menjejaki Sabah lagi. Kundasang MP ni, atas bukit agaknya ya, tengok nampak ajer permandangan di bawah tu. Berjalan kaki ke naik ke atas tu atau ada kenderaan disediakan?

    Homestay RM150 utk 2 malam tu kira murah tau Atie. Biasanya RM150 semalam ajer.

    ReplyDelete
  10. salam atie ..
    seronok dapat dengan keluarga kan, apatah lg dengan kehadiran kuling. adik dan ibu ..
    mesti hepi sangat

    ReplyDelete
  11. Saya percaya, view di Sabah lebih hijau dan sejuk berbanding Penang.

    Teringin nak ke sana...

    ReplyDelete
  12. yupp. kalau nak pergi kadang plan camtu jer terus pergi. kalau lama sgt merancangnya, selalu jer tak menjadi :D

    ReplyDelete
  13. cantik tempatnya sesuai buat photoshoot <3

    ReplyDelete
  14. katanya cantik kundasang ni, dlm gambar ni pun nampak cantik. harap ada umur boleh ke kundasang

    ReplyDelete
  15. Salam perkenalan from blogger Indonesia

    Regards
    Budy | Travelling Addict
    www.travellingaddict.com

    ReplyDelete
  16. entry sabah aku thn ni pun tak abis karang pun .... tp aku suka pi kundasang sbb sejuk

    ReplyDelete
  17. bulan mei.... mmg dh basi siap dh tumbuh kulat hahahha...

    bestnya la sapa2 yg dpt pg kundasang... untung la h org tuh

    ReplyDelete
  18. walaupun dari draft dan lama tak ngepost, hadam memang lah hadam sbb nak jugak SB baca walaupun basi..hahaaa!!

    ReplyDelete
  19. best nya atie. takpalah tak dapat rasa sendiri lagi. ambik aura tengok gambar atie dululah

    ReplyDelete
  20. Murahnya homestay dua malam baru RM150. Bestnya pergi Kundasang. Boleh main pack barang dan terus gerak ya, Atie. Lama juga tu 5 jam. Boleh berkematu juga dok dalam kereta ^_^

    ReplyDelete
  21. cantik kwsan ni..suka bunga2 yg cantik di sini..

    ReplyDelete
  22. Bukannya dekat rupanya ye Atie dari Lahad datu ke Kundasang tu..... 5 jam perjalanan jugak. Ni mesti geram baca entri Mia Kassim pasal Kundasang hihi
    Tak penat ke En Kuling tu drive....Ke drive berganti ganti dengan ATie?

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..