Tuesday, 6 November 2012

:: KiSaH aKu Dan Dia ::


AssaLamuALaikum…
Dah lama juga buat blog, tapi baru nak cerita jiwang-jiwang.. haha J
(adakah orang mau baca ni?? )
Kisah aku dan dia… “Dia” tu biasa lah en Hubby (Mr Yusof) a.k.a baba kepada anak tunggal kesayangan ku Pa’e… Sebenarnya episode perkenalan dengan en suami bermula apabila dikenalkan oleh seorang kawan baik.. mula2 kenal dalam telefon je.. masa tu aku dalam semester akhir dan tengah praktikal di KPDN & HEP Tawau. Ingat kan nak berkawan biasa je coz beza usia dgn en. Suami jauh lah juga (5 tahun).. jauh ke tu?? Hehe…
Seingat2 aku, kami hanya sempat keluar makan bersama sekali je itu pun ditemani adik. Mula2 jumpa biasa lah malu-malu kucing gitu..hehe J. Order ice cream & en hubby pun minum je... entah malu kot.. haha..
Erm lepas praktikal, aku balik ke Kedah sambung study.. so, berpisah lah konon nya..
Masa tu juga sebenar nya aku ada berkawan dengan org lain..hihi…pssstt..! J. Biasa lah kan zaman2 study banyak nya cinta monyet… tak serius pun… 
ala-ala teman tapi mesra je J.
Walaupun jauh, en suami rajin telefon bertanya khabar berbanding aku yang tidak serius masa tu.. biasa lah umur masih muda, mana nak fikir khawin2 ni.. niat hati memang nak kerja dulu after graduate.. nak senangkan mak ayah dulu… 
Al-Fatihah buat arwah ayah yg dirindui L.
 
Kalau nak dicerita kan semua, panjang berjela-jela lah pula..hehe.. Lama juga aku berkawan dengan en Suami sebelum kami bergelar suami isteri.. dekat-dekat 5 tahun lah juga.. bertunang tahun 2007 dalam 1 ½ tahun.. punya lah banyak dugaan masa bertunang sampai kami pernah break off sekejap.. memang nekad dah tak mau continue..huhu… dah lah duduk jauh, sorang di Tanah Malaya sorang lagi di Negeri di Bawah Bayu… memang betul2 mencabar kalau cintan-cintun berjauhan ni…apa yang penting sifat saling PERCAYA.. kalau sifat saling percaya ni tiada memang susah lah nak kekal.. (bagi adik2 yg berjauhan ikut lah tip akak ni ya J). Kena percaya juga pada JODOH dan ketentuan ALLAH, kalau Dia memang utk kita pasti tak kemana.. jodoh tu dah tercatat sejak di Loh Mahfuz lagi J.
Dah rasa puas hidup bujang, akhirnya kak setuju juga bila en hubby naik meminang (chewah)..sebelum tu asyik minta tangguh je.. hehe.. masa tu rasa umur dah sesuai sgt utk bergelar isteri & Ibu (jeles tgk kawan2 dah beranak –pinak)J. Dan akhirnya pada tarikh 04.05.2008 kami SAH bergelar suami isteri… ALHAMDULILLAH… moga kekal hingga ke SYURGA.. amin!

WasSaLam ^_^

19 comments:

  1. sweet gituuu :)
    ape pun, ms tunang mmg dugaan macam2.. biase la, syaitan dok menghasut..
    semoga akak sentiasa bahgia bersama suami & anak2.. selamanya.. aminnn..
    *insyaallah nnt akan muncul gak n3 pasal perkenalan kami.. tp xtau la bile.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...

    Sungguh romantik... semoga ia berkekalan hingga ke syurga...

    ReplyDelete
  3. so sweet...semoga berkekalan hingga ke syurga dan berbahagia selalu...

    ReplyDelete
  4. So sweet...Semoga berkekalan hingga ke Jannah..^^

    Betul tu Atiey..bila cinta jarak jauh ni yg penting kita saling jujur & saling percaya mempercayai...time aku bercinta dulu pun macam tu jugak..abis blajar kat kolej...masing² bawa diri..time tu hubby kat KL aku kat tawau...Alhamdulillah perkenalan selama 6tahun akhir bersatu jugak...^^

    ReplyDelete
  5. Tak syoknya kan Atie..... duk jauh-jauh... tak leh le dating! ha...ha...apa pun dah jodohkan....alhamdulilah!

    ReplyDelete
  6. hehehe... kalau nak cite semua mau panjang berjela. cinta yg berjauhan memang tak sanggup akak ni.

    ReplyDelete
  7. wuihh,. swettt,..
    semoga abadi selama nya iyaa =D

    ReplyDelete
  8. oooooh....atie so sweet laa.. saly suka baca kisah2 cintan cintun sebelum kawin ni..mmg 'sweet' bila baca kisah masing2 kan.. heheee.. mmg ada juga nk n3 pasal ni tp sllu jer x jadi...hihihii entah bila ntah..

    saly doakn rumahtgga yg dibina bkekalan hingga ke syurga... dan bahagia sllu.. ^__^

    pssst..atie sama dgn saly bln 5 juga tp 24/5/07

    ReplyDelete
  9. Amin amin.... kalau dah jodoh.

    ReplyDelete
  10. Shanteknye awk mcm sharifah shawati ler... Sy pn kawen taun 2008 gk... :)

    ReplyDelete

  11. Assalam Atie,

    Semoga bahagia selama-lamanya..

    ReplyDelete
  12. semoga brkekalan..aamiin..doakn kami2 yg blum kawen ni dpt jodoh baek2..hohoo :))

    ReplyDelete
  13. kenangan nie kak.. semoga kekal hingga ke akhir hayat.. insyAllah.. amin...

    ReplyDelete
  14. salam perkenalan
    anum singgah and follow back
    keep in touch

    ReplyDelete
  15. akk tak bercinta pun dengan en somi. kenal 2 minggu je pastu dia kata nak kawin. ermm..seram...

    ReplyDelete
  16. wah cantik kak bah..semoga bahagiaaa..

    ReplyDelete
  17. jodoh tak kemana;D

    akak kawin 2008 saya 2007

    salam kenal akak:D

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..