7 Nov 2012

:: DIA KuLing_Ku ::

AssaLamuaLaikumJ
Alkisah tentang “Dia”. En Hubby lah a.k.a Mr YusofJ 
(mcm bersambung plak dari n3 semalam kan?).
En hubby kita ni sebenar nya bekas tentera (ATM) Darat bahagian RISIK. Biasa lah kan kalau tentera ni selalu nya disiplin nya kuat, skema pun ada! itu pandangan peribadi aku lah ya dan merujuk pada en hubby…jangan salah anggap plak J
Kalau nak tau en hubby kita ni very the details person .. kalah aku yang pompuan ni… kadang tertanya2 juga siapa sebenar nya isteri @ pompuan ni?? Haha…
Mr Yusof- Walaupun tegas tapi baik hati..ekeke..:)

Contoh paling nyata yang menunjuk kan en hubby aku ni very details ialah apabila kami nak beli sesuatu barang… dia punya lah belek2 dan periksa setiap inci barang tu sebelum kami comform bayar…hehe…abg..abg…J tak kira lah masa tu nak beli besen ke? sudu ke? pinggan ke? selipar ke?... paling tak tahan bila nak beli baju…memang dia akan tengok setiap benang jahitan baju tu… hah! Hubby kawan2 mcm tu tak?? Hehe…
Pose romantik...konon...:)
Garang2 pun kalau dengan anak dia yg sorang,mengalah juga..hehe...
Tapi walau mcm mana pun en Hubby juga seorang yg sangat rajin..(puji nampak!)..haha.
Kalau di rumah memang dia akan tolong buat kerja2 rumah kalau aku tak berkesempatan seperti basuh baju, basuh pinggan, mandikan Pa’e & kadang2 tolong masak kalau en hubby tgk isteri dia ni dah tak larat sgt nak masak bila balik dr office J (part ni paling best coz dah ngaku awal2 memang tak pandai sgt masak..hihi).
Part iron baju lagi best.. en hubby memang akan iron baju sendiri.. tak kira lah baju kerja, kemeja atau pun Baju Melayu.. en hubby kata aku tak pandai iron baju…haha.. adakah patut! J. Dia kata lg bila aku yg iron baju akan nampak banyak lipatan.. so, kesimpulan nya memang aku akan iron baju sendiri je… Pastu baju2 dia semua mesti digantung (terbiasa dari bujang lg). Bab kasut lagi lah.. Kilat tu! Mungkin sebab dorang dah terdidik begitu dalam tentera.. Itu yang details + kemas sgt tuJ.
Walau mcm mana details & tegas nya en hubby, aku sentiasa menanamkan azam untuk jadi isteri yang terbaik pada dia dan Ibu Mithali pada anak kesayangan kami Pa’e. 
InsyaAllah!..
sumber :Fb
Ibu & Pa’e LOVE YOU so much BabaJ

WasSaLam ^_^     
                                                  **(kira entry jiwang ke ni??hihik)..
                                      **Psssttt! Mr Yusof tak tau kite buat entry ni:)

19 comments:

  1. Smg kalian kekal hingga akhir hayat.

    ReplyDelete
  2. moga berkekalan sehingga ke akhir hayat kak :)

    ReplyDelete
  3. wahhh...posing romantik gitu..hihi...semoga bahagia selalu

    ReplyDelete
  4. OK aper jiwang orang dah kahwin. askar mmg detail, 2 of my brothers askar, sorang tu risik hihih.

    ReplyDelete
  5. wah.. keluarga bahagia.. :)

    ReplyDelete
  6. Ha..ha....baguslah .... senang sikit dia buat sendiri semuanya, kita pun relax le.... dia sayang sesangat Atie tue.... beruntung le....tapi bila dua-dua keje ...kenalah bertolak ansur, tolong menolong, barulah tak meroyan masing-masing...he...he..

    ReplyDelete
  7. hehehehe...sesekali jiwang tak mengapa..

    ReplyDelete
  8. Kunjungan perdana sobat :)slm knal
    visit n koment back y dblogq :)
    klo boleh skalian follow blogqy nnti ak folback.

    ReplyDelete
  9. Singgah baca en3 dan sis follow atie ye.

    ReplyDelete
  10. kakak..baik banar deh mun laki mcm atu kak..hehe

    ReplyDelete
  11. saya doakan akak bajhagia selamanya;D

    displin tu ok ;D
    teliti ;D
    ngn nak kalah yer

    ReplyDelete
  12. semoga bahagia !.. ayu nyer aniversary buln 11.. mood asyik nk jiwang2 je.. hehe...

    ReplyDelete
  13. seronokkan bila suami sangat memahami & ringan tulang tolong buat keja rumah..^^

    ReplyDelete
  14. semoga kekal bahagia hingga akhir hayat.
    tabik spring,huu2x.

    ReplyDelete
  15. kak, suami kakak sma dgn abg saya lah.. dia pun teliti sgt..suka bwa dia shopping..

    ReplyDelete
  16. huwaa...teliti,tegas2 pun suka tolong didapur..bab tu lah yg paling disenangi kita para isteri..ekekee..bertuah,sbb bila kita letih ke atau buat2 letih ke,free je dapat cuti MC dari dapur...hihi...

    semoga berbahagia buat atie & suami..
    ~__~

    ReplyDelete
  17. bab2 yang saya suka baca ni geng.. :)
    smoga berbahagia di dunia dan akhirat. Amiiin.

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..